Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė išvykoje nusileido Čekijai ir patyrė pirmąją nesėkmę

Lietuvos jaunimo iki 21-erių metų (U-21) rinktinė išvykoje nusileido Čekijai 0:2 (0:1) ir patyrė pirmą nesėkmę Europos čempionato atrankoje. Lietuviai turėjo progų pasižymėti, bet neįveikė varžovų vartininko, o čekai pasinaudojo mūsiškių klaidomis gynyboje.

Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė pralaimėjo čekams.<br>LFF nuotr.
Lietuvos jaunimo futbolo rinktinė pralaimėjo čekams.<br>LFF nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 6, 2019, 9:43 PM, atnaujinta Sep 6, 2019, 9:46 PM

Rungtynių pradžioje pavojingai iš dešiniojo baudos aikštelės krašto atakavo Deividas Šešplaukis. Jo smūgį ne be vargo atrėmė vartininkas.

17 min. čekai išsiveržė į priekį. Po atakos dešiniuoju kraštu ir dviejų perdavimų Antoninas Vaničekas netrukdomas susistabdė kamuolį ir iš maždaug 10 metrų stipriu smūgiu pasiuntė kamuolį į vartus.

22 min. šeimininkų vartams po baudos smūgio grasino Edgaras Utkus. Po jo stipraus smūgio vartininkui nepavyko sugauti kamuolio, bet pirmi prie kamuolio buvo varžovų gynėjai.

40 min. jau čekai uždirbo baudos smūgį ir padirbėti teko Titui Krapikui.

Prieš pertrauką po kampinio neblogą šansą turėjo Benas Šatkus. Bet jo smūgiui galva pritrūko tikslumo – kamuolys skriejo pro šalį.

60 min. čekai buvo arti antrojo įvarčio. Po A. Vaničeko smūgio galva kamuolys pataikė į mūsiškių vartų virpstą.

65 min. teisėjas įžvelgė B.Šatkaus pražangą ir teisėjas skyrė baudinį į mūsiškių vartus. Nuo žymos tiksliai smūgiavo Ondrejus Šašinka.

73 ir 81 min. neatidus lietuvių žaidimas gynyboje suteikė du šansus varžovus, bet abu kartus puikiai apsigynė T.Krapikas, kuriam pavyko išmušti kamuolį iš po varžovų kojų.

Kitas rungtynes Lietuvos U-21 rinktinė žais rugsėjo 10-ąją Graikijoje.

Rezultatas:

Čekija (U21) – Lietuva (U21) 2:0 (1:0). Antonin Vaniček (17), Ondrej Šašinka (68).

Lietuva: Titas Krapikas, Benas Šatkus, Aleksandras Levšinas, Ernestas Stočkūnas (62 min. Matas Vareika), Domantas Antanavičius (82 min. Matas Ramanauskas), Vilius Armalas, Edgaras Utkus (46 min. Edvinas Kloniūnas), Linas Mėgelaitis (75 min. Karolis Uzėla), Deividas Šešplaukis, Eligijus Jankauskas (75 min. Artūras Dolžnikovas), Titas Milašius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: Lietuvos narystės NATO metinės – ar iššūkių daugiau?