Po netikėtos žinios – „Sūduvos“ paaiškinimas: treneris atleistas dėl sutarties pažeidimų

„Nejaučiu spaudimo. Mes laimėsime čempionatą, sužaisime geras rungtynes Europoje“, – tokiais skambiais pareiškimais prieš sezono pradžią prisistatė naujas Marijampolės „Sūduvos“ treneris Heimo Pfeifenbergeris.

H.Pfeifenbergeris Marijampolės klubą treniravo vos dvejose rungtynėse.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
H.Pfeifenbergeris Marijampolės klubą treniravo vos dvejose rungtynėse.<br>V.Kuralavičiaus nuotr.
H.Pfeifenbergeris Marijampolės klubą treniravo vos dvejose rungtynėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
H.Pfeifenbergeris Marijampolės klubą treniravo vos dvejose rungtynėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
H.Pfeifenbergeris Marijampolės klubą treniravo vos dvejose rungtynėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
H.Pfeifenbergeris Marijampolės klubą treniravo vos dvejose rungtynėse.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2020-04-14 16:19, atnaujinta 2020-04-14 17:45

Tačiau 53-ejų specialistas pranašu netapo ir vos po dvejų rungtynių, kuriose jis vadovavo Lietuvos čempionams, buvo atleistas. Tokia žinia antradienį „Sūduvos“ gerbėjus pasiekė kaip perkūnas iš giedro dangaus.

Klubas oficialiai išplatino pranešimą, kuriama teigiama, jog sutartis buvo nutraukta „Sūduvos“ iniciatyva.

„Mažai dar rungtynių buvo, tai ne apie tai ėjo kalba. Buvo sutartyje numatyta keletas įsipareigojimų, susitarimų, kurių arba nesilaikė, arba vykdė netinkamai. Todėl ir nutraukėme sutartį“, – lrytas.lt plačiau pakomentavo „Sūduvos“ prezidentas Vidmantas Murauskas.

H.Pfeifenbergeris per tuos du mačus spėjo pralaimėti supertaurę, kuomet Vilniuje 0:1 buvo nusileista „Žalgirio“ futbolininkams. Vėliau A lygos starte savo žiūrovų akivaizdoje Gargždų „Banga“ buvo nugalėta 1:0, tačiau reikalai tose rungtynėse „Sūduvai“ galėjo baigtis ir kur kas blogiau.

„Sūduvos“ vadovas atskleidė, kad austras nebuvo patenkintas sužinojęs apie šį sprendimą. Tiesa, V.Murauskas patikino, kad klubas nėra jam skolingas.

„Sakykime, kita sutarties pusė nėra itin patenkinta šiuo sprendimu, tačiau šiai dienai mes nesame jam skolingi. Kiekvienas sutarties dalyvis turi tam tikras teises, kaip jie nuspręs taip ir bus. Žinoma, kad išgirdus tokias naujienas džiaugtis nėra kuo.

Manau, kad niekas negali normaliai į atleidimą iš darbo reaguoti“, – kalbėjo V.Murauskas.

Kol Lietuvoje sporto varžybos, tarp jų ir A lygą, yra sustabdytos dėl siaučiančio COVID-19 viruso, Lietuvos čempionų komandos prezidentas dėl naujojo trenerio nebus linkęs skubėti: „Reikės apgalvoti, kas įvyko, kodėl įvyko. Viską apsvarstysime, kokia linkme futbolas eis, viską reiks gerai pasverti.“

Šiuo metu iš būrio „Sūduvos“ legionierių Lietuvoje liko tik vartininkas Ivanas Kardumas ir gynėjas Aleksandras Živanovičius. Žaidėjai turi vaizdo treniruotes, palaiko fizinę formą. Be to, pertrauka išėjo į naudą ir „Sūduvos“ puolėjui Mihretui Topčagičiui. Jam sezono pradžia nesusiklostė sėkmingai ir vienoje iš dvikovos metu patyrė sunkią traumą – lūžo šonkauliai.

Tačiau per šią pertrauką puolėjas iš Austrijos spėjo išsigydyti. Visi kiti, pasak V.Murausko, taip pat yra sveiki ir COVID-19 niekas nesusirgo.

Šiuo metu A lyga oficialiai yra sustabdyta iki karantino pabaigos. Joje buvo spėta sužaisti vos vieną turą. Dėka geresnio įvarčių santykio pirmoje vietoje įsitaisė Vilniaus „Žalgiris“, kuris sezono pradžioje atrodė kur kas įtikinamiau, nei čempionų titulą ginanti „Sūduva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.