Savaitgalį Anglijoje – „Chelsea“ ir „Liverpool“ akistata

Sekmadienį Londono „Chelsea“ namie bandys nutraukti nesėkmių seriją prieš Liverpulio komandą Anglijos „Premier“ lygos 6-ojo turo rungtynėse.

Savaitgalį laukia „Chelsea“ – „Liverpool“ akistata.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Savaitgalį laukia „Chelsea“ – „Liverpool“ akistata.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 20, 2019, 10:50 AM, atnaujinta Sep 20, 2019, 10:56 AM

Londono „Chelsea“ per pastaruosius ketverius metus labai retai įveikia „Liverpool“ klubą. Per pastaruosius 11 tarpusavio mačų nuo 2015 metų gegužės įvairiose varžybose „Chelsea“ tik du kartus nugalėjo „Liverpool“ ekipą.

Šie klubai šių metų rugpjūtį kovėsi UEFA Supertaurės rungtynėse. Tuomet pagrindinis dvikovos laikas ir pratęsimas baigėsi lygiosiomis 2:2, o baudinių serijoje 5:4 triumfavo Jurgeno Kloppo auklėtiniai.

Praėjusį sezoną „Liverpool“ laimėjo UEFA Čempionų lygą, o „Chelsea“ – UEFA Europos lygą.

Praėjusiame „Premier“ lygos čempionate „aristokratai“ namie su „Liverpool“ sužaidė 0:0, o svečiuose turėjo pripažinti varžovų pranašumą 0:2.

Po to, kai buvęs Londono komandos lyderis Edenas Hazardas perėjo į Madrido „Real“, „Chelsea“ ėmė buksuoti. Anglijos pirmenybėse Franko Lampardo vadovaujama ekipa turi 8 taškus ir užima 6-ąją vietą. Didžiausia „aristokratų“ problema – gynyba. Jie per 5 turus jau praleido 11 įvarčių. Varžovams daugiau leido įmušti tik „Norwich City“ – 12.

UEFA Čempionų lygos pirmajame ture „Chelsea“ savo žiūrovų akivaizdoje 0:1 nusileido „Valencia“ futbolininkams. Šio turnyro starte nesėkmę patyrė ir „Liverpool“, kuris išvykoje 0:2 pralaimėjo „Napoli“. Tiesa, „Premier“ lygoje Liverpulio klubas dar neprarado nė vieno taško ir yra čempionato lyderis.

„Premier“ lygoje „Chelsea“ su „Liverpool“ tarpusavyje varžysis 55-tą kartą. Kol kas jų mūšiuose – visiška lygybė. Ekipos laimėjo po 20 mačų, o 14 dvikovų baigėsi taikiai.

Čempiono titulą ginantis „Manchester City“ šeštadienį namie priims autsaiderį „Watford“ klubą. „Miestiečiai“ surinko 10 taškų ir žengia antri. Votfordo komanda sukrapštė tik 3 taškus, dar neiškovojo nė vienos pergalės.

„Manchester City“ Čempionų lygos pirmajame mače svečiuose 3:0 sudorojo Donecko „Šachtar“ ekipą.

Tituluočiausias Anglijos klubas „Manchester United“ sekmadienį išvykoje galynėsis su Londono „West Ham“. Abi ekipos sukaupė po 8 taškus ir užima atitinkamai 4-ąją ir 8-ąją vietas. „Plaktukai“ čempionato pradžioje net 0:5 nusileido „Manchester „City“, o paskui šventė dvi pergales ir du mačus baigė lygiosiomis.

„Raudonieji velniai“ sėkmingai pradėjo Europos lygos grupių varžybas. Jie savo aikštėje 1:0 palaužė „Astana“ futbolininkus.

6-asis turas prasidės jau šiandien, penktadienį. Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“ kanalas iš viso parodys šešerias rungtynes.

Transliacijų tvarkaraštis:

Rugsėjo 20 d.

21.50 val. „Southampton“ – „Bournemouth“;

Rugsėjo 21 d.

14.20 val. „Leicester City“ – „Tottenham Hotspur“,

16.50 val. „Manchester City“ – „Watford“,

19.20 val. „Newcastle United“ – „Brighton“;

Rugsėjo 22 d.

15.50 val. „West Ham“ – „Manchester United“,

18.20 val. „Chelsea“ – „Liverpool“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.