„Sūduva“ šventė šeštąją pergalę iš eilės ir susigrąžino A lygos lyderės poziciją

Lietuvos futbolo A lygoje šeštadienį buvo žaidžiamos trejos 11-ojo turo rungtynės. Čempionės titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ (27 taškai) savo aikštėje „Arvi“ arenoje susitiko su Kauno „Stumbru“ (15 tšk.) ir įveikė varžovus rezultatu 2:0 (1:0).

„Sūduvos“ futbolininkai.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
„Sūduvos“ futbolininkai.<br> V.Kuralavičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

A lyga

May 18, 2019, 9:01 PM, atnaujinta May 18, 2019, 10:34 PM

Įvarčius „Sūduvai“ pelnė Eligijus Jankauskas (26-ąją min.) ir kanadietis Tosaintas Rickettsas (55-ąją min.).

Ankstesnėse tarpusavio rungtynėse Marijampolės ekipa patyrė nesėkmę 0:2.

Šešias iš eilės pergales iškovoję čempionai pasiekė revanšą prieš kauniečius.

Puikios pergalės prieš Klaipėdos „Atlantą“ (4:0) ir „Kauno Žalgirį“ (3:0) įrodo marijampoliečių pajėgumą ir gerą sportinę formą šiuo metu.

„Stumbras“ pergale džiaugėsi vos kartą per pastarąsias septynerias rungtynes.

„Sūduva“ surinko 27 taškus ir susigrąžino pirmąją turnyro lentelės vietą. Vilniaus „Žalgirio“ sąskaitoje 25 taškai.

„Stumbras“ yra penktas.

Rezultatas:

„Sūduva“ – „Stumbras“ 2:0. Eligijus Jankauskas (26), Tosaint Ricketts (55).

Dvikova, kaip ir reikėjo tikėtis, čempionams nesiklostė lengvai. Kauniečiai taip pat sugebėjo regzti pozicines atakas, tačiau pirmojo kėlinio viduryje „Sūduva“ perėmė iniciatyvą.

Arti įvarčio buvo antrąjį kartą rungtynes starto sudėtyje pradėjęs Vytautas Andriuškevičius. Gynėjui baudos aikštelėje atšoko kamuolys, tačiau futbolininko smūgį atrėmė Rodrigo Josviaki.

Brazilo apmaudui, jau netrukus jam teko skaudžiai nudegti. 28-ąją minutę R.Josviaki po pakelto kampinio neužtikrintai gaudė kamuolį, kuris atsidūrė pas E.Jankauską, o po akimirkos ir vartų tinkle.

55-ąją minutę antrame mače iš eilės įvarčiu pasižymėjo T.Rickettsas. Kanadietis sulaukė puikaus Andro Švrljugos perdavimo ir, atitrūkęs nuo varžovo, tiksliai smūgiavo vienu lietimu.

Vis dėlto jauna „Stumbro“ komanda nepalūžo ir dar nuožmiau pradėjo atakuoti čempionų vartus, priversdama savo meistriškumą rodyti Ivaną Kardumą. Legionierius iš Kroatijos puikiai susitvarkė su labai pavojingais Levano Mačarašvilio, Andrejaus Čiofu ir Matheuso Bissi smūgiais.

Paskutinėje susitikimo atkarpoje kauniečiai jėgų šturmui neberado, o čempionai savo šansais kontratakose nepasinaudojo.

„Panevėžio“ ir „Kauno Žalgirio“ sužaidė lygiosiomis

„Aukštaitijos“ stadione šeštadienį vietos Panevėžio klubas, ankstesniame ture pasimėgavęs istoriniu triumfu, neketino sustoti. „Panevėžio“ komanda namuose sužaidė lygiosiomis 1:1 (1:0) su „Kauno Žalgiriu“.

Rungtynių pradžioje pirmieji aštriau oponentams pagrasino svečiai, kai Renato Matosas galėjo pelnyti savo antrąjį įvartį šį sezoną, tačiau smūgiavo pro šalį. Netrukus Aleksandro Jerkino tolimas smūgis privertė padirbėti Deividą Mikelionį.

Vis dėlto 21-ąją minutę „Kauno Žalgirio“ vartininkas neužtikrintai sužaidė standartinės padėties metu, o netrukus dėkingai atšokusį kamuolį į tuščius vartus nukreipė Pavelas Krukas.

Kėlinio antrojoje pusėje aktyviai rungtyniavo Kauno ekipos saugas Danielis Romanovskis. Sykį futbolininko smūgį atrėmė vartininkas Šarūnas Jurevičius, kitame epizode po D.Romanovskio smūgio iš toli kamuolys skriejo greta virpsto.

