Ketvirtojo rato finišas: ar „Sūduva“ dar sykį įkrės „Žalgiriui“?

[[ge:lrytas:lrytas:12329560]]

 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
 „Sūduva“ sekmadienį Vilniuje įveikė „Žalgirį“ 3:1.<br>V. Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

2019-10-26 10:00, atnaujinta 2019-10-26 11:06

Lietuvos futbolo lygoje šeštadienį žaidžiamos trejos 28-ojo turo rungtynės, kuriomis baigsis ketvirtasis ratas. Po jo geriausios šešios ekipos sužais dar vieną ratą – po penkis mačus.

Pagrindinis 28-ojo turo mačas žaidžiamas Marijampolėje, kur lyderė „Sūduva“ (72 tšk.) priims antrąją vietą užimantį Vilniaus „Žalgirį“ (65). Pergalės atveju marijampoliečiai nutols jau 10 taškų ir beveik galės švęsti titulą.

Praėjusį savaitgalį atidėtose rungtynėse Vilniuje „Sūduva“ laimėjo 3:1 ir padidino atotrūkį iki 7 taškų.

Nepaisant puikaus laimėjimo sostinėje, čempionai dar neskraja padebesiais. Pirmosiomis rungtynių akimirkomis „Sūduva“ vaikščiojo labai plonu ledu ir, jeigu Liviu Antalis būtų smūgiavęs kamuolį ne į virpstą, galbūt viskas būtų buvę kitaip.

Per rungtynes Marijampolėje nebūtų „Sūduvai“ pats blogiausias rezultatas ir lygiosios: tokiu būdu penktajame rate „Žalgiriui“ bus būtina pergalė tarpusavio mače tikintis, kad čempionai suklups bent dar du sykius. Vis dėlto itin solidžiai sužaistas pastarųjų rungtynių antrasis kėlinys parodė, kaip puikiai marijampoliečiai sugeba išlaikyti sau palankų rezultatą.

„Žalgiris“ puikiai supranta savo situaciją: Marijampolėje yra būtina pergalė, nes priešingu atveju „Sūduva“ titulą gali užsitikrinti po poros savaičių.

Tikėtina, kad šį kartą aikštės viduryje pamatysime Victorą Perezą, kuris grįš po diskvalifikacijos. Taip pat įdomu, ar strategas Joao Luisas Martinsas koreguos vidurio gynėjų liniją – tiek Andrejus Cordošas, tiek Klemenas Bolha sužaidė blankiai, o Marko Tomičius jau grįžo į rikiuotę. Neįtikino kairiajame krašte ir Hugo Videmontas – vietoje jo gali sugrįžti po traumos atsigavęs Pau Moreris. Vilniaus klubas šį kartą versis be diskvalifikuoto Rolando Baravyko, kurį starto sudėtyje turėtų pakeisti Higoras Vidalis.

Abiejų komandų žaidėjai prieš būsimąją akistatą vylėsi sėkmingos baigties.

Naujokas jau apsiprato

Marijampolės „Sūduvos“ naujokas Domagojus Pušičius po truputį apsipranta Lietuvos čempionų ekipoje. Saugas žaidė per trejas pastarąsias rungtynes A lygoje ir tiesiogiai prisidėjo prie pergalingo žygio. Su „Žalgiriu“ (3:1) saugas žaidė 80 minučių.

„Pirmoje rungtynių dalyje jaučiuosi gerai, bet vėliau pradeda jaustis nuovargis, nes nežaidžiau 4 mėnesius ir dar nesu 100 proc. pasirengęs rungtyniauti. Tačiau su kiekvienomis rungtynėmis jaučiuosi vis geriau, – fksuduva.lt kalbėjo ketvirtadienį 28-ąjį gimtadienį Marijampolėje atšventęs žaidėjas, kurį visi vadina tiesiog Puška. – Vilniuje mes labai gerai gynėmės, kontratakose įmušėme 3 įvarčius ir tikrai pelnytai laimėjome. Žaidėme taip, kaip treneris norėjo, kad žaistume. Man tinka ir patinka toks žaidimo stilius. Tikiuosi, kad šeštadienį rezultatas bus toks pats – laimėsime.“

Pribaigė žalgiriečius

„Sūduvos“ puolėjas Eligijus Jankauskas sakė, kad įmušti pergalingi įvarčiai pastarosiose dvejose rungtynėse yra ne vien jo, bet visos komandos nuopelnas. 21 metų futbolininkas praeitą savaitę du kartus pasirodė aikštėje po keitimo ir abu kartus pasižymėjo įvarčiais.

Sekmadienį per ypatingos svarbos rungtynes su Vilniaus „Žalgiriu“ E.Jankauskas į aikštę žengė 87 min. ir per teisėjo kompensuotą laiką taikliu smūgiu sužlugdė paskutines varžovų viltis išsigelbėti nuo pralaimėjimo.

„Tai buvo sunkios rungtynės, buvo daug pavojingų momentų tiek prie mūsų, tiek prie varžovų vartų. Ačiū Dievui, kad atsidūriau ten, kur reikia, gavau tikslius perdavimus ir pataikiau. Manau, laimėjome pelnytai“, – sakė puolėjas.

