„Stumbro“ senbuvis A. Almeida: „Esame puikiai pasiruošę“

Trečiąjį sezoną Kauno „Stumbro“ gretose pradedantis gynėjas iš Portugalijos Andre Almeida turi ką papasakoti. Jis vienas iš ilgiausiai klube esančių užsieniečių.

 Andre Almeida yra vienas iš ilgiausiai klube esančių užsieniečių.<br> fcstumbras.lt nuotr.
 Andre Almeida yra vienas iš ilgiausiai klube esančių užsieniečių.<br> fcstumbras.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 6, 2019, 7:11 PM

Aukštas, 191 centimetro 23 metų gynėjas „Stumbro“ gretose per tris sezonus jau spėjo sužaisti 47 rungtynes ir pelnyti du įvarčius.

„Real Sport Clube“ karjerą pradėjęs „Stumbro“ vicekapitonas vėliau pasirašė profesionalo sutartį su aukščiausios lygos „Belenenses“ klubu. Iš čia jis buvo skolinamas kitoms ekipoms, o pasibaigus sutarčiai persikėlė į Kauną.

Po pirmųjų sezono rungtynių A.Almeida papasakojo apie pasiruošimą šiam sezonui, komandai ir sau keliamus tikslus bei kodėl „Stumbro“ kolektyvas išsiskiria komandine ir kovotojų dvasia.

– Andre, kaip vienas iš ilgiausiai klube žaidžiančių žaidėjų, ką galite pasakyti apie šių metų „Stumbro“ komandą? Ar galėtumėte ją palyginti su ankstesnių sezonų komandomis?

– Komanda yra pasirengusi dar kartą perrašyti istoriją. Šį sezoną mes esame itin motyvuoti, nes pernai atlikome fantastišką darbą, o mūsų tikslas – bent jau padaryti tą patį, kaip ir pernai. Žinoma, mes praradome svarbius žaidėjus, tokius kaip Marcosas Junioras ir Rafaelis Floro, bet mūsų stiprybė visada buvo komandinis darbas, ne individualūs žaidėjai.

Svarbiausia yra pasitikėti vienam kitu, vykdyti trenerio sumanymus ir toliau išlaikant komandinį žaidimą bei kovotojų dvasią. Jei tai sugebėsime įgyvendinti, šiemet vėl galime pasiekti puikių rezultatų.

– Kaip vertini pasiruošimą sezonui? Ar treniravaisi individualiai ir ar jautiesi šiuo momentu pasiruošęs žaisti pilna jėga?

– Visi žino, jog mes pasiruošimą sezonui pradėjome vėliau nei kitos komandos. Gal yra manančių, kad esame nepasiruošę sezonui, bet aš galiu patvirtinti, jog pastarąsias 3 savaites treniravomės maksimaliu tempu ir krūviais ir žinojome, jog būsime pasiruošę pirmoms sezono rungtynėms. Per dvikovą su „Panevėžiu“ ilgą laiką sugebėjome kontroliuoti žaidimą ir teigiamą rezultatą pasiekėme pelnytai.

– Rungtynėse prieš „Panevėžį“ komanda išsiskyrė kovodami vienas už kitą ir sirgaliai matė, kiek jėgų Jūs atidavėte. Ar galime tikėtis matyti tokią ‘Stumbro“ komandą visada?

– Viena iš mūsų stiprybių – kovotojų dvasia. Visa tai yra suprantama, nes mūsų komanda kaip viena didelė šeima, mes kovojame ir saugome vienas kitą. Ir tai visi žino. Gal ne visose rungtynėse mums išeis žaisti taip, kaip norėtume, bet prižadame sirgaliams, jog kovosime dėl pergalės iš paskutiniųjų.

– Ką tau reiškia laimėti pirmąsias sezono rungtynes?

– Visada svarbu laimėti pirmąsias sezono rungtynes. Žinoma, tai tik pirmosios rungtynės ir tai nieko nereiškia, nes sezonas ilgas. Aišku, laimėti yra smagu, nes tai parodo, jog mūsų pasiruošimas sezonui buvo geras ir mes jam esame pasirengę. Tačiau tai tik vienerios rungtynės, o sezonas mūsų laukia labai ilgas. Mes laimėjome, mes atšventėme ir kitą dieną mes jau ruošėmės kitoms rungtynėms. Dabar svarbiausia yra gerai pasiruošti rungtynėms prieš „Riterius“, nes mes visada norime tik 3 taškų.

– Kokie yra tavo lūkesčiai ir tikslai šiam sezonui?

– Mano lūkesčiai šiam sezonui yra padėti „Stumbrui“ pasiekti užsibrėžtus tikslus. Praėjęs sezonas man individualiai buvo pakankamai geras, o ir komanda pasiekė puikius rezultatus. Man visada yra svarbiausia komandiniai rezultatai, o tik po to galiu galvoti apie asmeninius pasiekimus. Šiais metais tikimės atlikti puikų darbą, kaip ir pernai. Žinau, kad bus sunku, bet esame daugiau nei pasirengę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.