LFF su išimtimis nusprendė dėl pirmosios lygos dalyvių skaičiaus: žais 16 klubų

Penktadienį Vilniuje vyko Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdis, kuriame priimti sprendimai dėl galutinio 2019 metų pirmosios lygos čempionato dalyvių skaičiaus.

Lietuvos futbolo I lygos čempionate dalyvaus 16 komandų.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Lietuvos futbolo I lygos čempionate dalyvaus 16 komandų.<br> V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-03-15 18:25, atnaujinta 2019-03-16 08:26

VK nariams buvo pristatyti 2019 metų sezono pirmosios lygos futbolo klubų licencijavimo rezultatai.

LFF Licencijavimo komitetas pirmosios lygos licencijas išdavė septyniems klubams, o LFF Apeliacinis komitetas, įvertinęs papildomą detalizuotą medžiagą, išdavė licencijas dar šešiems klubams.

Pirmosios lygos licencijos nebuvo išduotos šiems klubams: „Jonava“„ Kupiškis“ ir FA „Šiauliai“.

LFF VK sulaukė šių trijų klubų prašymų suteikti teisę išimties teise varžytis pirmojoje lygoje. VK šiuos prašymus patenkino.

LFF VK sprendimu, FA „Šiauliai“ klubui skirtas įspėjimas, o taip pat jis įpareigotas per 2019 metus įvykdyti licencijavimo metu neįgyvendintą teisinį kriterijų ir papildyti klubo struktūrą trečiu dalininku.

„Jonavos“ klubą VK įpareigojo iki birželio 30 d. įgyvendinti iki šiol nepagrįstus finansinius kriterijus žaidėjams, treneriams ir darbuotojams, o taip pat iki komandos registracijos pradžios pateikti klubo finansinių šaltinių sąrašą naujajam sezonui.

„Kupiškio“ klubui skirtas įspėjimas už licencijavimo eigoje neįgyvendintus jaunimo ugdymo kriterijus.

VK klubą įpareigojo sezono eigoje reguliariai teikti informaciją apie jaunimo ugdymo situaciją klube ir su juo bendradarbiaujančiose įstaigose.

2019 metų LFF pirmosios lygos sezone dalyvaus: Gargždų „Banga“, Kėdainių „Nevėžis“, „Pakruojis“, Telšių „Džiugas“, Vilniaus „Žalgiris B“, Kauno „Stumbras B“, Vilniaus „Riteriai B“, FK „Vilnius“, Kretingos „Minija“, Alytaus „Dainava“, „Vilniaus Vytis“, Mažeikių „Atmosfera“, Kauno „Hegelmann Litauen“, „Jonava“, „Kupiškis“ ir FA „Šiauliai“.

Varžybos prasidės kovo 22-ąją dieną.

Patvirtinus galutinį pirmosios lygos komandų skaičių (16), VK patvirtino ir lygos tvarkaraštį pirmiems šešiems turams.

VK taip pat patenkino „Baltijos futbolo akademijos“ prašymą leisti klubo komandai dalyvauti 2019 metų pirmosios lygos čempionate su pavadinimu FK „Vilnius“.

VK patenkino ir klubo prašymą suteikti jam teisę išimties tvarka laikinai (2019 metų sezone) naudotis Vilniaus „Fabijoniškių“ gimnazijos stadionu.

Taip buvo pasinaudota čempionato dalyvio teise pagal nuostatus namų rungtynes žaisti tik dalinai atitinkančiame pirmajai lygai taikomos infrastruktūros reikalavimus stadione, kol vykdoma klubo stadiono (Vilniaus „Ryto“ progimnazijos) rekonstrukcija.

VK priėmė sprendimą laikinai sustabdyti veiklos sutartį tarp LFF ir Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA), įpareigoti LVJFA prezidentą Vytautą Vaškūną per dvi savaites pateikti su LFF suderintą įstatų pakeitimų projektą.

Posėdyje buvo patvirtinti 2019 metų LVJFA U-14 I ir II lygos, taip pat U-15, U-16, U-17 ir U-19 I lygos futbolo pirmenybių nuostatai su VK pateiktais papildymais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.