„Stumbras“ toliau skęsta: pirmavo, bet galiausiai pripažino „Žalgirio“ pranašumą

Lietuvos futbolo A lygoje svarbią pergalę iškovojo vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“.

Vilniaus ekipa parblošė "Stumbrą"<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus ekipa parblošė "Stumbrą"<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 31, 2019, 9:51 PM

Žalgiriečiai namuose 13-ojo turo mače 2:1 (0:1) nugalėjo Kauno „Stumbrą“, kuris nelaimėjo jau septyneriose rungtynėse iš eilės.

Šeimininkai nuo pat pirmų minučių perėmė iniciatyvą, tačiau ilga kamuolio kontrolė vaisių nedavė – „Žalgiris“ strigo poziciniame puolime ir nemažai atakų nutrūkdavo pirmoje stadijoje.

26-ąją minutę svečiai netikėtai išsiveržė į priekį. Po pakelto kampinio ir oponento smūgio Armantui Vitkauskui teko gelbėti savo komandą, tačiau kamuolys dėkingai atšoko Domantui Antanavičiui, kuris vienu lietimu jį nukreipė į vartus.

Tai buvo pirmasis D. Antanavičiaus įvartis A lygoje.

Po šalto dušo žalgiriečiai pradėjo žaisti ryžtingiau. Du sykius per trumpą atkarpą savo komandą išgelbėjo Rodrigo Josviaki, kuris atrėmė du pavojingus Liviu Antalio smūgius galva.

Antrojo kėlinio startas „Stumbrui“ susiklostė itin nesėkmingai. 49-ąją minutę Kauno klubas nesėkmingai sužaidė savo aikštės pusėje ir prarado kamuolį, o tuo pasinaudojęs Tomislavas Kišas iš toli smūgiavo nepriekaištingai ir džiaugėsi 11-uoju įvarčiu šiame sezone.

„Stumbrui“ sunkiai sekėsi kurti žaidimą „Žalgirio“ aikštės pusėje – kauniečiai antrame kėlinyje neatliko nė vieno smūgio į vartus.

Vilniečiams savo pranašumą pavyk įrodyti 72-ąją minutę. Po svečių pozicinės klaidos Saulius Mikoliūnas atliko rezultatyvų perdavimą Pau Moreriui, kuris vienu lietimu smūgiavo nepriekaištingai.

Per likusį rungtynių laiką rezultatas nepakito – „Žalgiris“ su 28 taškais lieka antras, o „Stumbras“ su 15 taškų žengia penktas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.