Sezono Europoje ankstyva uždanga: skaudžiausia Šiaulių futbolininkių pastarųjų metų nesėkmė

Nuaidėjus teisėjos finalo švilpukui Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės sustingusiais veidais liko stovėti aikštės viduryje, kai tuo tarpu Škoderio „KF Vllaznia“ žaidėjos puolė viena kitai į glėbį triumfuodamos istorinėje komandos akimirkoje. Alytaus miesto stadione jos pirmąjį kartą savo šalies klubui iškovojo kelialapį į UEFA moterų Čempionių lygos pagrindinį turnyrą.

Šiaulių futbolininkės nepateko į UEFA Čempionių lygos pagrindines varžybas.<br> D.Balčiūnaitės nuotr. 
Šiaulių futbolininkės nepateko į UEFA Čempionių lygos pagrindines varžybas.<br> D.Balčiūnaitės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2019-08-17 17:27, atnaujinta 2019-08-17 17:31

49-ąją susitikimo minutę po Liubou Gudčenkos įvarčio Lietuvos čempionių stovykloje buvo sužibusi didelė viltis, o tribūnose susirinkę žiūrovai ragino šiaulietes nesustoti ir pelnyti aukso vertės galėjusį tapti antrąjį įvartį.

Vis tik jis krito ne į tuos vartus. 78-ąją minutę nuo 11 metrų žymos kamuolį į tinklą pasiuntė „KF Vllaznia“ puolėja Megi Doči.

Laikui tiksint į pabaigą, ėmė blėsti net ir pačių didžiausių optimistų tikėjimas, kad mūsiškėms dar pavyks išsigelbėti.

Po kelių akimirkų tapo aišku, kad šiaulietėms trečius metus iš eilės patekti į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos turnyrą nepavyks. Nepaisant rungtynių baigties, kuri nutraukė šių metų „Gintros-Universiteto“ kelionę Europoje neplanuotai anksti, susirinkę žiūrovai dėkojo futbolininkėms aikštėje atidavusioms visą širdį.

Iš tribūnų komandai už kovą plojimai skambėjo ir iš Šiaulių miesto savivaldybės atstovų, kurie svarbiausiame sezono etape nusprendė futbolininkes palaikyti atvykus į stadioną.

Ir net nepaisant to, kad pasidžiaugti pergale kartu šįsyk nebuvo lemta, ko gero, moralinis palaikymas po skaudaus pralaimėjimo tą dieną komandai buvo dar svarbesnis.

Jokia paslaptis, kad Šiaulių miesto savivaldybė be viso ko yra ir viena iš svarbiausių komandos rėmėjų. Jos parama sudaro apie 25 proc. klubo sezono biudžeto.

Būtų nuostabu, jeigu UEFA Čempionių lygos atrankos turnyras, kurį sėkmingai antrus metus iš eilės organizavo „Gintros-Universiteto“ klubas vyktų ne kitame Lietuvos mieste, o Šiauliuose. Šia vizija neabejotinai yra suinteresuoti visi. Bet kol kas ji vis dar išlieka sunkiai įgyvendinama dėl pagrindinės UEFA sąlygos atrankos turnyrų šeimininkams, kuri skamba taip:

„Atrankos turnyro komandos privalo būti apgyvendintos vienodomis sąlygomis – viename viešbutyje, kuris atitinka ne mažiau 4 žvaigždučių kategoriją“.

Komandas nebūtina apgyvendinti tame pačiame mieste, kur vyksta varžybos. Privaloma sąlyga yra, kad komandos į rungtynes atvyktų ne vėliau kaip per valandą keliaujant autobusu. Būtent todėl, varžyboms vykstant Alytuje, klubai yra apgyvendinami Kaune, „Park Inn by Radisson“ viešbutyje.

Šiauliuose ir aplink juos taip pat yra keli 4 žvaigždučių kategoriją atitinkantys viešbučiai. Vis tik kai kurie iš jų nėra pakankamai talpūs, o didesnieji užimti čia reguliariai gyvenančių NATO misijos karių.

Favoričių statusą šioje atrankos grupėje turėjusios „Gintros-Universiteto“ futbolininkės jo nepateisino, tačiau ne veltui yra sakoma, kad pralaimėjimai komandą grūdina labiau negu pergalės. Prie jų Lietuvos futbolo aistruolius jau spėjusius įpratinti Šiaulių supermergaitės turės puikią progą pakilti iš naujo.

20 metų jubiliejų šiais metais švenčiančio „Gintros-Universiteto“ klubo istorijoje 2019 metų sezonas išliks su kartėlio prieskoniu.

Vis dėlto Lietuvos čempionės ir toliau pagal surinktus reitingo taškus Europoje išliks tarp 32-iejų elitinių moterų futbolo klubų, o tai leis ir ateinančiais metais šiaulietėms būti realiomis pretendentėmis įveikti atrankos turnyrą bei po metų pertraukos sugrįžti į pagrindinį UEFA moterų Čempionių lygos turnyrą.

Komandos sezonas Europoje baigėsi, bet Lietuvoje ir Baltijos lygoje dar liko nenuveiktų darbų. Jau artimiausiu metu šiaulietės grįš į kovas A lygoje ir Baltijos čempionate bei sieks įgyvendinti likusius du prieš sezoną keltus tikslus – penkioliktąjį kartą iš eilės apginti šalies čempionių vardus, o taip pat po metų pertraukos susigrąžinti Baltijos lygos trofėjų.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.