Skandalas Ispanijoje: sukčiavę „La Liga“ futbolininkai pasiųsti už grotų

Ispanijoje buvo imtasi itin griežtų priemonių išsiaiškinus sutartų rungtynių istoriją aukščiausioje šalies futbolo lygoje. Net žaidėjai pasiųsti už grotų, o viso buvo nuteisti devyni asmenys.

 Ispanijos futbolo sudrebino sutartų rungtynių skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
 Ispanijos futbolo sudrebino sutartų rungtynių skandalas.<br> AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 25, 2020, 2:42 PM

Buvęs Sevilijos „Real Betis“ vidurio gynėjas Antonio Amaya ir komandos atraminis saugas Xavieras Torresas tapo pirmaisiais, kurie nuteisti dėl sutartų rungtynių atsidūrė kalėjime.

Teismas juos pripažino kaltais dėl 2013-2014 metais sezone įvykusių dvejų rungtynių. Tyrimo metu buvo išsiaiškinta, kad minėti žaidėjai gavo 400 tūkstančius eurų už tai, kad „Real Betis“ nugalėtų „Valladolid“, o dar 250 tūkstančių – už pralaimėjimą „Osasuna“ klubui.

Būtent taip ir įvyko. „Real Betis“ 4:3 įveikė „Valladolid“, nors ilgą laiką buvo besivejančių vaidmenyje. Vėliau 1:2 pralaimėjo „Osasuna“ futbolininkams, kuomet per jau per pirmąsias 22 minutes praleido du įvarčius. Vis tik pastarojo klubo nuo iškritimo į žemesnę lygą ši pergalė neišgelbėjo.

Iš viso buvo nuteisti devyni asmenys, o griežčiausia bausmė atiteko „Osasunos“ direktoriui Angeliui Vizcay, kuris kalėjime praleis aštuonerius metus. A.Amaya ir X.Torresas kalės metus ir turės sumokėti po 900 tūkstančių eurų baudą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.