„Stumbras“ po skambios pergalės ant laurų miegoti neketina

Kauno „Stumbras“ tampa šio A lygos sezono X faktoriumi. Laikinosios sostinės klubas 4 ture namie nepabūgo ir pastarųjų dviejų metų Lietuvos čempionės – Marijampolės „Sūduvos“. Kauno klubas parklupdė Suvalkijos ekipą 2:0 (0:0) ir lygoje toliau išlieka nepraleidęs įvarčio į savo vartus.

 Kauno komandos treneris akcentavo amžiaus vidurkių skirtumus.<br> E.Kniežausko nuotr.
 Kauno komandos treneris akcentavo amžiaus vidurkių skirtumus.<br> E.Kniežausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 1, 2019, 9:27 AM

A lygos turnyro lentelės viršūnės pozicijas su Vilniaus „Žalgiriu“ besidalinančios ekipos vyriausiasis treneris portugalas Joao Luis Martinsas po pergalės teigė, jog „Sūduva“ yra puiki ir galinga komanda, bet šiandien „Stumbras“ atliko puikų darbą ir pelnytai laimėjo rungtynes.

„Mums trys taškai yra labai svarbu, mes žinome rungtynių prieš „Sūduvą“ istoriją. Mes prieš juos laimėjome tik antra kartą per visus tarpusavio susitikimus. Šiandien mums buvo labai sunku, bet rezultatas, manau, jog dėsningas, nežiūrint į kamuolio kontrolę, bet dėl mūsų komandos futbolininkų atlikto darbo šiame mače.

Žinojome, ko tikėtis iš „Sūduvos“, ji yra be galo puiki komanda, viena stipriausių Lietuvoje ir, manau, jie šiemet vėl kovos dėl čempionų titulo. Jie turi puikų trenerį ir puikius žaidėjus, žinome, ko iš jų tikėtis ir kartais mums reikia ir sėkmės, bet šiandien jos nereikėjo, nes mes atlikome puikų darbą“, – kalbėjo futbolo specialistas iš Portugalijos.

Paklaustas apie šios pergalės paslaptį, „Stumbro“ strategas teigė, jog žinojo, kaip tiksliai rungtyniauja tituluoti varžovai, bet jie buvo tam pasiruošę ir turėjo nuoseklų planą, kaip tai įgyvendinti.

„Aš manau, jog šios pergalės paslaptis yra pagarba, kurią mes jaučiame „Sūduvai“ ir pasitikėjimas savo jėgomis, ką mes galime padaryti. Taip, būtent mes pradėjome laikytis šio plano nuo pat šios savaitės pradžios.

Žinote, mūsų žaidėjai labai atsidavę ir nuosekliai siekia tikslų ir šiuo metu tai duoda rezultatų. Mes turime labai jauną komandą, tarkime, šios dienos startinio vienuoliktuko amžiaus vidurkis buvo 22 metai, o „Sūduvos“ – 29 m. Tai nėra bėda, bet mes žinome patirties svarbą tokiose rungtynėse. Mes žinome tiksliai, kaip „Sūduva“ žaidžia, žinome, jog jie galingi ir mums bus sunku juos sustabdyti, bet mes žinojome, kaip tai reikia padaryti ir atlikome puikų darbą“, – sakė J.Martinsas.

Kalbėdamas apie vis dar nebraškančią „Stumbro“ gynybą ir išlaikytus saugius vartus per ketverias iki šiol žaistas rungtynes, J. Martinsas teigė, jog jo žaidėjai žino, ką tiksliai reikia daryti, kai praranda kamuolį.

„Žinote, mes turime 11 gynėjų, nes ginasi visa komanda nuo tada, kai praranda kamuolį. Aišku, ne paskutinioje vietoje ir mūsų vartininkas Rodrigo Josviaki. Visi mūsų žaidėjai turi prisimti laurus dėl geros gynybos, nes jie gerai žino, ką mes privalome daryti, kai prarandame kamuolį“, – pasakojo Kauno klubo treneris.

„Stumbro“ strategas teigė, jog pergale prieš šalies čempionus galės pasidžiaugti penkias minutes, o po jų kibs į darbus ir ruošis artėjančiam Kauno derbiui.

„Mes neturėsime kada švęsti, na, galbūt 5 minutes, leiskite man bent penkias minutes pasidžiaugti šia pergale. Mes privalome koncentruotis jau ties ateinančiomis rungtynėmis. „Kauno Žalgiris“ taip pat sėkmingai pradėjo šį sezoną. Jų komanda taip pat stipri ir jie atlieka puikų darbą, ir mūsų vėl laukia sunkios rungtynės, apie kurias pradėsime galvoti, kai pasidžiaugsime tas penkias minutes“, – kalbėjo treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.