„Crvena zvezda“ sirgaliai įsiutino kroatus: prie stadiono atsitempė kare naudotą tanką

Belgrado komandos „Crvena zvezda“ gerbėjai turės dar vieną karo laikų simbolį šalia savo stadiono – tikrą karinį tanką, naudotą praėjusio amžiaus 10-o dešimtmečio Jugoslavijos kariuomenės kovose.

 Nenaudojamas sovietų gamybos tankas T-54 buvo pastatytas priešais „Crvena Zvezda“ stadioną.<br> PA/Scanpix nuotr.
 Nenaudojamas sovietų gamybos tankas T-54 buvo pastatytas priešais „Crvena Zvezda“ stadioną.<br> PA/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2019, 9:48 PM

Nenaudojamas sovietų gamybos tankas T-54 buvo pastatytas priešais „Crvena Zvezda“ stadioną, artėjant UEFA Čempionų lygos atrankos rungtynėms tarp serbų ir Šveicarijos čempionės „Young Boys“ komandų.

„Crvena Zvezda“ aistruolių klubo svetainėje rašoma, kad šis tankas simbolizuoja jų šūkį „mašina užsivedė“. Šiaurinės stadiono tribūnos, netoli kurių stovi tankas, rezervuotos patiems aistringiausiems klubo gerbėjams, vadinamiesiems kietiems vyrukams „delije“.

Kaimyninė Kroatija, kovojusi nepriklausomybės nuo serbų vadovaujamos Jugoslavijos kare, į šį pokštą sureagavo audringai.

Kroatijos žiniasklaida tanko atsiradimą prie stadiono pavadino „akivaizdžia provokacija“ ir „skandalu“, leisdama suprasti, kad Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) vadovybė privalo į tai reaguoti.

Serbijos vidaus reikalų ministras Nebojsa Stefanovičius pareiškė, kad tanko „kopija“ buvo patikrinta ir joje nerasta jokių sprogmenų, galinčių kelti pavojų visuomenei.

Prieš savaitę Kroatijoje kaukėti užpuolikai įsiveržė į du barus, kur etniniai serbai per televiziją stebėjo „Crvena zvezda“ futbolinininkų pirmąsias rungtynes su „Young Boys“. Užpuolikai sužeidė mažiausiai penkis žmonės bei išdaužė įstaigų baldus. Šis incidentas sukėlė audringą žodžių karą tarp Serbijos ir Kroatijos politikų.

Prie stadiono atsiradęs šarvuotis per naktį buvo perdažytas klubo spalvomis – raudona ir balta, o klubo pareigūnai viešai pareiškė, kad vietinių Marakana vadinamame stadione atsirado „dar vienas traukos objektas“. Šį pavadinimą vietiniai pasiskolino iš legendinio Marakanos stadiono Brazilijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.