Prieš sezoną „Sūduvai“ sunkiausiai sekėsi tartis dėl naujoko iš Tuniso

Lietuvos futbolo A lygos čempionė Marijampolės „Sūduva“ nusileido pagrindiniam konkurentui Vilniaus „Žalgiriui“ LFF Supertaurės akistatoje, tačiau dar dviejuose turnyruose – Lietuvos čempionate bei LFF taurėje – bus siekiama pakartoti praėjusių metų rezultatą.

„Sūduva“ sezoną pradėjo nesėkme LFF Supertaurės rungtynėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Sūduva“ sezoną pradėjo nesėkme LFF Supertaurės rungtynėse.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Prieš sezoną „Sūduvoje“ įvyko nemažai permainų.<br>A.Kuralavičiaus/„Fksuduva.lt“ nuotr.
Prieš sezoną „Sūduvoje“ įvyko nemažai permainų.<br>A.Kuralavičiaus/„Fksuduva.lt“ nuotr.
Treneriu tapo austras H.Pfeifenbergeris. <br>V.Skaraičio nuotr.
Treneriu tapo austras H.Pfeifenbergeris. <br>V.Skaraičio nuotr.
Prieš sezoną „Sūduvoje“ įvyko nemažai permainų.<br>fksuduva.lt nuotr.
Prieš sezoną „Sūduvoje“ įvyko nemažai permainų.<br>fksuduva.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

alyga.lt

Mar 7, 2020, 5:33 PM, atnaujinta Mar 7, 2020, 6:06 PM

Šių tikslų „Sūduva“ sieks be geriausio praėjusių metų stratego Vladimiro Čeburino, kurio vietą užėmė 53-ejų futbolo specialistas iš Austrijos Heimo Pfeifenbergeris.

Be H.Pfeifenbergerio, Marijampolės klube yra dar trys austrai – rezultatyviausias praėjusio sezono „Sūduvos“ žaidėjas Mihretas Topčagičius, vienas 2018 metų lyderių Danielis Offenbacheris ir Thomas Salamonas, kairiajame gynybos krašte pakeitęs į Minsko „Dinamo“ ekipą išvykusį Karlo Bručičių.

Taip pat šalies čempionų gretas papildė Tuniso rinktinės atstovas Hamdi Nagguezas, talentingas saugas iš JAV Chrisas Goslinas bei keli praėjusiais metais Pirmoje lygoje žaidę jauni futbolininkai.

Portalui alyga.lt „Sūduvos“ direktorius Karolis Skinkys pasidžiaugė atsivėrusiomis kitų žemynų futbolo rinkomis, papasakojo apie nelengvas derybas su H.Nagguezu ir skiriamą didesnį dėmesį B komandai.

– Saugų grandis sumenko, kai išvyko Jovanas Čadženovičius, Paulius Golubickas bei Ovidijus Verbickas, o sugrįžo Danielis Offenbacheris. Ar dar ieškosite papildymo saugų grandyje, ypač atraminio saugo pozicijoje?

– Viskas priklauso nuo to, kokį išsidėstymą pasirinks treneris. Atraminio saugo pozicijoje gali žaisti Giedrius Matulevičius arba Domagojus Pušičius, žiūrint kokios užduotys bus keliamos. Tiesa, Pušičius buvo pasikviestas galvojant apie šiuos metus, praėjusiais jis šioje situacijoje buvo perteklinis. Jeigu neatsiras kažkokių ypatingų variantų, tai papildymo neplanuojame.

Nuo treniruočių stovyklos Kipre su mumis treniravosi Chrisas Goslinas. Mes tik ką gavome galutinį susitarimą su jo klubu ir MLS – artimiausiu metu žaidėją užregistruosime. Jis yra labiau atakuojančio tipo saugas.

– Peržiūrose dalyvavo ne vienas neblogą klubų istoriją turintis žaidėjas, tačiau su jais sutartys nebuvo pasirašytos.

– Peržiūra yra slidus dalykas – tiek iš klubo pusės, tiek iš žaidėjo. Dažniausiai susitarimas būna ne ta senoji klasikinė dviejų savaičių peržiūra su 3–4 draugiškomis rungtynėmis, o kelių dienų pabuvimas ir vienerių rungtynių sužaidimas. Per tą laiką gali pamatyti realų vaizdą ir, jeigu tas potencialus naujokas neįtikina, kad komandai duos naudos, tai klubas renkasi nepriimti tokio sprendimo.

Aukštesnio profilio žaidėjų atvykimas į peržiūrą nulemiamas jų dabartinės situacijos karjeros fazėje, kai jie būna kurį laiką be rungtynių ar klubo. Buvo normali reakcija, gavus pasiūlymą apie tą žaidėją, pasiūlyti jam atvažiuoti ir pasirodyti, ar lygis išlikęs.

– Ar ši stovykla Kipre kažkuo skyrėsi nuo praėjusių metų?

