Garsus futbolo klubas neatlaikė koronaviruso naštos – jau paskelbė apie bankrotą

Koronaviruso pandemija sužlugdys ne vieną sporto klubą, o pirmieji skuba skelbti savo bankroto nelaukdami įsibėgėjančios bangos. Jau antradienį ginklus sudėjo septyniskart Slovakijos čempionas – „Žilina“ klubas paskelbė, kad neturi lėšų veiklai ir nutraukia ją nuo balandžio 1 dienos.

Žilinos klubas paskelbė apie bankrotą.<br> mskzilina.sk nuotr.
Žilinos klubas paskelbė apie bankrotą.<br> mskzilina.sk nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-03-31 13:41, atnaujinta 2020-03-31 17:45

Slovakijoje gerai žinomai komandai duobę iškasė futbolininkai, kurie atsisakė susimažinti atlyginimus.

Savo paskyroje feisbuke „Žilina“ pranešė, kad per artimiausią perėjimų langą vasarą nesugebės parduoti žaidėjų ir uždirbti lėšų tolesnei veiklai.

„Klubo finansavimo strategija remiami pajamomis už parduotus žaidėjus. 2020 metų biudžetas buvo planuojamas remiantis tarpsezonio pardavimais vasarą. Po pastarojo stambaus transfero – Roberto Boženiko pardavimo – aplinkybės mus privertė sutikti su pardavimu išsimokėtinai, todėl gavome tik dešimtadalį sumos iš Nyderlandų“, – sakoma pareiškime.

20-metį puolėją slovakai pardavė Roterdamo „Feyenoord“ klubui už 4 mln. eurų.

„Žilina“ klubas mokėjo algas 28 žaidėjams. Atėjus krizei jų buvo paprašyta laikinai susimažinti algas, bet futbolininkai atsisakė.

„Komandos lyderiai pasakė, kad kalbės tik žaidėjų profsąjungos vadovu. Žvelgiant iš sąžiningumo ir lojalumo klubui taško mes tokį elgesį vadiname netinkamu ir neteisingu. Dabartinėje situacijoje tai reiškia klubo likvidavimą“, – teigė „Žilina“ atstovai.

Dėl krizės visiems klubams teks mažinti išlaidas ir žaidėjų algas. Pavyzdžiui, „Barcelona“ žaidėjai sutiko atsisakyti 70 proc. savo planuotų pajamų, kad padėtų klubo darbuotojams išgyventi.

„Žilina“ klubas įkurtas 1908 metais.

Savo klestėjimo metu jis dalyvavo Čempionų lygos grupių varžybose 2010-2011 m. sezone.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.