Lietuvos A lygoje „Atlantas“ ir „Stumbras“ sužaidė taikiai, „Panevėžys“ šventė istorinę pergalę

Lietuvos futbolo A lygoje sekmadienį buvo žaidžiamos dvejos 10-ojo turo rungtynės. Pirmieji į aikštę išbėgo Klaipėdos „Atlanto“ (8 taškai) ir Kauno „Stumbro“ (15 tšk.) futbolininkai. Buvo užfiksuotos nulinės lygiosios 0:0.

„Atlantas“ – „Stumbras“.<br> fkatlantas.lt nuotr.
„Atlantas“ – „Stumbras“.<br> fkatlantas.lt nuotr.
 „Atlantas“ ir  „Stumbras“ pasidalino po tašką.<br> Alyga.lt nuotr.
 „Atlantas“ ir  „Stumbras“ pasidalino po tašką.<br> Alyga.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 12, 2019, 3:52 PM, atnaujinta May 12, 2019, 8:08 PM

Kauniečiai užima penktąją turnyro lentelės vietą, o uostamiesčio atstovai yra laipteliu žemiau – pakilo į šeštąją poziciją.

Pirmajame kėlinyje aktyvesni buvo svečiai iš Kauno. Daug problemų „Atlanto“ gynybai kėlė puolėjas Nasro Boucharebas, kurio smūgiai porą sykių vertė paplušėti vartininką Krišjanį Zviedrį.

Geriausią progą išvesti „Stumbrą“ į priekį 40-ąją minutę turėjo Antonio Belo. Andrejus Čiofu surado savo komandos draugą įkertantį į baudos aikštelę, tačiau pastarasis iš dėkingos situacijos smūgiavo į virpstą.

Šeimininkai pirmojojee rungtynių pusėje išsiskyrė pavojingu Vytauto Lukšos smūgiu.

Po pertraukos žaidimas išsilygino, „Atlantas“ surengė daugiau aštrių atakų ir kelis kartus buvo netoli įvarčio. Sykį po keitimo aikštėje pasirodęs Titas Vitukynas smūgiavo virš vartų, o V.Lukša greitos kontratakos metu pasiuntė kamuolį visai šalia virpsto.

Šansą išplėšti svarbią pergalę turėjo ir kauniečiai. Kamuolys baudos aikštelėje dėkingai atšoko N.Boucharebui, kuris vienu lietimu smūgiavo, bet kamuolys praskriejo pro šalį.

Rezultatas:

„Atlantas“ – „Stumbras“ 0:0.

Panevėžys“ iškovojo istorinę pergalę 

Į Aukštaitijos sostinę atėjo šventė – „Panevėžys“ (5 tšk.) iškovojo istorinę pergalę A lygoje. Panevėžiečiai po dramatiškos kovos 2:1 (0:0) nugalėjo turnyro lentelės kaimynę „Palangą“ (7 tšk.).

Svečiai į priekį galėjo išsiveržti jau pačioje dvikovos pradžioje. Yao N'Goranas baudos aikštelės prieigose gražiai suklaidino porą varžovų ir smūgiavo į tolimąjį vartų kampą, tačiau savo komandą nuo įvarčio išgelbėjo Marius Suvaizdis.

„Panevėžys“ ilgiau kontroliavo kamuolį, o palangiškiai neretai labai tankiai susispausdavo baudos aikštelės prieigose. „Palanga“ daugiau aštrių momentų nesukūrė, bet šeimininkai taip pat strigo oponentų gynyboje.

Tik pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje Paulius Janušauskas nepasinaudojo savo šansu – jam kelią pastojo „Palangos“ klube debiutavęs vartininkas iš Suomijos Jere Koponenas.

Antrajame kėlinyje šeimininkai greitai išsiveržė į priekį. Po pakelto kampinio 49-ąją minutę pirmą smūgį J.Koponenas atrėmė, tačiau buvo bejėgis po to, kai antruoju bandymu kamuolį į vartus nukreipė antrą kartą šiame sezone pasižymėjęs vidurio gynėjas Vytas Gašpuitis.

„Palanga“ metėsi į priekį ir greitai išlygino rezultatą. Kiek anksčiau M.Suvaizdis įspūdingai išgelbėjo komandą po Idriso Umajevo smūgio, visgi, po 58-ąją minutę po Tomo Dombrauskio perdavimo iš dešiniojo krašto tiksliai galva smūgiavo pirmą sykį A lygoje pasižymėjęs Y.N'Goranas.

Netrukus „Panevėžys“ buvo labai arti antrojo įvarčio, kai Tautvydo Eliošiaus smūgį iš kelių metrų atrėmė puikią reakciją pademonstravęs J.Koponenas.

Chaotiškoje rungtynių pabaigos laimingą kortą ištraukė šeimininkai. Antrąją pridėto laiko minutę (90+2) po keitimo aikštėje pasirodęs Rafaelis Ledesma laiku įkirto į baudos aikštelę ir smūgiu vienu lietimu padovanojo „Panevėžiui“ istorinę pergalę A lygoje.

Po šio laimėjimo A lygos autsaideriai panevėžiečiai 2 taškais atsilieka nuo septintojoje vietoje žengiančios „Palangos“.

Rezultatas:

„Panevėžys“ – Palanga 2:1. Vytas Gašpuitis (49), Rafael Ledesma (90+2)/Yao N'Goran (58).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.