Moterų futbolo akademija „Žalgiris“ pasirašė bendradarbiavimo sutartį su Mykolo Romerio universitetu

2020 metus galima vadinti nauju atskaitos tašku moterų futbolui Vilniuje – 2013 metais įkurta moterų futbolo akademija „Žalgiris“ pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su Mykolo Romerio universitetu: nuo šiol tarp stipriausių šalies moterų futbolo komandų, salės futbolo nacionaliniame čempionate ir kitose varžybose pergalių sieks „MFA Žalgiris-MRU“.

Moterų futbolo akademija „Žalgiris“ pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su Mykolo Romerio universitetu.<br> MRU nuotr.
Moterų futbolo akademija „Žalgiris“ pasirašė ilgalaikę bendradarbiavimo sutartį su Mykolo Romerio universitetu.<br> MRU nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 7, 2020, 12:44 PM

Moterų futbolo akademija „Žalgiris“ nuo pat veiklos vystė ir populiarino moterų futbolą, dalyvavo aukščiausio lygio nacionaliniuose čempionatuose ir tarptautiniuose turnyruose, ugdė jaunąją kartą. Galima pagrįstai teigti, kad būtent „MFA Žalgiris-MRU“ yra vienintelė realiai „sportinės piramidės“ principu veikianti futbolo komanda organizacija Lietuvoje, turinti komandas, žaidžiančias tiek šalies moterų futbolo, tiek salės futbolo čempionatuose bei pilnai veikiančią visų amžiaus grupių struktūrą. Vienos jauniausių šios akademijos auklėtinių, U13 amžiaus grupės žaidėjos, Lietuvos čempionėmis tapo 2019 metais. Stipriausiame šalies merginų futbolo divizione – Elitinėje lygoje – penkiolikmečių komanda pernai užėmė antrą vietą. Septyniolikmečių komandą 2020 metų sezoną laimėjo Lietuvos salės futbolo čempionių vardą. Komandų branduolį sudaro Vilniuje gimusios ir augusios merginos. Vien pernai įvairaus amžiaus Lietuvos moterų futbolo rinktinėse šalies garbę gynė 18 akademijos auklėtinių. Bendradarbiavimo sutartis su Mykolo Romerio universitetu atvers naujas galimybes ir futbolo plėtrai Vilniuje, ir kiekvienai merginai, kuri pasiryžusi siekti futbolo pergalių bei įgyti aukštąjį išsilavinimą.

MRU išlaiko vieno sportiškiausių Lietuvos universitetų vardą: šiuo metu bendradarbiaujama su moterų „Kibirkštis-MRU“ ir vaikinų „Rytas-MRU“ krepšinio komandomis, svariais laimėjimais gali pasigirti šios aukštosios mokyklos šachmatininkų komanda „MRU-ROSK Consulting“ .

Pasak Mykolo Romerio universiteto rektorės profesorės Ingos Žalėnienės džiugu, kad prie gausios universiteto sporto šeimos prisijungė dar viena perspektyvi komanda – moterų futbolo akademijos „Žalgiris-MRU“.

„Labai svarbu, kad ir futbolo akademijos merginos turės galimybę ne tik sportuoti universitete, bet ir studijuoti universitete, siekti universitetinio išsilavinimo, – sako I. Žalėnienė. – Profesionalių sportininkų karjera nėra ilga, o įgytas aukštasis išsilavinimas atvers galimybes merginoms siekti savo svajonių ne tik sporto, bet ir kitose srityse“.

„Mes labai džiaugiamės, kad Mykolo Romerio universiteto administracija įvertino moterų futbolo perspektyvą. Džiaugiamės radę partnerį, su kuriuo galima kalbėti apie tikrąsias vertybes, drąsiai svajoti apie naujus iššūkius ir jausti tvirtą kolegišką petį. Tikimės, kad bendromis pastangomis Vilniaus moterų futbolo komanda „Žalgiris-MRU“ įrašys ne vieną gražų įrašą šalies ir sostinės futbolo istorijoje. Kai siekiai sutampa, tikslai yra lengviau įgyvendinami“, – po bendradarbiavimo sutarties pasirašymo sakė MFA „Žalgiris“ prezidentas, nusipelnęs Lietuvos treneris Vytautas Jančiauskas.

Iššūkių jau šiais metais „Žalgiris-MRU“ komandai tikrai nestigs. Ekipa yra patekusi tarp keturių pajėgiausių Lietuvos salės futbolo čempionato ekipų, ir jau artimiausiomis savaitėmis paaiškės, kelintą vietą komanda užims. 2018 metų pavasarį MFA „Žalgiris“ tapo Lietuvos čempione, pernai užėmė antrą vietą. Pavasarį prasidės kovos Lietuvos moterų futbolo A lygoje, kur „Žalgiris-MRU“ tikisi mesti riktą iššūkį pastaraisiais metais dominuojančioms Šiaulių miesto futbolininkėms. Būtent A lygoje nuo pat akademijos įkūrimo žalgirietės ne kartą yra tapusios prizininkėmis. Žemesnėje, Lietuvos moterų futbolo 1-ojoje lygoje, 2019 metų rudenį komanda kėlė čempionių taurę. Artėjančiame futbolo sezono „MFA Žalgiris-MRU“ atstovės sudarys dvi komandas, kurios rungtyniaus A ir pirmojoje lygose.

Mykolo Romerio universitetas iš kitų Lietuvos regionų atvykusioms talentingiausioms futbolo komandos merginoms suteiks nemokamą gyvenamąjį plotą universiteto Studentų namuose bei atleis nuo mokesčio už studijas. Tad labai tikėtina, kad apie 150 įvairaus amžiaus futbolininkių vienijančioje akademijoje jaunajai kartai kryptis aiški: sportinės pergalės ir studijos Mykolo Romerio universitete.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.