Neįtikėtinas scenarijus: Madride pirmasis įvartį praleidęs „Manchester City“ parklupdė „Real“

[[ge:lrytas:lrytas:13801212]]

„Manchester City“ įveikė „Real“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Manchester City“ įveikė „Real“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Manchester City“ įveikė „Real“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
„Manchester City“ įveikė „Real“<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Feb 26, 2020, 9:57 PM, atnaujinta Feb 27, 2020, 12:56 AM

Madrido „Real“ – „Manchester City“. Šie Ispanijos ir Anglijos futbolo galiūnai trečiadienį sukryžiavo ietis UEFA Čempionų lygos aštuntfinalyje. Ir pradžioje atrodė, kad karališkasis klubas švęs pergalę, pirmavo iki 78-osios minutės, bet anglai surado jėgų perlaužti įvykių eigą ir laimėjo 2:1 (0:0). „Real“ ekipa mačą baigė dešimtyje, kaip baigiantis akistatai iš aikštės už paskutinės vilties pražangą buvo išvarytas Sergio Ramosas.

Šiame turnyro etape „Manchester City“ buvo vieninteliu anglų klubu, kuris šventė pergalę.

Nors per pirmąjį kėlinį viena ir kita ekipa turėjo šansų pelnyti įvartį, visa intriga vyko sužaidus Madride 60 minučių kovos.

Ispanų klubas spaudė ir galiausiai po „Manchester City“ klaidos perdavimą baudos aikštėje „uždarė“ 60-ąją min. Icso.

„Real“ turėjo dar kelis šansus pasižymėti, tačiau gan netikėtai kamuolys krito į jų ispanų vartus: po aukštai pakelto kamuolio galva į vartus jį 78-ąją min. nukreipė Gabrielis Jesusas.

Anglai neatlyžo ir po 5 minučių gavo galimybę mušti 11 metrų baudinį – pasižymėjo Kevinas de Bruyne'as. Pastarasis žaidėjas buvo įvardintas kaip geriausias mačo futbolininkas.

„Manchester City“ dar po kelių minučių turėjo galimybę dar ir padidinti persvarą iki dviejų įvarčių, tačiau prieš pat baudos aikštę prasižengė 33-ejų S.Ramosas, jam buvo parodyta raudona kortelė, o baudos smūgis nebuvo tikslus.

Tad anglai iš Ispanijos išsivežė pergalę. R.Ramosas privalės praleisti atsakomąjį mačą. Maža to: S.Ramosas Čempionų lygoje pamatė jau rekordinį kartą raudonų kortelių – net 4.

„Mes praleidome įvartį tuomet, kai atrodėme aikštėje geriau, o pelnėme įvarčius “Real“ ekipai, kai ji žaidė solidų žaidimą. Tai yra futbolas ir nieko nepadarysi“, – po pergalės kalbėjo anglų ekipos strategas iš Ispanijos Pepe Guardiola. 

Tai buvo jau 10-oji P.Guardiolos pergalė vadovaujant įvairioms ekipoms prieš „Real“ – nė vienam treneriui 21-ąjame amžiuje nepavyko tiek kartų įveikti karališkąjį klubą. 9 laimėjimus savo sąsskaitoje turi „Atletico“ vedlys argentinietis Diegio Simeone.

Ir „Real“, ir „Manchester City“ išgyvena ne geriausius laikus. Madrido komanda prarado lyderės poziciją Ispanijos čempionate, kai 2:2 sužaidė su Vigo „Celta“ ir sensacingai 0:1 pralaimėjo Valensijos „Levante“ ekipai.

Toje dvikovoje kulkšnies lūžį patyrė vienas „Real“ lyderių Edenas Hazardas, kuris ilgam iškrito iš rikiuotės.

Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai dabar „La Liga“ pirmenybėse užima antrąją vietą ir nuo pirmaujančio „Barcelona“ klubo atsilieka 2 taškais.

Mančesterio futbolininkai iš paskutinių ketverių rungtynių Anglijos čempionate ir šios šalies lygos taurės turnyre laimėjo dvejas. „City“ „Premier“ lygoje toliau rikiuojasi antri.

Čempionų lygoje Ispanijos ir Anglijos milžinai iki trečiadienio kovojo keturis kartus: dvi pergales šventė Ispanijos komanda, o dviejuose mačuose užfiksuotos lygiosios.

Paskutinį sykį ekipos varžėsi 2015-2016 m. sezono pusfinalyje. Tada dvikovos baigėsi 0:0 ir 1:0. 2012-2013 m. grupės varžybose „Real“ triumfavo 3:2, o kita dvikova baigėsi 1:1.

Šį sezoną pirmajame etape „Manchester City“ futbolininkai užėmė pirmąją vietą C grupėje. Jie nepatyrė nė vienos nesėkmės – 4 pergalės ir 2 lygiosios.

„Real“ A grupėje į priekį praleido Paryžiaus „Saint-Germain“ ir liko antras. „Karališkasis“ klubas 3 dvikovas laimėjo, vienoje suklupo, o dukart sužaidė lygiosiomis.

Atsakomasis mačas įvyks kovo 17-ąją

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.