Madrido „Real“ klubas įsigijo 18-metį „japonų Messi“

Ispanijos sostinės Madrido futbolo klubas „Real“ pranešė, kad įsigijo 18-metį japonų futbolininką Takefusy Kubo, kuris prieš tai atstovavo savo gimtosios šalies „FC Tokyo“ komandai. Jaunasis japonų futbolo talentas kitą sezoną dar žais „Real“ dukterinėje „Castilla“ komandoje.

 Madrido klubas „Real“ įsigijo 18-metį japoną Takefusy Kubo.<br> Instagram/Twitter nuotr.
 Madrido klubas „Real“ įsigijo 18-metį japoną Takefusy Kubo.<br> Instagram/Twitter nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 15, 2019, 7:40 AM, atnaujinta Jun 15, 2019, 10:24 AM

Madridiečiai yra ypač patenkinti tuo, kad kovoje dėl T.Kubo laimėjo konkurencinį mūšį prieš „Barcelona“ ir „Paris Saint Germain“ klubus. Prieš kelerius metus T.Kubo net dalyvavo „Barcelona“ rengtoje stovykloje ir buvo katalonų ekipos sąrašuose (nuo 9-erių iki 13-os metų).

T.Kubo sutartis su „FC Tokyo“ klubu baigėsi 2019 metų birželio 1 dieną. Tai žinojo „Real“ vadybininkai, o „Barca“ ir paryžiečių atstovai manė, kad jaunojo japono kontraktas galioja iki 2020-ųjų (rėmėsi klaidingais „Transfermarkt“ duomenimis). 

Saugas sulaukė tokio dėmesio po puikaus pasirodymo Japonijos J1 futbolo lygoje ir yra vadinamas „japonų Messi“. T.Kubo Japonijos elito futbolo lygoje sužaidė 24 rungtynes, pelnė 5 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Jis birželio 9-ąją dieną jau debiutavo ir Japonijos vyrų rinktinėje per rungtynes su Salvadoru (2:0) ir aikštėje pasirodė po keitimo (67-ąją min.).

„Real“ už 18-metį žaidėją, su kuriuo sudarė penkerių metų sutartį, sumokėjo 2 mln. eurų. Jis turėtų uždirbti apie 1,2 mln. eurų per sezoną.

„T.Kubo yra vienas talentingiausių pasaulio jaunųjų futbolininkų. Jis yra techniškas, gerai valdo kamuolį, puikiai mato aikštę ir sugeba stipriai bei tiksliai smūgiuoti“, – naujoką giria „Real“ oficiali svetainė.

„Real“ kiek anksčiau pasirašė penkerių metų sutartį su buvusiu Londono „Chelsea“ (Anglija) lyderiu 28-erių metų belgu Edenu Hazardu, komandos gretas taip pat papildė Vokietijoje žibėjęs 21-erių metų serbas Luka Jovičius. Su juo sudarytas šešerių metų kontraktas.

Šiuo metu T.Kubo su Japonijos rinktine dalyvauja Amerikos taurės („Copa America“) turnyre.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.