FIFA vadovas G. Infantino: ateityje galbūt bus mažiau futbolo

Dėl koronaviruso pandemijos sustabdžius visas futbolo varžybas, laukia sunkūs sprendimai dėl artimiausių metų kalendoriaus. Apie tai prabilo Tarptautinės futbolo federacijos (FIFA) prezidentas Gianni Infantino.

G.Infantino kabėjo apie futbolo ateitį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
G.Infantino kabėjo apie futbolo ateitį.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-24 07:26, atnaujinta 2020-03-24 08:09

„Mažiau turnyrų, bet įdomesnių“, – apie sunkiai nuspėjamą ateitį sakė FIFA vadovas.

Jo teigimu, priverstinė pertrauka verčia pergalvoti kalendorių.

„Galbūt mes galėsime reformuoti futbolą žengdami žingsnį atgal. Reikės įvertinti globalinį poveikį. Reikės drauge gelbėti futbolą nuo krizės, kuri gresia tapti neatšaukiama“, – teigė G.Infantino.

FIFA prezidentas ėmė prieštarauti savo idėjoms, kuriomis skatino futbolo plėtrą – pasaulio čempionatas išplėstas iki 48 komandų, planuotas naujas 24 ekipų pasaulio klubų čempionatas.

„Galbūt mažiau komandų, bet labiau subalansuotų. Mažiau, bet įdomesnių rungtynių, kad išsaugotume žaidėjų sveikatą. Tai ne fantazijos – diskutuokime apie tai“, – teigė G.Infantino.

Pirmadienį FIFA su pasaulio sveikatos organizacija pradėjo kampaniją prieš koronavirusą. Prieš savaitę FIFA tam skyrė 8 mln. eurų.

„Šis virusas mums parodė du dalykus: kokie mes esame pažeidžiami ir koks globalus tapo pasaulis, – sakė G.Infantino. – Ypatingos situacijos reikalauja ypatingų priemonių. Globalinės problemos reikalauja globalinių sprendimų.

Turime užtikrinti, kad mes atsigausime susivienydami, ir priminti visiems, kad visi mes esame vienodos būtybės – esame žmonės.“

Šiemet Lietuvoje rudenį numatytas pasaulio salės futbolo čempionatas. Dėl jo kol kas nepriimti jokie sprendimai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.