„Gintrą-Universitetą“ sustiprino dar viena pasaulio čempionato dalyvė

Šiaulių „Gintros-Universiteto“ aprangą vilkės dar viena 2019 metų pasaulio čempionato dalyvė. Prieš startą moterų Čempionių lygos atrankoje Lietuvos čempionių gretas oficialiai sustiprino Tailando rinktinės puolėja Miranda Nild (pilnas vardas – Suchawadee Nildhamrong).

 Lietuvos čempionių gretas oficialiai sustiprino Tailando rinktinės puolėja Miranda Nild.<br> Fkgintra.lt nuotr.
 Lietuvos čempionių gretas oficialiai sustiprino Tailando rinktinės puolėja Miranda Nild.<br> Fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2019, 6:10 PM

22-ejų metų 175 cm ūgio futbolininkė su Tailando rinktine žaidė F grupėje ir grūmėsi ne tik su pajėgia Čilės rinktine, bet ir su planetos pirmenybių bronzos medalių laimėtoja Švedija bei pasaulio čempione – JAV rinktine.

Nors tailandietėms rimčiau pasipriešinti pavyko tik Čilės rinktinei, pietryčių Azijos šalies atstovės mače su Švedija sugebėjo pralaužti geležinę skandinavių gynybą, bet mačą pralaimėjo rezultatu 1:5.

„Gintros-Universiteto“ naujokė visus tris čempionato susitikimus pradėjo starto vienuolikėje ir rungtyniavo be keitimų.

Kalifornijoje gimusi M.Nild 2015–2018 metais studijavo šios valstijos universitete bei rungtyniavo pajėgioje universiteto moterų futbolo komandoje „Golden Bears“. Toje pačioje, kurioje 2007–2010 metais įvarčius „štampavo“ dabartinė JAV rinktinės lyderė 30-metė Alex Morgan.

JAV ir Tailando šalių pilietybes turinti atletiško sudėjimo M.Nild Tailando nacionalinės moterų futbolo rinktinės marškinėlius vilki nuo 2017-ųjų. Per šį laikotarpį puolėja sužaidė dvidešimt oficialių rungtynių per kurias spėjo pasižymėti jau 12 įvarčių.

„Gintros-Universiteto“ klubo prezidentas Gintaras Radavičius atskleidė, jog pagrindinė priežastis paskatinusi papildyti komandos sudėtį likus visai nedaug laiko iki UEFA moterų Čempionių lygos atrankos buvo kontroliniame rungtynių cikle ne sykį rimtai išgąsdinusios esamų žaidėjų mikrotraumos, o tuo pačiu, pasak prezidento naujokė turėtų įnešti aštrumo į šiauliečių atakas.

„Nors sudėties komplektacijos darbus Čempionių lygos atrankai jau buvome užbaigę ir naujų žaidėjų rinkoje kurį laiką nebesidairėme vis tik „Amber Cup“ turnyras ir kontrolinių rungtynių maratonas parodė kaip greitai galima stipriai nukentėti vienai ar kitai žaidėjai iškritus iš rikiuotės dėl traumos. Vasaros pradžioje traumos kamavo Kelen Bender, po paskutinių draugiškų rungtynių su Konino „Medyk“ turėjome susirūpinti dėl Isadoros Freitos sveikatos, taip pat rungtyniauti laikinai negalėjo ir Nothando Vilakazi.

Visa laimė, kad dabar visos žaidėjos yra sveikos ir pasiruošusios būsimoms svarbiausioms kovoms. Tačiau įvertinę galimas rizikas nusprendėme, kad puolamojoje grandyje solidus pastiprinimas tikrai pravers, juolab, kad aštrumo mūsų atakose pastebimai trūko. Tikimės, kad Miranda greitai įsilies į komandos gretas ir padės pasiekti pagrindinį tikslą – peržengti UEFA Čempionių lygos atrankos barjerą“, – kalbėjo G.Radavičius.

M.Nild, vilkėdama „Gintros-Universiteto“ marškinėlius, turėtų debiutuoti jau šį penktadienį paskutinėse kontrolinėse rungtynėse su Kazachstano čempione Šymkento „BIIK-Kazygurt“ komanda. Susitikimas vyks 17 val. Šiaulių miesto savivaldybės centriniame stadione.

UEFA moterų Čempionių lygos atrankos turnyras vyks rugpjūčio 7–13 dienomis Alytuje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ar panaikinta PVM lengvata tikrai žlugdo maitinimo verslą?