Gintaras Nenartavičius. Vienas taškas – tarsi kibiras laimės

Ar daug reikia, kad būtumėte laimingi? Visų talžomai Lietuvos futbolo rinktinei pakanka ir vieno taško. Jį lietuviai iškovojo, kai Vilniuje išsigelbėjo nuo pralaimėjimo Liuksemburgo komandai.

 Gintaras Nenartavičius<br> lrytas.lt nuotr.
 Gintaras Nenartavičius<br> lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 12, 2019, 8:22 AM, atnaujinta Jun 12, 2019, 8:24 AM

Po lygiųjų 1:1 jau galime būti ramūs, kad 2020 metų Europos čempionato atrankoje naujojo trenerio V.Urbono vedami lietuviai neliks su nuliu, kaip atsitiko pernai Tautų lygos turnyre.

Tose varžybose E.Jankausko treniruojama komanda susirino šešias riestainio skyles, ir Lietuvos futbolo federacijai vadovaujantis trenerio bičiulis T.Danilevičius neturėjo kur dėtis – tik užbaigti vieną blogiausių etapų rinktinės istorijoje.

„Šis taškas mums vertas pergalės, tai leis atsispirti ir žiūrėti į priekį, – padebesiais skraidė V.Urbonas, kol pirmadienį tuščiame Belgrado stadione lietuvius ant žemės 4:1 nuleido serbai.

„Dabar žinau, kas gali žaisti ir su kuo galiu toliau eiti į priekį“, – samprotavo V.Urbonas, pats pasirinkęs pražūtingą taktiką susigrūsti prie vartų.

Kai serbai per 15 minučių pirmajame kėlinyje įmušė triskart, net ištikimas Lietuvos futbolo karys N.Kesminas komentuodamas rungtynes sunkiai rinko žodžius – norėjo keiktis, o vakar pareiškė, jog rusai greičiau grąžins Krymą ukrainiečiams, nei mūsų rinktinė pakils iš dugno.

Buvęs rinktinės treneris A.Liubinskas prabilo apie krachą, bet, regis, šiemet jis turės dar penkias progas apie tai kalbėti: rudenį laukia po dvejas rungtynes su Portugalija ir Ukraina bei atsakomasis mačas su serbais.

Tampa akivaizdu, kad turime garantuotą paskutinę vietą grupėje ir per kitas burtų ceremonijas jau būsime silpniausiųjų krepšelyje, o tai reikš, jog ir vieno taško nelabai bus iš ko paimti.

Ši perspektyva gali džiuginti nebent sostinės merą R.Šimašių – kai tokie rezultatai, niekas nezyzia dėl įstrigusių futbolo stadiono statybų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.