E.Jankauskas šį sezoną A lygoje žaidė per 16 rungtynių, per jas pelnė 7 įvarčius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Esame pirmojoje vietoje, nuo „Žalgirio“ mus skiria 7 taškai ir dėl to yra labai smagu. Tačiau persvarą dar turime išsaugoti, – tvirtino žaidėjas. – Visi supranta, kad artėjančios rungtynės yra labai svarbios ir jos tikrai nebus lengvos. Ruošiamės, koncentracija yra šimtaprocentinė.“

Įmušė ir atliko perdavimą

Marijampolės „Sūduvos“ puolėjas Josipas Tadičius džiaugėsi, kad atitrūko 7 taškais, tačiau pabrėžė, kad ypač svarbi kova abiejų komandų laukia šeštadienį Marijampolėje.

Vasarą į „Sūduvą“ sugrįžęs puolėjas kurį laiką neturėjo daug progų džiaugtis įvarčiais, tačiau pastaruoju metu beveik per kiekvienas rungtynes arba įmuša pats, arba atlieka rezultatyvius perdavimus komandos draugams. Sekmadienį per A lygos favoritų dvikovą 32 metų kroatui pavyko abu veiksmai. Jau 2-ąją rungtynių minutę po jo perdavimo pasižymėjo Ovidijus Verbickas, o 31 min. pats J.Tadičius įmušė po to paties O.Verbicko perdavimo.

Lietuvos čempionate per 10 rungtynių kroatas pelnė 6 įvarčius ir atliko 3 rezultatyvius perdavimus.

„Nedalyvavau rengiantis sezonui, vasarą atvykau beveik tiesiai iš paplūdimio, todėl buvo sunku pasivyti komandą. Reikėjo laiko, kad įgyčiau gerą sportinę formą, tačiau dabar jaučiuosi tikrai gerai. Aišku, visada galima geriau, – apie savo žaidimą sakė J. Tadičius. – Dabar svarbiausia, kad gerai žaidžia visa komanda, o mes laimime rungtynes. Esame pagavę gerą ritmą, per svarbias rungtynes įrodėme, kad esame verti būti čempionato lyderiais.“

Po pergalės Vilniuje rezultatu kroatas su komandos draugais yra geros nuotaikos, tačiau „Sūduva“ liko susikaupusi.

„Vilniuje buvo sunkios rungtynės, puiku, kad įveikėme savo pagrindinius konkurentus kovoje dėl pirmosios vietos. Buvome susikaupę ir, manau, pelnytai laimėjome, – kalbėjo J.Tadičius. – Puiku turėti 7 taškų pranašumą, bet atsipalaiduoti negalima, nes kova dėl čempionų titulo dar tikrai nėra baigta. Varžovai yra gera komanda ir stengsis šeštadienį revanšuotis. Mes taip pat stengsimės laimėti, tik tai padarius būtų galima sakyti, kad žengėme didelį žingsnį titulo link.“

Ar „Sūduva“ turėtų ką nors keisti savo žaidime prieš antrąją iš eilės dvikovą su „Žalgiriu“, puolėjas svarstyti nenorėjo.

„Tai yra trenerio dalykai, jis pasakys, ką mums reikia daryti. Aš esu žaidėjas ir stengiuosi kuo geriau atlikti tai, ko iš manęs yra prašoma, – sakė J.Tadičius. – Galiu tik pasakyti, kad visa komanda sieks suteikti džiaugsmo savo aistruoliams. Žaisime namie, dėl pergalės aikštėje atiduosime visą save.“

Kapitonas dar turi vilčių

Tuo metu vilniečiai supranta, kad šeštadienio akistatoje svečiuose „Žalgiris“ neturi teisės klysti. Pralaimėjimo atveju atsivertų jau 10 taškų praraja, kurią panaikinti per penkerias rungtynes būtų praktiškai neįmanoma.

„Viltis miršta paskutinė. Asmeniškai tikrai tikiu, kad dar galime tapti čempionais. Kausimės iki galo. Liko šešerios rungtynės, tai reiškia, kad galime iškovoti 18 taškų. Toks ir yra mūsų tikslas. Futbole nežinai, kas gali nutikti. Mums šeštadienio rungtynės yra neįtikėtinai svarbios“, – fkzalgiris.lt kalbėjo ekipos kapitonas Saulius Mikoliūnas.

Prisimindamas susitikimą Vilniuje, Saulius neslėpė, kad buvo padaryta pernelyg daug klaidų, už kurias varžovai skaudžiai baudė.

„Labai nemalonus pralaimėjimas, ypač žaidžiant namuose. Susirinko daug žiūrovų, tačiau nepateisinome jų lūkesčių. Padarėme daug nedovanotinų klaidų. Su tokiu priešininku taip klysti negalime. Turime padaryti išvadas ir reabilituotis. Palikdavome „Sūduvai“ per daug laisvų erdvių, kuriomis jie sėkmingai pasinaudojo kontratakų metu. Žinome savo klaidas ir stengsimės jų nekartoti“, – tikino S.Mikoliūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.