Kilnus „Utenio“ gestas: ištiesė pagalbos ranką medikams

„Utenos Utenio“ darbuotojai padėjo įrengti „Utenio“ stadione mobilų koronaviruso patikros punktą ir patys jame talkins medikams. Kovo 25 d. „Utenio“ stadione pradėjo veikti mobilus COVID-19 patikros punktas. Prie sklandaus jo įrengimo nemažai prisidėjo ir „Utenos Utenio“ darbuotojai.

Utenos futbolo klubo darbuotojai padėjo medikams.<br>G.Šiupario nuotr.
Utenos futbolo klubo darbuotojai padėjo medikams.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2020, 9:26 PM

„Kartu savivaldybės atstovais ir ligoninės direktoriumi Daliumi Drunga pirmiausia apžiūrėjome stadione esančias patalpas. Ir dalį jų atlaisvinome – persirengimo, trenerių darbo, teisėjų kambarius. Jie suskirstyti į vadinamąsis švarias ir nešvarias zonas. Vienose medikai persirengs prieš darbą, o kitose bus išmetamos utilizavimui skirtos apsaugos priemonės, drabužiai.Lauke įrengėme infrastruktūrą, sustatėme tvoreles, sudėjome nuorodas“, – pasakojo „Utenos Utenio“ direktorius Marius Treimakas.

Jis ir dar trys treneriai nuo penktadienio pasikeisdami su kitais savanoriais budės prie stadiono vartų.

„Būsime pirmieji, kurie sutiks atvykstančiuosius automobiliais. Pagal instrukcijas identifikuosime asmenį, nes visi privalo būti užsiregistravę iš anksto. Dokumentus tikrinsime be fizinio konktakto, pro langą. Dirbsime su visomis reikalingomis apsaugos priemonėmis. Kai patvirtinsime tapatybę, atidarysime vartus ir leisime įvažiuoti į stadiono teritoriją, kur jau darbuosis medikai“, – paaiškino M.Treimakas.

Klubo direktorius prisipažino – prieš imantis neįprastos veiklos nerimo šiek tiek yra.

„Tačiau užgniaužti jį padeda mintis, kad privalome prisidėti prie mūsų bendruomenės sveikatos ir saugumo. „Utenos Utenis“ – bendruomenės klubas, mes vykdome ir daugiau veiklų, kurios nebūtinai tiesiogiai susijusios su futbolu“, – tvirtino M.Treimakas. Utenoje pradėjusiame veikti mobiliajame koronaviruso patikros punkte jau pirmą dieną netrūko lankytojų ne tik iš Utenos, bet ir Visagino, Molėtų. Iš viso per dieną šiame punkte įmanoma paimti apie 70 mėginių.

Į mobiliuosius punktus, atidaromus visoje Lietuvoje, galima atvykti tik savo automobiliais – atvykti nuomotomis mašinomis, taksi ar ateiti pėsčiomis neleidžiama. Prieš tai žmogui, pajutusiam koronaviruso simptomus ir nutarusiam pasitikrinti, reikia paskambinti bendruoju telefonu 1808 ir gauti leidimą užsiregistruoti.

Lietuvą, kaip ir daugumą kitų šalių, sukausčius karantinui, „Utenos Utenis“ stengiasi kuo geriau prisitaikyti prie situacijos ir prisidėti visuomenei įveikiant pandemijos sukeltas kliūtis.

„Utenio“ klubas ir futbolo akademija vieni pirmųjų šalyje pradėjo savo auklėtiniams tiesiogines nuotolines treniruotes, kuriose dalyvauja daugiau nei 200 jaunųjų futbolininkų. Be to, šių pratybų patirtimi uteniškiai jau pasidalino su visais norinčiais nemokamame vaizdo seminare, kurį vedė „Utenio“ anlitikas, platformos „Stats4sport“ vienas kūrėjų Marius Babravičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.