„Gintros-Universiteto“ futbolininkės pelnytas gražuolis įvartis papuoštų net aukščiausio lygio vyrų mačą

Lietuvos čempionės Šiauliuose 5:0 (3:0) nugalėjo kovingai rungtyniavusias Gargždų „Bangos“ futbolininkes. Šiaulietėms tai buvo jau šeštoji pergalė iš eilės šalies čempionate.

 Šiaulių futbolininkės sutriuškino viešnias iš Gargždų.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Šiaulių futbolininkės sutriuškino viešnias iš Gargždų.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Šiaulių futbolininkės sutriuškino viešnias iš Gargždų.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Šiaulių futbolininkės sutriuškino viešnias iš Gargždų.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 26, 2019, 8:53 PM, atnaujinta May 27, 2019, 7:35 AM

Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės vis dar išlieka nepraleidusios nė vieno įvarčio į savo vartus per sužaistus šešis turus, o varžovėms yra pelniusios jau 49 įvarčius.

Kiekvienose rungtynėse įmuštų įvarčių seriją vis dar tęsia Rimantė Jonušaitė, kuri ir šiame susitikime pasižymėjo tiksliu smūgiu. Puolėjai tai buvo jau 14-asis įvartis ir ji išlieka vienvaldė čempionato lyderė šioje statistikos grafoje.

Kol kas antrojoje turnyro lentelės vietoje esančios „Bangos“ žaidėjos į Šiaulius atvyko rimtai nusiteikusios. Tą buvo galima matyti jau nuo susitikimo pradžios. Viešnios aikštėje buvo aktyvios ir daugelyje dvikovų stengėsi nenusileisti mačo favoritėms.

Šiaulietėms varžovių gynybą pavyko pralaužti sužaidus 20 minučių, kai puikiu smūgiu po skersiniu kamuolį pasiuntė Isadora Freitas (1:0).

Vos po 8 minučių antrąjį įvartį šiame mače pelnė R.Jonušaitė, o pirmąjį kėlinį mūsiškės baigė realizuodamos tos pačios R.Jonušaitės uždirbtą 11 metrų baudinį. Kamuolį į vartus nuo žymos pasiuntė Ana Pilipenko (3:0).

Antrajame kėlinyje gargždiškės dar labiau sutankino savo gynybą ir siekė pabandyti „pagauti“ „Gintros-Universiteto“ futbolininkes greitomis atakomis.

Vis tik Vestinos Neverdauskaitės ir Karen Bender gynėjų tandemas su šiais iššūkiais sėkmingai susidorojo, o Greta Kaselytė užtikrino, kad šiauliečių tinklas ir šeštose A lygos rungtynėse nesuspurdėtų.

Ketvirtąjį įvartį smūgiu iš už 16 metrų pelnė Dovilė Gailevičiūtė (4:0). Paskutinį tašką šiame mače padėjo A.Pilipenko (5:0).

Rezultatas:

„Gintra-Universitetas“ – „Banga“ 5:0. A.Pilipenka (45 iš 11 metrų baudinio, 79), I.Freitas (20), Rimantė Jonušaitė (28), D.Gailevičiūtė (77).

Sudėtis: G.Kaselytė, V.Neverdauskaitė, K.Bender, S.Karasiovaitė, A.Mikutaitė (62 min. L.Žižytė), D.Gailevičiūtė, A.Filenko, S.Veličkaitė (66 min. P.Sarkanaitė), I.Freitas, A.Pilipenko, R.Jonušaitė.

Kitas rungtynes „Gintra-Universitetas“ žais Baltijos lygoje. Lietuvos čempionės birželio 1-ąją dieną Taline susitiks su vietos „Flora“ ekipa. Susitikimo pradžia 15.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.