Čempionės titulą ginanti „Sūduva“ svečiuose atseikėjo „Atlantui“ penkis „sausus“ įvarčius

Lietuvos futbolo A lygoje sekmadienį buvo žaidžiamos vienerios antrojo turo rungtynės. Pirmajame ture staigmeną pateikęs Klaipėdos „Atlantas“ (3 taškai) savo aikštėje priėmė šalies čempionę Marijampolės „Sūduvą“ (6 tšk.) ir pralaimėjo svečiams rezultatu 0:5 (0:3).

 Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai.<br> fksuduva.lt nuotr.
 Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai.<br> fksuduva.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 10, 2019, 4:49 PM, atnaujinta Mar 11, 2019, 10:35 AM

Tris įvarčius „Sūduva“ įmušė jau pirmajame kėlinyje, kai pasižymėjo austras Sandro Gotalas (19-ąją min.), Paulius Golubickas (27-ąją min.) ir kanadietis Tosaintas Rickettsas (35-ąją min.).

Antrajame kėlinyje (63-iąją min.) T.Rickettsas pelnė savo antrąjį, o komandos ketvirtąjį įvartį. Tašką šiose rungtynėse padėjo kroatas Andro Švrljuga (90+1 min.).

Pirmojoje naujojo sezono dvikovoje klaipėdiečiai namuose kiek netikėtai pranoko „Kauno Žalgirį“ (2:0), o marijampoliečiai laimėjo prieš „Vilniaus Riterius“ (2:1).

Rezultatas:

„Atlantas“ – „Sūduva“ 0:5. Sandro Gotal (19), Paulius Golubickas (27), Tosaint Ricketts (35, 63), Andro Švrljuga (90+1).

Rungtynių eiga

„Atlanto“ komanda šiose rugtynėse pasirinko gynybinę taktiką ir mėgino kontratakuoti. Tačiau netrukus į šeimininkų komandos vartus ėmė kristi įvarčiai.

19-ąją min. tolimu smūgiu „Sūduvą“ į priekį išvedė legionierius iš Austrijos S.Gotalas.

27-ąją min. savo antrąjį įvartį čempionate pelnė „Sūduvos“ naujokas P.Golubickas. 19–metis futbolininkas pirmasis suskubo prie baudos aikštelėje atšokusio kamuolio ir nukreipė jį į vartus.

35-ąją min. savo įvartį pelnė „Sūduvos“ kanadietis T.Rickettsas. Jis pasižymėjo smūgiu galva po A.Švrljugos perdavimo.

Baigiantis kėliniui, rezultatą galėjo padidinti S.Gotalas, bet nuo jo išpuolio apsigynė „Atlanto“ vartininkas Lukas Paukštė.

Po pertraukos tęsėsi „Sūduvos“ dominavimas aikštėje. 63-ąią min. po S.Gotalo perdavimo vėl pasižymėjo čempionų komandos legionierius iš Kanados T.Rickettsas.

Besibaigiant rungtynėms, penktąjį marijampoliečių įvartį įmušė A.Švrljuga, pasižymėjęs po individualaus prasiveržimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.