Pokyčių dar nebus: skambus FIFA užmojis dėl pasaulio čempionato Katare nepavyks

Pasaulį stipriai įaudrinęs FIFA planas subliuško: 2022 metų pasaulio čempionate bus įprastas komandų skaičius – 32.

 Katare formatas nesikeis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Katare formatas nesikeis.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2019, 12:47 PM, atnaujinta May 23, 2019, 5:27 PM

Pernai FIFA prezidentas Gianni Infantino paskelbė, kad planas išplėsti pasaulio čempionatą gali būti paankstintas – tai reiškė, kad su 48 komandų formatu buvo planuojama ne 2026 metais, o 2022-aisiais Katare.

G.Infantino žodžiai reiškė, kad Kataras būtų priverstas dalinti šeimininkų statusu su kitomis regiono šalimis, nes neužtektų stadionų.

Tačiau galiausiai FIFA nusprendė neankstinti pokyčių.

BBC sporto redaktorius Danas Roanas nurodė, kad tai buvo bendras FIFA ir Kataro sprendimas.

„Be to, tai palengvino šeimininkų dalią, nes jiems nebereikės nerimauti dėl to, kad gali tekti dalintis tokiu renginiu su kitais“, – rašė D.Roanas.

Pasak jo, G.Infantino planas plėstis buvo susijęs su noru sumažinti politinę įtampą regione – esą jeigu rungtynės vyktų ir kaimyninėse šalyse, bendradarbiavimas šalis suartintų.

Tačiau jo planas turėjo rimtų spragų. Saudo Arabija, Jungtiniai Arabų Emyratai ir Bahreinas toliau vykdo Kataro blokadą, tad šias šalis reikėtų išbraukti iš sąrašo.

Dėl politinės krizės su Kataru renginiu dalintis galėjo tik Kuveitas ir Omanas, tačiau FIFA tyrimas atskleidė, kad nė viena iš šių šalių neatitinka logistinių reikalavimų.

Lapkritį UEFA prezidentas Aleksandras Ceferinas teigė, kad prie 2022 metų pasaulio čempionato komandų pridėjus dar 16 rinktinių, atsirastų „daugybė problemų“. Tokią galimybę jis vadino „nerealia.“

2017 metais FIFA vienbalsiai nutarė, kad 2026 metų pasaulio čempionate tikrai varžysis 48 komandos. Čempionatas bus rengiamas JAV, Kanadoje ir Meksikoje.

Pernai G.Infantino paskelbė, kad nori išsiaiškinti, ar turnyro formato pokyčius būtų galima įgyvendinti jau 2022-aisiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.