Jaunimo rinktinė pradėjo pasiruošimą atrankai į Europos čempionatą

Lietuvos jaunimo (U-21) futbolo rinktinė rengiasi pirmosioms 2021 m. Europos čempionato atrankos rungtynėms su San Marinu, o vyriausiasis komandos treneris Donatas Vencevičius teigė, kad jo auklėtiniai bus pasiruošę ateinantiems išbandymams. Rinktinė į stovyklą Kaune susirinko šeštadienį.

Jauniai pradėjo pasiruošimą.<br> Justo Kontrimo nuotr.
Jauniai pradėjo pasiruošimą.<br> Justo Kontrimo nuotr.
Jauniai pradėjo pasiruošimą.<br> Justo Kontrimo nuotr.
Jauniai pradėjo pasiruošimą.<br> Justo Kontrimo nuotr.
Jauniai pradėjo pasiruošimą.<br> Justo Kontrimo nuotr.
Jauniai pradėjo pasiruošimą.<br> Justo Kontrimo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2019-06-03 23:51

Tiesa, ne visi žaidėjai dalyvavo pirmosiose treniruotėse, o sekmadienį trūko dviejų Alytaus „Dainavos“ futbolininkų, kurie žaidė Pirmos lygos dvikovoje. Dalis futbolininkų lengvai sportavo atskirai nuo visos grupės, nes pastarosiomis dienomis turėjo stiprų fizinį krūvį savo rungtynėse.

„Sekmadienį turėjome beveik visus futbolininkus stovykloje. Noriu padėkoti federacijai, jog leido sukviesti vaikinus ankščiau, nes jau trečiadienį laukia rungtynės su San Marinu.

Kai kurie futbolininkai šeštadienį žaidė rungtynes, jie turėjo atstatomąją treniruotę, kiti su mumis turėjo vieną treniruotę šeštadienį ir dvi sekmadienį. Džiugu, kad esame kaip komanda ir žiūrime į priekį. Žaidėjai tikrai spės atsigauti iki pirmųjų rungtynių“, – apibendrino pirmąsias stovyklos dienas D. Vencevičius.

Pasak stratego, jo komanda pozityviai nusiteikusi prieš laukiantį Europos čempionato atrankos startą, o tikslai keliami – aukščiausi: „Norime gerai pasiruošti savo pirmosioms oficialioms rungtynėms su San Marinu. Kaip ir kiekviename mače, norime kovoti dėl pergalės. Manau, mes esame pajėgūs tą padaryti. Vaikinai jaučiasi gerai ir tuo tiki, kaip ir treneriai. Sieksime teigiamo rezultato“.

Prieš U-21 rinktinės stovyklos pradžią iš rikiuotės iškrito Donatas Konikas, kuris yra rezultatyviausias Pirmos lygos futbolininkas. Jį sudėtyje pakeitė Džiugas Raudonius. Sudėtyje yra devyni užsienio klubams priklausantys žaidėjai, o treneris teigė, jog kiekvienas turi įrodyti savo vertę treniruotėse.

„Neskirstau savo žaidėjų į žaidžiančius užsienyje, ar Lietuvoje. Į rinktinę atvažiuojantys yra visi lygūs. Mintyse savo sudėties kontūrus turiu, bet viskas priklauso nuo žaidėjų – jie turi parodyti save iš geriausios pusės . Informaciją turime: futbolininkai buvo stebimi, kaip jie rungtyniauja savo klubuose, bet trečiadienį priimsime sprendimą, kas bus stipriausi atstovauti rinktinei ateinančiame mače“, – tvirtino D. Vencevičius.

Birželio 5 dieną (20:30 val.) lietuviai žais Europos čempionato atrankos rungtynes su San Marinu. Grupėje taip pat žaidžia Kroatijos, Škotijos ir Čekijos komandos. Birželio 9 d. (14 val.) Klaipėdos centriniame stadione Lietuvos jaunimo rinktinė žais draugiškas rungtynes su Latvija.

Šiais metais naujojo trenerio D. Vencevičiaus vadovaujama U-21 rinktinė buvo surengusi vieną stovyklą kovo mėnesį. Draugiškame mače buvo nugalėtas Kauno „Stumbro“ klubas, o tarptautinėse kontrolinėse po atkaklios kovos nusileista Baltarusijos komandai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kokias pratybas šiemet rengs Lietuvos kariuomenė?