Planuojama uždrausti Rusijai žaisti pasaulio futbolo čempionate Katare

Pasaulio futbolo čempionate 2022 metais Katare turėtume neišvysti Rusijos rinktinės. Šalies sporto žiniasklaidos kanalas beIn SPORTS skelbia, kad Rusijai paprasčiausiai nebus leista dalyvauti planetos pirmenybėse.

 Rusija rinktinė gali likti be pasaulio čempionato.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Rusija rinktinė gali likti be pasaulio čempionato.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-05 13:07, atnaujinta 2020-02-05 13:13

Toks draudimas bus skirtas dėl dalyvavimo dopingo skandaluose ir griežtų sankcijų iš tarptautinės antidopingo agentūros (WADA).

Tiesa, kol kas tokia inforamcija nėra oficialiai patvirtina, o Rusijos žiniasklaida rašo, kad FIFA neigia tokius Kataro spaudos pranešimus.

Atranka į pasaulio čempionatą prasidės 2021 metų pavasarį.

Gruodžio mėnesį Rusija gavo ketverių metų draudimą, dėl kurio negalės dalyvauti tarptautinėse sporto varžybose, įskaitant olimpines žaidynes. Taip buvo nuspręsta per WADA Vykdomojo komiteto posėdį Lozanoje.

WADA vykdomasis komitetas vienbalsiai pritarė savo Atitikties vertinimo komiteto rekomendacijai ketveriems metams suspenduoti Rusiją dėl kaltinimų Maskvai suklastojus laboratorijos dopingo duomenis, anksčiau šiemet perduotus tyrėjams.

Dar vienu sprendimu Rusijai uždrausta savo šalyje ketverius metus rengti pasaulio čempionatus, taip pat kelti kandidatūras rengti tarptautines varžybas.

Kliuvo ir šios šalies sporto valdininkams: jie neturės teisės vykti į aukščiausio rango varžybas kaip oficialūs asmenys, durys ketveriems metams į žaidynes uždarytos Rusijos olimpinio ir paralimpinio komiteto vadovams bei darbuotojams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.