„Gintros“ lietuvių atsakas legionierėms: „Sportuojame ir mes – laukite sugrįžimo“

Karantinas Lietuvoje numatomas iki balandžio 13-os dienos ir kol kas lieka neaišku ar laikotarpis nebus pratęstas, tačiau vienok tikimasi geriausio, o Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės ir toliau sportuodamos individualiai lieja prakaitą palaikydamos sportinę formą.

 Lietuvės palaiko fizinę formą sportuodamos.<br> fkgintra.lt nuotr.
 Lietuvės palaiko fizinę formą sportuodamos.<br> fkgintra.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 2, 2020, 4:01 PM

Prieš kelias dienas nuotoliniu būdu kalbinome Lietuvoje likusias komandos legionieres, o šįkart pasidomėjome kuo karantino laikotarpiu „kvėpuoja“ dalis vietinių žaidėjų.

Į klausimus oficialiai klubo svetainei fkgintra.lt atsakė Vestina Neverdauskaitė, Algimantė Mikutaitė bei Dovilė Gailevičiūtė.

– Kokia jūsų kasdieninė rutina per karantiną?

Vestina: Rutina nelabai skiriasi nuo įprastos, tik, žinoma, buvimas lauke ar viešose erdvėse šiuo metu yra ribojamas, todėl daugiau laiko tenka praleisti tiesiog su savimi, individualiai sportuojant ir palaikant formą. Tai sudėtingas laikotarpis, tačiau kita vertus retai kada gali sau leisti ramiai paskaityti knygą, nereikia niekur skubėti, atlikti neužbaigtus namų ruošos darbus ar daugiau pabūti su šeimos nariais.

Algimantė: Prabudusi ir atsikėlusi iš lovos visų pirma einu atsigerti vandens. Tuomet ant specialaus treniruočių kilimėlio atlieku programoje esančius tempimo pratimus, kuriuos puikiai galima atlikti ir namų sąlygomis. Akivaizdu, kad kasdienybės pobūdis yra pasikeitęs, nes šiuo laikotarpiu nėra tokio skubėjimo, griežtos dienotvarkės, kuomet vyksta komandinės treniruotės ir paskaitos. Tai suteikia daugiau laisvės ir sutaupo laiko, bet šiek tiek apriboja judėjimo laisvę. Dienos pirmoje pusėje arba vakarop sau pravedu treniruotę, kurios modelį yra parengę mūsų treneriai. Laisvu laiku užsiimu mėgstamomis veiklomis – skaitau knygas, žiūriu filmus, pasivažinėju dviračiu ar virtualiai bendrauju su draugėmis.

Dovilė: Sakyčiau, kad tokios griežtos rutinos neturiu, bet pastaruoju metu galiu sau leisti išsimiegoti. Prabudusi ryte atsigeriu kavos, papusryčiauju, dažniausiai peržiūriu mėgstamo serialo seriją arba paskaitau knygą, tvarkausi namus. Taip pat ryte arba vakare pasidarau trenerių parengtą individualią treniruotę. Vakare prieš miegą vis pagalvoju, kad šiuo metu turiu marias laiko ir tikrai galėčiau pradėti rengti magistro darbą, bet kažkodėl to niekaip neprisiverčiu padaryti. Tai turbūt parodo, kad dažnai esu įpratusi gyventi gana intensyviai ir viską suspėti, o šiuo metu yra tiesiog per daug laisvo laiko.

– Kaip stengiatės palaikyti sportinę formą?

Vestina: Tai nenutrūkstama sportininko rėžimo grandis, nesvarbu, kad šiuo laikotarpiu yra paskelbtas karantinas, bet mes sportininkai vis tiek privalome sugebėti prisitaikyti prie situacijos. Dirbame individualiai, stengiamės šį laikotarpį išnaudoti patobulinant savo silpnąsias vietas, sustiprinti kitus įgūdžius. Sportuoju pagal treniruočių programas, tiek kiek leidžia galimybės lauke, kitus pratimus atlieku namų sąlygomis. Gyvename modernioje technologijų kupinoje visuomenėje, internete yra gausu įvairiausių naujų programų, vaizdo įrašų, kuriais galima pasinaudoti ir praskaidrinti sportinį rėžimą.

Algimantė: Kaip ir minėjau prieš tai – rytais atlieku tempimo pratimus ir kūno stiprinimo programą. Taip pat trenerių nurodytas užduotis, kurios leidžia palaikyti fizinę kondiciją ir greičiau grįžti į pilnavertį treniruočių procesą sportuojant kartu su komanda.

Dovilė: Turime sudarytus fizinio rengimo treniruočių planus, pagal kuriuos atlieku individualias treniruotes. Taip pat turiu kamuolį su kuriuo kartais paerzinu kaimynus namie, o lauke stengiuosi pagerinti techninius kamuolio valdymo įgūdžius. Be viso to, kartais mėgstu pasivažinėti dviračiu, oras lauke tam darosi vis labiau palankus.

– Kokie yra jūsų asmeniniai patarimai žmonėms stengiantis įveikti šią žmoniją užklupusią pandemiją?

Vestina: Pagrindinis dalykas – reikia išsaugoti „šaltą“ protą, neapkrauti savęs per dideliu informacijos srautu, kuris iš tiesų gali sukelti tam tikrą paniką. Svarbu laikytis visų valstybės nurodymų ir, žinoma, neprarasti fizinio aktyvumo, nes atrasti sąlygas sportui – visada įmanoma.

Algimantė: Mano patarimas būtų visiems racionaliau pažvelgti į kylančias grėsmes, kurios galbūt iš pradžių kažkam atrodė ne rimtos. Nieko naujo nepasakysiu – labai svarbu laikytis sustiprintos higienos, stengtis viešose vietose, parduotuvėse lankytis kuo rečiau ir sekti vyriausybės nurodymus. Galime pasidžiaugti gamta ir puikiu oru, bet tai daryti atsakingai. Tai nereiškia, kad atėjo pavasaris ir gamtoje galime rengti kolektyvinius pietus. Šiuo metu gamta turime džiaugtis individualiai. Nėra draudžiama vienam pasivaikščioti atokiais miško takeliais arba pasivažinėti dviračiu, todėl šį laiką galime išnaudoti prasmingai, tačiau dar kartą pasikartosiu – kiekviename žingsnyje turime pasverti savo atsakomybę.

Dovilė: Privalome laikytis SAM ir PSO rekomendacijų ir griežtų reikalavimų. Reikėtų išlaikyti ramybę ir perdėtai nepanikuoti. Kiekvienas asmuo prisiimame didžiulę atsakomybę, todėl jeigu saugosime save – bus saugūs ir aplinkiniai.

– Užduok klausimą susijusį su karantinu konkrečiai komandos draugei? Būtent ta komandos draugė, kuriai klausimą užduosi turės viešai į jį atsakyti komentarų skiltyje.

Vestina: Klausimą formuluoju Lolitai. Kaip saugoji save šiuo karantino laikotarpiu?

Algimantė: Kadangi paskutinę treniruotę prieš paskelbiamą karantiną oras buvo ne itin geras ir treniruotės pabaigoje atlikome vadinamą „lenkišką“ pratimą, noriu paklausti Dovilės ar ji sutiktų tą dienos treniruotę pakartoti, jeigu tai užkirstų kelią karantinui. Pažymėsiu, kad bėgimas vyktų visame aikštės plote? (juoko simbolis).

Dovilė: Klausimą skiriu Rimantei. Kokius pirmus 3 dalykus padarysi pasibaigus karantinui?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.