Ar UEFA gelbės Europos futbolo sezoną? Jei gelbės – tai kaip?

Europa – koronaviruso gniaužtuose, kurie kol kas tik veržiasi ir didina susirgimų bei aukų skaičių. Futbolo čempionatai ir turnyrai sustabdyti, tačiau oficialiai nenutraukti ir čempionai nepaskelbti. Bet laiko iki vasaros lieka vis mažiau.

UEFA laukia sunkūs sprendimai dėl sezono pabaigos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
UEFA laukia sunkūs sprendimai dėl sezono pabaigos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
UEFA laukia sunkūs sprendimai dėl sezono pabaigos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
UEFA laukia sunkūs sprendimai dėl sezono pabaigos.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 31, 2020, 2:52 PM, atnaujinta Mar 31, 2020, 2:55 PM

Europos futbolo sąjunga (UEFA) balandžio 1-ąją rengia visų šalių federacijų generalinių sekretorių pasitarimą, kuriame bus dėliojami galimi sprendimai dėl sustabdyto sezono.

Manoma, kad šalims bus leista priimti sprendimus dėl čempionatų nutraukimo ir čempionų paskelbimo, tačiau bus palikta viltis baigti turnyrus liepą arba rugpjūtį.

Šaltinių teigimu, UEFA numatys datą, iki kurios reikės pateikti Europos klubų turnyruose dalyvausiančias komandas, o sprendimus dėl jų priims pačios federacijos.

„The Times“ teigimu, dalis sprendimų gali būti tokie, kad bus trumpinamas būsimasis 2020-2021 m. sezonas.

UEFA sukūrė ypatingąją darbo grupę, kuri dėlioja įvairius variantus. Jos nuomone, šio sezono užbaigimas dar leistų išvengti didelės dalies nuostolių.

Anksčiau UEFA prezidentas Aleksandras Čeferinas optimistiškai kalbėjo, kad galbūt pavyks atnaujinti sezoną gegužės viduryje arba birželio pradžioje.

„Niekas nežino, kada visa tai pasibaigs. Žinoma, mes turime planus A, B ir C. Nuolat palaikome ryšį su klubais ir lygomis. Dabar belieka laukti. Dar sunku spėlioti, kaip vyktų varžybos – su žiūrovai ar be. Bet kokiu atveju, geriau būtų baigti turnyrus“, – kalbėjo slovėnas italų leidiniui „La Repubblica“.

Dauguma supranta, kad nutraukti čempionatus ir neleisti aiškiai pirmaujančioms komandoms iškovoti titulų būtų panašu į vagystę – tai sukeltų ir sirgalių pyktį.

Tačiau sportininkų ir sirgalių sveikata yra svarbiausia ir jei iki vasaros pandemija nebus sustabdyta, neliks kitų variantų, kaip braukti brūkšnį.

Didžiausi pesimistai siūlo net neturėti iliuzijų ir netgi kelia abejones dėl kito sezono, nes masinių renginių organizavimas bus įmanomas tik visiškai įveikus pandemiją.

„Profesionalų sportas 2020 metais? Su tuo jau galima atsisveikinti. Visiškai nerealu tikėtis baigti šį sezoną. Net jei virusas aprims, tai nereikš, kad galima atnaujinti sezoną, nes tai tik pasunkins situaciją. Galime kalbėti apie terminus ne anksčiau kitų metų pradžios“, – portalui ndr.de pareiškė virusologijos profesorius Jonas Schmidtas-Chanasitas.

Kol kas dėl Europos futbolo priimtas tik vienas sprendimas – 2020 m. Europos čempionatas perkeltas į 2021-uosius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.