Paaiškėjo Lietuvos rinktinės sudėtis pasaulio mažojo futbolo čempionato batalijoms

Spalio 12-20 dienomis Kretos salos Retimno mieste vyks mažojo futbolo antrasis pasaulio čempionatas. Šiais metais tarp 40 mažojo futbolo rinktinių turėsime ir Lietuvos atstovus. Lietuvos mažojo futbolo asociacija paskelbė 10 futbolininkų, kurie vyks ginti Lietuvos garbės mažojo futbolo planetos pirmenybėse.

Lietuvos rinktinė dalyvaus pasaulio mažojo futbolo čempionate.<br> minifutbolas.lt nuotr.
Lietuvos rinktinė dalyvaus pasaulio mažojo futbolo čempionate.<br> minifutbolas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 22, 2019, 7:52 AM, atnaujinta Sep 22, 2019, 7:53 AM

Didžiąją dalį rinktinės sudarys tie nariai, kurie sėkmingai Lietuvai atstovavo 2018 metų Baltijos mažojo futbolo taurės turnyre. Tose varžybose mūsiškiams pirmąjį kartą istorijoje pavyko iškovoti aukso medalius ir kelti į viršų taurę.

Iš dešimties futbolininkų, tokių rinktinėje yra net septyni. Tai – vartininkas Mantas Šumskis, gynėjai Svajūnas Savickas ir Edvinas Dubavičius, saugai Paulius Sakalis, Dominikas Stankevičius ir Valentinas Baranovskis bei puolėjas Valdemaras Šaveika.

Prie šio septyneto taip pat prisijungė puolėjas Aivydas Ruškys, kuris sugrįžo į Lietuvos mažojo futbolo rinktinę po kelių metų pertraukos. A.Ruškys už Lietuvą buvo žaidęs 2016 ir 2017 metų Baltijos mažojo futbolo taurės turnyruose bei 2016 metų mažojo futbolo Europos čempionate.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinę taip pat papildė du debiutantai – jaunatviška energija trykštantis Ernestas Komarovas ir Varėnos futbolo mohikanas, per savo karjerą prikaupęs neįkainojamos patirties Dmitrijus Krupovičius.

Būtent šie dešimt vyrų ruošis artėjančiam pasaulio čempionatui, kur pirmąjį kartą dalyvausianti Lietuva žais vienoje grupėje su Lenkija (2 vieta rinktinių reitinge), Maroku (nereitinguota tarp 32 stipriausių rinktinių), Belgija (11 vieta) ir Velsu (24 vieta).

Dar po 2018 metais laimėtos Baltijos mažojo futbolo taurės tuometinis rinktinės treneris Stanislovas Danisevičius sakė, kad su šia komanda būtų įmanoma gerai pasirodyti ne tik Baltijos taurėje, bet ir tokio rango tarptautiniame renginyje kaip pasaulio čempionatas.

Tos rinktinės pagrindu sudaryta šių metų rinktinė ir vyks patvirtinti S.Danisevičiaus žodžių bei sieks kuo sėkmingiau pasirodyti čempionate, kuriame žaidžiama 6 prieš 6.

Kaip ir 2018 metais, taip ir šiais metais, Lietuvos mažojo futbolo rinktinės kapitono raištis bus patikėtas buvusiam Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkui V.Baranovskiui, kuris savo veržlumu ir energija sieks įkvėpti komandos draugus.

Būtina paminėti ir tai, kad šiais metais Lietuvos mažojo futbolo rinktinę treniruos ne S.Danisevičius, o su mažuoju futbolo glaudžiai susijęs užsienyje gimęs specialistas.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinė sudėtis:

Vartininkas: Mantas Šumskis (Nr. 1).

Gynėjai: Dmitrijus Krupovičius (Nr. 2), Edvinas Dubavičius (Nr. 3), Svajūnas Savickas (Nr. 5) ir Ernestas Komarovas (Nr. 9).

Saugai: Dominikas Stankevičius (Nr. 7), Paulius Sakalis (Nr. 10) ir Valentinas Baranovskis (kapitonas, Nr. 11).

Puolėjai: Valdemaras Šaveika (Nr. 4) ir Aivydas Ruškys (Nr. 8).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.