A lygos čempionė „Sūduva“ išvargo kuklią pergalę prieš naujokus iš Gargždų

[[ge:lrytas:lrytas:13927109]]

Titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ sunkiai įveikė naujokus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ sunkiai įveikė naujokus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ sunkiai įveikė naujokus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ sunkiai įveikė naujokus.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Mar 7, 2020, 6:55 PM, atnaujinta Mar 7, 2020, 7:02 PM

Lietuvos futbolo A lygos čempionato pirmojo turo antrosiose rungtynėse šeštadienį titulą ginanti Marijampolės „Sūduva“ namuose 1:0 (0:0) įveikė naujokę Gargždų „Bangą“.

Pergalingą įvartį 64-ąją min. iš 11 m baudinio pelnė kroatas Josipas Tadičius.

Pirmajame čempionato mače penktadienį Vilniaus „Žalgiris“ namie 4:0 sutriuškino „Panevėžį“.

Paskutines pirmojo turo rungtynes sekmadienį Vilniuje žais „Riteriai“ ir „Kauno Žalgiris“.

Pasipriešinimas. Savo manieže „Sūduva“ susidūrė su nuožmiu Gargždų „Bangos“ pasipriešinimu.

Pirmame kėlinyje šeimininkai ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau geriausią progą pasižymėti susikūrė būtent svečiai iš Gargždų. 17-ąją minutę greitos atakos metu į baudos aikštelę įsiveržė Julius Kasparavičius, kuris pasirinko smūgiuoti, o ne atlikti perdavimą laisvam buvusiam Robertui Vėževičiui – smūgis į tolimąjį vartų kampą buvo netikslus.

Kėlinio pabaigoje buvo pakeistas traumą patyręs ukrainietis Jurijus Pavlykas, o paskutinės atakos metu Giedrius Matulevičius nukreipė kamuolį virš skersinio.

Per pertrauką „Sūduva“ irgi atliko priverstinį keitimą – vietoje Mihreto Topčagičiaus, kuris patyrė traumą po susidūrimo su vartininku Ignu Driomovu, į kovą buvo mestas Eligijus Jankauskas.

60-ąją minutę šeimininkai susikūrė pirmą labai pavojingą progą. Josipas Tadičius smūgiavo stipriai, tačiau „Bangą“ fantastiškai išgelbėjo kamuolį atmušęs I. Driomovas.

Vis dėlto po 4 minučių J. Tadičius pasiekė savo tikslą, realizuodamas baudinį, kai baudos aikštelėje ranka sužaidė R.Vėževičius.

Per likusį laiką dar vieną pavojingą smūgį atrėmė I.Driomovas, o „Sūduva“ kontroliavo mačo eigą ir sezoną pradėjo pergalingai.

Nusiteikimas. Vieno trofėjaus šiame sezone neapgynę marijampoliečiai krikštijo po pertraukos į A lygą sugrįžusią „Bangą“.

Titulą ginantys Lietuvos čempionai praėjusio savaitgalio mače dėl Supertaurės buvo blankūs kurdami pavojingus epizodus. Bet „Sūduva“ yra labiausiai patyrusi lygos komanda, tad netrukus pamirš vieną nesėkmę ir sugebės maksimaliai susikoncentruoti į naują frontą.

„Bangos“ treneris Tomas Tamošauskas akcentavo, jog kovingumu Gargždų klubas niekam nenusileis. Komandoje ilgus metus rungtyniauja ne vienas žaidėjas, kuris puikiai supranta, ką „Banga“ reiškia vietos futbolo aistruoliams. Į Lietuvos čempionato kovas po ilgos pertraukos sugrįžo Karolis Urbaitis, Deividas Padaigis ar Edvinas Bračkus, tačiau didžiausią dėmesį „Sūduvos“ sirgaliai kreipė ne į juos. Marijampolėje rungtyniauja 2018 metais stipriausiai Lietuvos komandai atstovavęs Julius Kasparavičius bei sirgalių numylėtinis Robertas Vėževičius, su „Sūduva“ čempionu tapęs visus tris kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?