Juokingai graudi situacija – Čekijoje mačui teisėjavo girtutėlis futbolo arbitras

Čekijoje – nemenkas futbolo skandalas, kurio centre atsidūrė ne žaidėjai, sirgaliai ar komandos, o teisėjas. Gerokai padauginęs ir vos ant kojų bestovintis arbitras bandė dirbti savo darbą šoninio teisėjo „vaidmenyje“, tačiau galiausiai buvo paprašytas baigti cirką ir nuvežtas blaivytis namo.

 Futbolo teisėjas vargiai stovėjo ant kojų<br> twitter.com
 Futbolo teisėjas vargiai stovėjo ant kojų<br> twitter.com
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 27, 2019, 9:41 AM, atnaujinta Sep 27, 2019, 10:02 AM

Incidentas su prisigėrusiu futbolo teisėju įvyko Čekijos jaunimo čempionato rungtynėse tarp „Berounem“ ir „Slanym“ ekipų.

Dvikova teisėjavę šoninis teisėjas šiaip ne taip laikėsi ant kojų, negalėjo bėgti tiesiai, galiausiai išsidrėbė aikštėje. Vyras buvo visiškai girtas.

Ilgokai kentėję tokią situaciją apsaugos darbuotojai ir komandų atstovai galiausiai nutarė neleisti toliau teisėjauti prisigėrusiam vyrui ir jį patraukė iš aikštės. Ir iš stadiono – teisėjas buvo nuvežtas namo blaivytis.

Paviešinus juokingą vaizdo įrašą teisėjui Milanui Šefarui Čekijos futbolo federacija iškėlė drausminę bylą, o regioninė Centrinės Bohemijos futbolo asociacija suspendavo vyro veiklą organizacijoje iki galutinio vadovybės sprendimo.

Įdomiausia, kad M.Šefaras sugebėjo taip svirduliuodamas ir kritinėdamas „padirbėti“ vieną kėlinį.

Pats teisėjas pabandė aiškinti, kad jam buvo diabetinis priepuolis, tačiau kalbama, kad į rungtynes vyras atvyko atsivežęs butelį alkoholio – dieną prieš jis šventė gimtadienį.

„Toks M.Šefaro elgesys yra netoleruotinas. Futbolo teisėjų komiteto vardu noriu pareikšti, kad nematau daugiau šio arbitro, dirbančio rungtynėse. Nėra jokių pateisinamų priežasčių tokiam elgesiui“, – kalbėjo federacijos teisėjų komiteto vadovas Pavelas Mareša.

Tai ne pirmasis toks skambus incidentas su prisigėrusiais teisėjais Čekijoje. 2016-siais Marekas Pilnyj ir Jiržy Jechas gerokai padaugino prieš šalies pirmenybių rungtynes ir prisigėrę pasirodė aikštėje: vienas iš jų mačo metu pradėjo mėgdžioti aikštės arbitro veiksmus, juokino tribūnas grimasomis, rengė taip vadinamas sirgalių „bangas“, o pagrindinis teisėjas atliko gamtinius reikalus tiesiog aikštėje prie rėmėjų reklaminių stendų. Po šio incidento teisėjai neteko savo licencijų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.