Antrąjį kėlinį „Kauno Žalgiris“ pradėjo ryžtingai ir gana greitai džiaugėsi išlyginamuoju įvarčiu. 55-ąją minutę po pakelto kampinio „Panevėžio“ baudos aikštelėje kilo sumaištis ir ja pasinaudojo efektingai per save smūgiavęs Tomas Mikuckis. Efektingu smūgiu pasižymėjęs vidurio gynėjas pelnė pirmąjį įvartį šiame sezone.

Kauniečiai buvo perėmę iniciatyvą, tačiau panevėžiečiams nuo pavojingų oponentų užuomazgų pavyko apsiginti.

Rungtynių finišas buvo itin įdomus, kai abi komandos apsikeitė pavojingomis progomis. Arti tikslo buvo tiek Vytas Gašpuitis, tiek Linas Pilibaitis, tiek Joao Figueiredo, o priešpaskutinę pridėto laiko minutę po keitimo aikštėje pasirodęs Rafaelis Ledesma atliko itin stiprų smūgį iš toli, tačiau „Kauno Žalgirį“ nuo pralaimėjimo išgelbėjo D.Mikelionis.

Šiose rungtynėse po ilgos pertraukos A lygoje pasirodė „Panevežio“ klube debiutavęs Rokas Stanulevičius.

Kauno klubas su 19 taškų turnyro lentelėje žengia trečias, o 6-ąjį tašką iškovojęs „Panevėžys“ vis dar yra turnyro lentelės apačioje.

Ankstesnės rungtynėse panevėžiečiai nusileido Kauno „Žalgiriui“ 0:2.

Kauniečiai praėjusiame ture patyrė didžiausią šio sezono pralaimėjimą, antrąjį kartą turėję pripažinti čempionės „Sūduvos“ pranašumą (0:3). 

Rezultatas:

„Panevėžys“ – „Kauno Žalgiris“ 1:1. Pavel Kruk (21)/Tomas Mikuckis. (55).

„Riteriai“ antrąjį kartą identišku rezultatu įveikė „Palangą“

Palangos miesto stadione „Palanga“ priėmė Vilniaus „Riterius“ ir pralaimėjo svečiams rezultatu 1:3. Įdomu, kad ir ankstesnėse tarpusavio rungtynėse 3:1 pajėgesni buvo vilniečiai.

Riterių gretose pasižymėjo Valdemaras Borovskis (1-ąją min.), Donatas Kazlauskas (76-ąją min.) ir Teremas Moffi (89-ąją min.).

Idris Umajevas buvo išlyginęs santykį 1:1 (37-ąją min.).

Skaudų nokdauną 10-ajame ture 1:2 Panevėžyje patyrusi „Palanga“ šiame sezone žaidė pirmąsias rungtynes savo miesto stadione.

„Riteriai“ prieš tai iškovojo dvi pergales prieš tiesioginius konkurentus kovoje dėl aukščiausių pozicijų (prieš Vilniaus „Žalgirį“ 1:0 ir „Stumbrą“ 3:0), o antrąjį ratą baigs keliais susitikimais su silpnesniais varžovais.

„Riteriai“ surinko 18 taškų ir rikiuojasi ketvirti, o palangiškiai su 7 taškais lieka septintojoje pozicijoje.

Rezultatas:

„Palanga“ – „Riteriai“ 1:3. Idris Umajev (37)/Valdemaras Borovskis (1), Donatas Kazlauskas (76), Terem Moffi (89).

„Riteriams“ dvikova prasidėjo idealiu scenarijumi ir jau 1-ąją minutę V.Borovskis atitrūko nuo varžovo ir po tolimo perdavimo puikiu smūgiu perkėlė kamuolį per vartininką.

Vis dėlto itin greitai pelnytas įvartis vilniečių dar geresniam žaidimui neįkvėpė. „Palanga“ perėmė iniciatyvą ir kėlinio pabaigoje išlygino rezultatą. 37-ąją minutę greitos kontratakos metu tiksliai į artimą vartų kampą smūgiavo I. Umajevas. Legionierius iš Rusijos pasižymėjo jau šeštąjį kartą šiame sezone.

Antrajame kėlinyje „Riteriai“ pradėjo žaisti agresyviau, tačiau palangiškiai kurį laiką laikėsi. Tiesa, poroje epizodų, kai komandą išgelbėjo Aurimas Skurdelis ir savo šansu nepasinaudojo Mindaugas Grigaravičius, šeimininkams nusišypsojo sėkmė.

76-ąją minutę svečiams pavyko pralaužti ledus, kai galingu smūgiu kamuolį nuo skersinio į vartus pasiuntė aktyviai rungtyniavęs D.Kazlauskas.

87-ąją minutę labai permainingose rungtynėse „Riteriai“ padėjo tašką. T.Moffi pasinaudojo oponento klaida savo aikštės pusėje ir akistatoje su Jere Koponenu smūgiavo nepriekaištingai.

Po trečiosios pergalės iš eilės Vilniaus klubas tik tašku atsilieka nuo trečiojoje vietoje žengiančio „Kauno Žalgirio“.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.