– Didelio skirtumo nebuvo. Svarbiausia yra žaidėjų tarpusavio ryšių gludinimas, pabuvimas darbo aplinkoje be šeimų, tiesiog koncentracija į futbolą. Geras maistas, geros aikštės ir geri varžovai. Visa šita gavome tiek pernai, tiek šiemet ir manome, kad tai išėjo į naudą.

– Kaip atradote Hamdi Nagguezą ir kaip sekėsi su juo susitarti?

– Per pažįstamus agentus, su kuriais dirbame, gavome informaciją, kad žaidėjas ieško klubo, palieka „Zamalek“ – vieną iš didžiausių Egipto klubų – ir norėtų save išbandyti Europoje. Tokio lygio žaidėjo atveju skautinimas labai paprastas – visi labai greitai pamatome, kad tai tinkamas žaidėjas ir galintis padėti.

Belieka tik susirinkti informaciją, ar neturi kažkokių didelių trūkumų, nežiūrint į futbolą. Per bendravimą su žmonėmis tą išsiaiškinome, kad tai turėtų būti tinkamas žaidėjas visomis prasmėmis. Labai džiaugiamės, kad prisijungė – atidarėme duris į Afrikos rinką, kur tikrai yra daug talentų ir galimybių. Tapome šiek tiek žinomesni toje rinkoje. Manau, ilgalaikėje perspektyvoje tai gali būti vienaip ar kitaip naudinga.

Tikimės, kad jis pagelbės. Derybos buvo sunkios ir ilgos, kadangi savo žodį turėjo ir Tuniso rinktinės treneris, kuris iš pradžių nebuvo labai optimistiškas dėl šio persikėlimo. Galiausiai pavyko susitarti. Žaidėjui yra svarbu būti kviečiamam į Tuniso rinktinę, jis nenorėjo tos galimybės prarasti – tikimės, kad bus kviečiamas ir toliau. Trenerį pavyko įtikinti, kad tai gali būti geras ėjimas žaidėjo karjeroje.

– Ar finansiniu atžvilgiu pasiektas klubui ir žaidėjui palankus susitarimas?

– Kaip ir minėjau, derybos buvo sunkios, prasidėjo nuo didelės atskirties. „Sūduvai“ atlyginimas yra didelis, bet stengėmės išlaikyti balansą ir tai nėra išskirtinė alga kitų žaidėjų atžvilgiu.

– Renanas Oliveira, Chrisas Goslinas ir Hamdi Nagguezas atvyko į klubą kitų žemynų. Kas padėjo atverti tokias futbolo rinkas?

– Tikiu, kad klubas žingsnis po žingsnio tampa vis labiau žinomas. Žmonės vieni per kitus domisi, kokia tai vieta ir sulaukia vis daugiau atsiliepimų, kad tai gera ir įdomi vieta žaisti futbolą – kovoti dėl titulų Lietuvoje, žaisti Čempionų lygoje ir Europos lygoje.

Čia yra kaip kaupiamasis įdirbis, kai žmonės vieni per kitus neturi ką blogo pasakyti. Kartais tų durų atsidaro ir tai labai aktualu Nagguezo atveju. Manau, būtų užtekę kelių abejotinų atsiliepimų apie klubą ir tai nebūtų įmanoma.

– Į savo gretas pasikvietėte kelis jaunus žaidėjus, žaidusius Pirmoje lygoje, taip pat B komandą treniruos portugalas Pedro Paiva. Daugiau skirsite dėmesio B komandai?

– Norėjome stiprinti B komandą, svarstėme apie dalyvavimą Pirmoje lygoje. Jeigu atsiras tokia galimybė, tai dalyvausime. Jeigu ne – stengsimės gerai pasirodyti II lygoje ir kitais metais patekti į Pirmą lygą. Tai yra klubo bendros struktūros gerinimas, darbo su jaunimu tobulinimas.

Svarbus žingsnis yra ir B komandos trenerio Pedro Paivos atvykimas, pagerinęs darbą treniruotėse. Gavome rekomendacijas, kad tai perspektyvus jaunas treneris – dirbti su jaunimu tai yra pats tas. Jis turi ir vyriausiojo trenerio patirties. Patikėjome rekomendacijomis, pabendravome su juo ir manome, kad tai yra tinkamas kandidatas dirbti tokį darbą.

Šiai dienai turime tobulinti B komandą – tas darbas yra svarbus ir sunkus.

– Kokie tikslai keliami „Sūduvai“ šiame sezone?

– Be abejo, apginti tai, ką turėjome Lietuvoje. Vieno tikslo įvykdyti nepavyko, tad liko LFF taurė ir A lyga. Tikimės išlaikyti šiuos trofėjus, o Europoje kelti tikslus labai sunku – labai daug kintamųjų. Kiekvienas nori pasirodyti kuo geriau.

Dalis iš jų yra atvažiavę čia, kad pasirodytų Europos turnyruose. Tikiu, kad savęs ir klubo gerbėjų nenuvilsime. Stengsimės pasirodyti kuo geriau.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.