Lietuvos mažojo futbolo čempionate po Telšių etapo paaiškėjo vienvaldis lyderis

Sekmadienį Telšiuose vyko ne tik miesto šventė, bet ir trečiasis 2019 metų Lietuvos mažojo futbolo (septynis prieš septynis) čempionato etapas.

Vilniaus „El Dorado“ tapo Lietuvos čempionato vienvaldžiais lyderiais. <br> minifubolas.lt nuotr.
Vilniaus „El Dorado“ tapo Lietuvos čempionato vienvaldžiais lyderiais. <br> minifubolas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2019, 11:21 AM, atnaujinta Jun 17, 2019, 11:25 AM

Į Telšių etapą atvyko ne visos 12 komandų, o tik 11. „Eagle Team-Žibintas“ dėl įvairių priežasčių nesugebėjo surinkti sudėties, todėl į Telšius neatvyko, o su juo turėjusios žaisti „Linksmakalnio“ ir „Šilalės-Prolain“ komandos į savo sąskaitą įsirašė technines pergales rezultatu 5:0.

Po Telšių etapo lyderio soste sėdėti liko tik viena komanda – Vilniaus „El Dorado“. Telšiuose ji šventė dvi pergales, bet jos abi buvo labai sunkios.

Pirmajame mače „El Dorado“ 2:0 palaužė Varėnos „Merkį“, o antrąjį įvartį įmušė tik paskutinę rungtynių akimirką. Iki to laiko varžovai ne kartą kėsinosi išlyginti rezultatą, bet „El Dorado“ atsilaikė.

Antrajame mače intriga buvo dar didesnė. Turnyro šeimininkus „Telšius“, kurie savo namuose liko be pergalių, „El Dorado“ įveikė 3:2. Įmušę du greitus įvarčius, „El Dorado“ futbolininkai labai greitai du ir praleido. Visą antrąjį kėlinį rezultatas laikėsi 2:2 ir tik paskutinę sekundę Vytautui Norkūnui pavyko įmušti pergalingą įvartį.

Po šių dviejų pergalių „El Dorado“ turi 21 tašką ir 5 taškais lenkia artimiausius varžovus Kauno „Arsenalą“ ir „Šilalę-Prolain“, kuriuos jau įveikė anksčiau. 

Tai leidžia Vilniaus komandą laikyti akivaizdžia šių metų favorite į viršų kelti Lietuvos čempionės taurę.

„Abejos rungtynės labai nervingos ir paniškos. Iškovojome dvi labai sunkias pergales, kuriose mums tikrai nusišypsojo sėkmė. Žinojome, kad žaisime prieš silpnesnius varžovus, bet tai mums gal ir pakišo koją. Bandėme motyvuoti žaidėjus, bet kovingumo mums pritrūko. Svarbiausia, kad laimėjome ir dar vienu žingsniu priartėjome prie titulo ir dabar jau viskas priklauso nuo mūsų pačių“, – kalbėjo „El Dorado“ vadovas Martynas Rašinskas.

Kita komanda, kuri iki Telšių etapo buvo laimėjusi visas penkerias žaistas rungtynes, „Polivektris“ Žemaitijos sostinę paliko ne tokios geros nuotaikos. „Polivektris“ pralaimėjo abejas žaistas rungtynes ir po šio etapo nukrito į ketvirtąją vietą.

Pirmosiose rungtynėse „Polivektris“ ilgą laiką pirmavo prieš Visagino „Inter-veteranus“, tačiau antrojo kėlinio pabaigoje subyrėjo, praleido tris įvarčius per tris minutes ir galiausiai pralaimėjo 2:3.

Dar prasčiau jiems susiklostė antrosios rungtynės, kur komanda subyrėjo ne rungtynių pabaigoje, o jų pradžioje. Prieš Kauno „Arsenalą“ žaidę vilniečiai per pirmas keturias minutes praleido net keturis įvarčius, iš kurių net tris įmušė Jaunius Mikalauskas, o tai lėmė „Arsenalo“ pergalę rezultatu 9:1, po kurios ši komanda pakilo į antrąją vietą.

Pergalių dublius Telšių etape iškovojo net penkios komandos. Tai padarė ne tik jau minėta „Arsenalo“ komanda, bet ir trečiojoje vietoje esanti „Šilalė-Prolain“, taip pat puikų etapą sužaidusi Jurbarko „Imsrė“ ir Visagino „Inter-veteranai“, o prie jų prisijungė ir pagreitį įgavusi SK „Linksmakalnis“ ekipa.

„Šeši taškai ir dvi sunkios pergalės. Po penkių valandų kelionės tai yra puikus pasiekimas. Įveikėme vienus iš lyderių, bet vos laimėjome prieš autsaiderius „Akmenę“, o tai parodo, kad Lietuvos čempionate lyderių praktiškai nėra“, – kalbėjo komandos vartus abiejuose mačuose gynęs „Inter-veteranai“ žaidėjas Leonidas Gluchovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.