Naujas futbolo skandalas: dėl manipuliavimo rezultatais „Kupiškis“ išmestas iš I lygos

Antradienio popietę Lietuvos futbolo Drausmės komitetas dėl manipuliavimo rezultatais priėmė sprendimą remiantis Kodekso 44 straipsnio pažeidimu pašalinti „Kupiškio“ klubą iš I LFF lygos, pritaikyti jam sankcijas bei perkelti jį į žemesnę lygą (II LFF lygą).

„Kupiškio“ klubas dėl rezultatų manipuliacijų yra šalinamas iš Pirmosios lygos<br> FC Kupiškio nuotr.
„Kupiškio“ klubas dėl rezultatų manipuliacijų yra šalinamas iš Pirmosios lygos<br> FC Kupiškio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-02-11 18:36, atnaujinta 2020-02-11 18:38

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas (LFF DK) išnagrinėjo bylą dėl „Kupiškio“ atsakomybės už LFF Drausmės kodekso 44 straipsnio „Neteisėtos įtakos darymas ir sutartų rungtynių draudimas“ pažeidimą. LFF gavo tris skirtingus sutartų rungtynių raportus, kuriuose figuruoja FC „Kupiškio“ komandos vardas.

 „Kupiškio“ klubas buvo siejamas su nelegalia veika ir ankščiau. Kaip nurodyta raportuose, anksčiau jau buvo fiksuotos trejos galimai sutartos rungtynės, siejamos su „Kupiškis“. 2018 m. LFF Drausmės komitetas skyrė „Kupiškio“ klubui sankcijas už manipuliavimą rungtynių rezultatu. Kadangi Kodekso pažeidimas kartojasi, LFF Drausmės komitetas šį faktą vertina kaip sunkinančią aplinkybę, į kurią privalo atsižvelgti skirdamas sankciją klubui.

Lietuvos futbolo federacijos Drausmės komitetas taip pat išnagrinėjo bylą dėl LFF Drausmės kodekso 44 straipsnio pažeidimo LFF I lygos rungtynėse, kuriose vėl figūravo „Kupiškis“. Raporte pateikta lažybų duomenų analizė akivaizdžiai rodo, kad tie, kurie lažinosi, iš anksto žinojo, kad „Kupiškis“ pralaimės rungtynes. Drausmės komisija taip pat atsižvelgė į LFF Varžybų nuostatų 97 punkto pažeidimą (nepateikti tinkamos kokybės „namų“ rungtynių vaizdo įrašai).

Taip pat nubausti penki „Kupiškio“ komandos žaidėjai – jiems skirtas draudimas dalyvauti bet kokioje su futbolu susijusioje veikloje iki 6 (šešių) mėnesių bei piniginės baudos nuo 1000 (vienas tūkstantis) iki 2000 (du tūkstančiai) eurų. Baudas už žaidėjų padarytus pažeidimus gaus ir klubas, kurios sieks nuo 1000 (vienas tūkstantis) iki 2000 (du tūkstančiai) eurų už pažeidimą.

„Tai yra nemaloni, tačiau gyvybiškai svarbi procedūra siekiant aukštinti futbolo lygį bei jo reputaciją visuomenėje. Tik suvieniję jėgas su teisėsaugos pareigūnais, galėsime užkardyti kelią tokiems sukčiavimams “, – teigė federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

„Mes laikomės nulinės tolerancijos ribos ir esame pasiruošę užkirsti kelią sutartoms varžyboms. Mūsų tikslas yra išsaugoti sąžiningo žaidimo esmę bei užtikrinti futbolo gerbėjų bei suinteresuotų šalių pasitikėjimą“, pabrėžė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Kupiškis“ yra Sportradar vertinamas kaip didelės rizikos klubas manipuliacijų futbolo rungtynėmis kontekste ir yra labai didelė tikimybė, kad jis dalyvauja ir ateityje dalyvaus manipuliacijose.

Šis LFF DK sprendimas ne vėliau kaip per 7 (septynias) dienas nuo jo įteikimo dienos gali būti skundžiamas LFF Apeliaciniam komitetui, pateikiant apeliacinį skundą, atitinkantį Kodekse nustatytus reikalavimus.

2019 metų gruodžio 5 dieną dėl manipuliavimo rezultatais iš A lygos buvo pašalinti Klaipėdos „Atlantas“ ir „Palangos“ klubas. 2020 metų Vasario 13 d. ir vasario 14 d. apeliaciniame komitete planuojami pirmieji posėdžiai dėl apeliacijų peržiūrėjimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kokių klausimų vengia prezidentas G. Nausėda?