Arabų šeichai pajuto skonį: supirkinėja Europos futbolo klubus – atėjo laikas ir „Newcastle United“

Arabų šeichų mada girtis nusipirktais futbolo klubais įgauna pagreitį – atrodo, kad greitu laiku dar vienas Anglijos klubas pateks po naftos magnatų padu.

„Newcastle United“ turės naujus savininkus<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
„Newcastle United“ turės naujus savininkus<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
„Newcastle United“ turės naujus savininkus<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
„Newcastle United“ turės naujus savininkus<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 Rafaelis Benitezas<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
 Rafaelis Benitezas<br>AFP/Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 28, 2019, 6:18 PM

Newcastle United“ klubą šiomis dienomis žada nusipirkti Jungtinių Arabų Emyratų vienas iš šeichų Khaledas bin Zayedas Al Nahyanas. Teigiama, kad už Niukaslo ekipą jis paklos 350 mln. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų. Galimas naujasis savininkas yra ne tik futbolo gerbėjas, tačiau ir Arabų Emyratų buriavimo ir irklavimo federacijos prezidentas.

Kaip teigiama, klubo vadovai nepaneigia šios naujienos, o pats savininkas Mike'as Ashley sutinka parduoti 1982-siais įkurtą komandą.

Šeicho atstovas Midhatas Kidwai jau patikino, kad pirmadienio vakarą visos pusės „suderino pardavimo sąlygas ir nėra jokių kabliukų neįvykti sandoriui“.

Nors ir nėra prielaidų neparduoti futbolo komandos, vis dėlto siekiama sustabdyti galimą sutartį, nes Dubajuje gyvenantis Khaledas bin Zayedas Al Nahyanas yra Emyratų valdančiosios šeimos narys.

Pirštais badoma į faktą, kad būsimas savininkas yra „Manchester City“ ekipos savininko šeicho Mansouro pusbrolis.

Britų žiniasklaida dabar duoda aiškiai suprasti, kad „Manchester City“ ekipos perėmimas vyko visiškai slaptai ir be jokių derinimų su Anglijos futbolo lyga ir federacija, tad tai labiau buvo panašu į ekipos užgrobimą, nei gerą verslą.

Tad dar vienas toks šeichų užmojis kelia susirūpinimą.

Pati Anglijos futbolo lyga apie galimą komandos pardavimą viešai atsiliepė tik dviem žodžiais: „be komentarų“.

Teigiama, kad praėjusiais metais 61-erių Khaledas bin Zayedas Al Nahyanas bandė nusipirkti „Liverpool“ ekipą, tačiau jo savininkai nepanoro net aptarinėti galimą sandorį.

Šeichas Khaledas turi kompaniją „Bin Zayed Group“, kuri užsiima statybomis, turi begalę akcijų įvairiose tarptautinėse kompanijose – įskaitant energetiką. Kalbama, kad šeichas jau patvirtino, jog jis norėtų, jog ekipą ir toliau treniruotų ispanas Rafaelis Benitezas.

Dabartinis klubo prezidentas Mike'as Ashley jau 12 metų norom-nenorom lyg ir pardavinėja ekipą, teigdamas viešai, kad negali leisti sau prabangos suteikti šansų treneriams turėti brangių žaidėjų ir siekti „Premier“ lygoje aukščiausių tikslų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.