Italija sukrėsta: skandalingų „Lazio“ sirgalių lyderio gyvybę nusinešė klastingas šūvis

Romos „Lazio“ aktyvių futbolo sirgalių lyderio Fabrizio Piscitelli gyvybė užgeso trečiadienį Romoje, kuomet nežinomas užpuolikas paleido šūvį į galvą iš nugaros.

 Trečiadienį buvo nušautas Romos klubo sirgalių lyderis.<br> Lrytas.lt montažas
 Trečiadienį buvo nušautas Romos klubo sirgalių lyderis.<br> Lrytas.lt montažas
 Romos komandos sirgaliai liūdnai pagarsėjo dėl savo fašistinių pažiūrų.<br>Twitter.com nuotr.
 Romos komandos sirgaliai liūdnai pagarsėjo dėl savo fašistinių pažiūrų.<br>Twitter.com nuotr.
 Romos futbolininkai vilkėjo palaikymą išreiškiančius marškinėlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 Romos futbolininkai vilkėjo palaikymą išreiškiančius marškinėlius.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 P.Di Canio neslepia savo fašistinių pažiūrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
 P.Di Canio neslepia savo fašistinių pažiūrų.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Aug 9, 2019, 7:54 AM, atnaujinta Aug 9, 2019, 7:58 AM

„La Gazetta“ praneša, kad nusikaltimas įvykdytas viduryje dienos viename iš Romos miesto parkų.

Pareigūnai įtaria, kad F.Piscitelli, pravarde Diabolikas, galėjo būti nužudytas kerštaujančių ir konkuruojančių nusikaltėlių. „Lazio“ sirgalių lyderis buvo siejamas su narkotikų platinimu.

Romos „Lazio“ klubo aktyvieji sirgaliai Italijoje liūdnai pagarsėję dėl savo veiklos. Jie neretai demonstruoja fašistinius gestus ar simbolius rungtynių metu. Dažnai varžovų sirgalius ar žaidėjus užsipuola rasistiniais, antisemitiniais šūksniais.

Pavasarį jie sukėlė tokį skandalą, į kurį dėmesį atkreipė šalies vidaus reikalų ministras Matteo Salvini.

Būrys „Lazio“ gerbėjų prieš antrąsias Italijos taurės pusfinalio rungtynes su „Milan“ komanda iškėlė buvusį šalies diktatorių Benito Mussolini pagerbiantį plakatą.

Jie taip pat Milano mieste, netoli „Piazzale Loreto“ aikštės, kurioje buvo pakartas tautos vadas, demonstravo fašistinius pasisveikinimo gestus.

Rungtynių metu „Lazio“ gerbėjų auka tapo „Milan“ legionierius Tiemoue Bakayoko, kuriam kliuvo įžeidžiančios skanduotės.

„Negalime toleruoti įžeidinėjimo bet kokia forma – tiek fizine, tiek žodine. Dėkoju policijai, kuri atidžiai stebi tokias situacijas. Futbolas yra skirtas vienytis, o ne kelti neramumus ar muštynes“, – socialiniuose tinkluose rašė Italijos vidaus reikalų ministras.

Praėjusiais metais „Lazio“ ištikimiausi sirgaliai pareiškė, kad stadiono tribūnos pirmose eilėse, kurioje renkasi komandos „ultros“, nenori matyti moterų.

Joms siūloma ieškotis visur išskyrus „Curva Nors“ sektoriaus pirmąsias dešimt eilių. Skandalas įvyko prieš pirmojo „Serie A“ lygos turo rungtynes tarp Romos „Lazio“ ir „Napoli“ ekipų.

Ištikimiausi „Lazio“ gerbėjai tokią žinią bandė paskleisti prieš dvikovą dalindami skrajutes, kuriose buvo skelbiama apie nepageidaujamas moteris. „Curva Nord“ yra šventa vieta, kurioje galioja nerašytos taisyklės. Pirmose eilėse negali būti būti moterų. Joms siūlome futbolą stebėti nuo dešimtos eilės“, – buvo rašoma aistruolių pranešime.

Tiesa, aistruoliai tokių būdų bando apsaugoti moteris nuo pavojingiausių stadiono vietų, kurios neretai gali virsti karo lauku.

2017 metais Romos klubo aistruoliai pasižymėjo rungtynėse su kita „Roma“ komanda, kuomet iškėlė holokausto aukos žydės Annos Frank nuotrauką su „Roma“ ekipos marškinėliais.

„Lazio“ tuomet susilaukė 50 tūkstančių eurų baudos. Po incidento trylikai aistruolių buvo uždrausta lankytis stadione, o „Lazio“ žaidėjai pasirodė su marškinėliais, sakančiais ne antisemitizmui.

2016 metais tie patys sirgaliai pasižymėjo per Europos lygos rungtynes su Prahos „Sparta“ ekipa iš Čekijos. Tą kartą aistruoliai keičiant „Sparta“ žaidėją Tiemoke'ą Konate'ą iš Dramblio Kaulo Kranto Respublikos ėmė imituoti beždžionių ūkavimo garsus. Tokie skandalai vis dažniau priversdavo „Lazio“ aistruolius vadinti fašistais.

Nieko nuostabaus, žinant istorinius faktus apie Italijos fašistų lyderio Benito Mussolinio ryšius su klubu.

 

Deja, bet ne visuomet aistras keldavo vien tik sirgaliai. Ilgametis Romos „Lazio“ puolėjas Paulo Di Canio niekada ir neslėpė, jog yra fašistas.

Jis nacių išpopuliarintą pasisveikinimą naudojo ir bendraujant su „Lazio“ ultromis. Negano to, turėjo tatuiruotę „DUX“, kuri reiškia dučė. Taip buvo vadinamas B.Mussolinis. Žaidėjas ne kartą buvo baustas už tokius veiksmus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.