„Stumbro“ agonija baigta: A lygoje lieka septynios komandos

„A lygoje lieka septynios komandos ir dabar atliekame procedūrinius veiksmus tam įgyvendinti“, – niūras naujienas lrytas.lt patvirtino Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Kauno komanda baigė savo egzistavimą.<br>fkstumbras.lt nuotr.
Kauno komanda baigė savo egzistavimą.<br>fkstumbras.lt nuotr.
E.Stankevičius patvirtino, kad Kauno komandą buvo visiškai nemoki.<br>T.Bauro/fkstumbras.lt nuotr.
E.Stankevičius patvirtino, kad Kauno komandą buvo visiškai nemoki.<br>T.Bauro/fkstumbras.lt nuotr.
Kauno komanda baigė savo egzistavimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno komanda baigė savo egzistavimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno komanda baigė savo egzistavimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Kauno komanda baigė savo egzistavimą.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 29, 2019, 3:58 PM

Kauno „Stumbro“ komandai licencijos buvo atimtos birželio 27 dieną ir klubui dar buvo duotas mėnesis susitvarkyti savo finansinius reikalus. Tačiau stebuklas neįvyko ir skolų slegiamai Kauno komandai jau galima degti laidotuvių žvakutę. Be to, klubas per tą mėnesį net nebandė spręsti reikalų ir tik informavo apie savo pasitraukimą iš Lietuvos futbolo žemėlapio.

„Jei atvirai, tai per tą mėnesį iš Kauno „Stumbro“ pusės niekas nevyko. Klubas visiškai nebendravo, neteikė jokios papildomos dokumentacijos ar prašymų.

Vienintelis dalykas, tai kad praėjusį penktadienį gavome prezidento Richardo Walsho laišką, kuriame pranešė, jog „Stumbro“ komanda tiek A lygoje, tiek I lygoje nebedalyvaus. Tai buvo vienintelis klubo bendravimas su mumis per tą laikotarpį“, – atskleidė LFF sekretorius.

Pastaruosius kelerius metus A lyga galėjo bent jau pasidžiaugti, kad sezoną užbaigia tas pats komandų skaičius, kuris ir pradėjo. Tačiau šiemet subyrėjo ir gana patikimai atrodęs 8 klubų A lygos formatas. Pastarąjį kartą A lygos finišo Lietuvos futbolo klubai nesulaukė 2015 metais.

Tuomet po po 24 turo dėl įtarimų sutartomis rungtynėmis pasitraukė Pakruoju „Kruoja“ komanda, dėl tos pačios priežasties po 34-ojo turo buvo pašalintas Klaipėdos „Granitas“.

2012 metais pirmenybių nebaigė Vilniaus „Reo“ komanda.

LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius su lrytas.lt pasidalino mintimis apie „Stumbro“ nebendravimą, Klaipėdos „Atlanto“ situaciją bei naujus „Palangos“ investuotojus.

– Kaip sekėsi „Stumbrui“ per tą mėnesį nuo licencijų panaikinimo?

– Jei atvirai, tai per tą mėnesį iš Kauno „Stumbro“ pusės niekas nevyko. Klubas visiškai nebendravo, neteikė jokios papildomos dokumentacijos ar prašymų.

Vienintelis dalykas, tai kad praėjusį penktadienį gavome prezidento Richardo Walsho laišką, kuriame pranešė, jog „Stumbro“ komanda tiek A lygoje, tiek I lygoje nebedalyvaus. Tai buvo vienintelis klubo bendravimas su mumis per tą laikotarpį.

– Tad A lygoje šiame sezone finišuos septynios komandos?

– A lygoje lieka septynios komandos ir dabar atliekame procedūrinius veiksmus tam įgyvendinti.

– Kauno komandai bus įskaityti techniniai pralaimėjai rungtynėse į kurias neatvyko?

– Taip. Tokiu atveju jie bus sužaidę daugiau nei pusę rungtynių sezone, todėl jų taškai liks, o likusiose rungtynėse jų varžovams bus įskaitytos techninės pergalės. I lygoje kiek kitokia situacija su jų antra komanda ir iš jos taškai bus atimti bei bus perskaičiuota turnyro lentelė.

– Kokia situacija su „Stumbro“ skolomis?

– Jie yra skolingi tiek federacijai, tiek nacionalinei futbolo akademijai už stadiono nuomą. Taip pat A lygai nesumokėjo startinio mokesčio, nemokėjo mokesčio dėl legionierių. Bandysime ieškoti, kaip padengti šias skolas. Galbūt padės UEFA solidarumo lėšos.

– Kokia situacija su rimtų finansinių problemų prieš sezoną turėjusiu „Atlantu“?

– Turėjome praėjusią savaitę pokalbį su klubo vadovu Vidu Adomaičiu. Jis pristatė esamą situaciją. Turi jie dar tam tikrų įsiskolinimų, tačiau bando juos padengti. Tikrai nėra viskas gerai, tačiau matosi planas, veiksmai iš klubo, nepalyginsi su Kauno „Stumbru“, kuris šiame sezone buvo visiškai nemokus.

– „Stumbrą“ Europos lygos atrankoje pakeitė „Kauno Žalgirio“ komanda. Ar buvo sudėtinga tai padaryti?

– Tikrai taip. Mums tai buvo pirmas kartas, bendravome su UEFA jau keletą savaičių iki sprendimo. Ji neturėjo 100 procentinio atsakymo, bet mūsų tikslas buvo neprarasti tos vietos Europos taurėse, kurią turi Lietuva.

– Pasirodė kalbos, kad „Palangos“ klubas turi naujus savininkus. Ar jie praėjo LFF filtrą?

– „Palangos“ atveju mes kreipiamės į UEFA struktūras, kad jie patikrintų naujus savininkus ir mes gavome teigiamus atsakymus. Nebuvo jokių įrašų ar įtarimų dėl jų. Komandoje numatomas prezidentas bus lietuvis, bet savininkai yra ir iš mūsų šalies, ir iš Latvijos.

Kauno „Stumbras“ buvo įkurtas 2013 metais, o jau po metų laimėjo I lygą, tad 2015 metais jau debiutavo A lygoje. 2017 metais „Stumbras“ 1:0 įveikė Vilniaus „Žalgirį“ LFF taurės finale ir iškovojo teisę žaisti Europos lygos atrankoje. Ten kauniečiai namuose 1:0 įveikė Limasolio „Apollon“ komandą, tačiau atsakomosiose rungtynėse išvykoje pralaimėjo 0:2. Vėliau antrus metus paeiliui žaidė LFF taurės finale, tačiau antrą iškovoti trofėjaus nepavyko.

2018 metų sezone A lygoje užėmė 4-ąją vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.