J. Bušmano baudos smūgis lėmė Kauno „Žalgirio“ pergalę prieš „Atlantą“

Kauno „Žalgiris“ (36 taškai) Lietuvos futbolo A lygos čempionate šeštadienį susitiko su Klaipėdos „Atlantu“ (19 tšk.). Tai buvo 22-ojo turo dvikova. Pergalę minimaliu skirtumu 1:0 (0:0) šventė kauniečiai. Vienintelį ir pergalingąjį įvartį Jurijus Bušmanas pelnė baudos smūgiu 86-ąją min.

 Jurijus Bušmanas veržiasi prie vartų.<br> A lyga nuotr.
 Jurijus Bušmanas veržiasi prie vartų.<br> A lyga nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 31, 2019, 7:11 PM, atnaujinta Sep 1, 2019, 10:29 AM

Klaipėdiečiai nuo antrojo kėlinio pradžios (52-osios min.) liko dešimtyje, kai iš aikštės buvo išvytas Dimitaras Petkovas. 

Rezultatas:

Kauno „Žalgiris“ – „Atlantas“ 1:0. Jurij Bušman (86).

52 min. Dimitar Petkov („Atlantas“) – raudona kortelė.

Pirmasis kėlinys buvo gana nykus, nes abi komandos nesukūrė daug progų pasižymėti, o kamuolio kontrole ir ilgesnėmis pozicinėmis atakomis išsiskyrė tai viena, tai kita komanda.

52-ąją minutę gana ramiai besiklosčiusiose rungtynėse įvyko gana kardinalus posūkis. Antrą geltoną kortelę už pražangą prieš Danielį Romanovskį prieš save išvydo D.Petkovas, kurį teisėjas išsiuntė į rūbinę.

Nepaisant turimo kiekybinio pranašumo, „Kauno Žalgiriui“ gana sunkiai sekėsi regzti pavojingas atakas. Savo meistriškumą „Atlanto“ vartininkas buvo priverstas rodyti tik kėlinio viduryje.

Lukas Paukštė atrėmė pirmąjį po keitimo aikštėje pasirodžiusio Philipo Otele bandymą bei pakartotinį Deivydo Matulevičiaus smūgį. Kitoje aikštės pusėje pavojingai iš toli smūgiavo Darvydas Šernas, bet Martynas Matuzas buvo savo vietoje.

„Atlanto“ gynyba tiek sėkmės, tiek pasiaukojančiai žaidusių gynėjų dėka laikėsi, bet įtrūko 86-ąją minutę. J.Bušmanas dar kartą šį sezoną puikiai atliko baudos smūgį ir padovanojo savo komandai labai svarbią pergalę.

Prie 6 rezultatyvių perdavimų šiame sezone ukrainietis pasižymėjo trečiuoju įvarčiu, kuris leido 36 taškus turinčiam „Kauno Žalgiriui“ tašku aplenkti maču mažiau sužaidusius Vilniaus „Riterius“ ir pakilti į trečią turnyro lentelės vietą.

„Atlantas“ su 19 taškų žengia šeštojoje pozicijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.