Nuo G. Ramsay iki A. Banderaso: didžiausios garsenybės, kurios praeityje žaidė futbolą

Futbolas – neabejotinai populiariausias sportas pasaulyje. Tačiau mažai, kas žino, jog puikiai žinomų muzikos, kino bei televizijos žvaigždžių kelias praeityje galėjo pasukti į futbolo stadioną.

 Pasaulio garsenybės galėjo tapti ir profesionaliais futbolininkais.<br> Youtube.com nuotr.
 Pasaulio garsenybės galėjo tapti ir profesionaliais futbolininkais.<br> Youtube.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Tomas Gustas

May 14, 2020, 5:14 PM, atnaujinta May 15, 2020, 3:47 PM

Lrytas.lt pristato didžiausias pasaulio garsenybes, kurios jaunystę praleido besivaikydamos futbolo kamuolį bei turėjo galimybę tapti profesionaliais futbolininkais.

Seanas Connery

Garsųjį Jamesą Bondą įkūnijęs aktorius Seanas Connery būdamas 23-ejų metų turėjo puikią galimybę tapti „Manchester United“ futbolo klubo žaidėju. Atstovaudamas „Bonnyrigg Rose“ komandai būsimoji kino žvaigždė sužavėjo legendinio Anglijos futbolo klubo vadovus ir gavo pasiūlymą prisijungti prie „Manchester United“ ekipos, tačiau šio pasiūlymo S.Connery atsisakė ir jis pasuko aktoriaus keliu.

Gordonas Ramsay

Vienas iš geriausių pasaulio šefų bei charizmatiškiausių televizijos veidų Gordonas Ramsay prieš rėkdamas ant kitų virtuvėje praeityje keldavo balsą prieš savo komandos draugus bei varžovus futbolo stadione. Užaugęs Stratfordo mieste mieste G.Ramsay jaunystėje atstovavo Vorikšyro jaunučių komandai. Savo geru žaidimu jis užsitarnavo galimybę išbandyti save Glazgo „Rangers“ treniruočių bazėje, tačiau Škotijoje patirta trauma užkirto kelią pasirašyti kontraktą ir tapti profesionaliu futbolininku.

Atsitraukęs nuo futbolo Gordonas Ramsay susidomėjo kulinarija ir ateityje tapo puikiai visiems žinomu virtuvės šefu.

Rodas Stewartas

Garsus dainininkas Rodas Stewartas savo autobiografijos knygoje rašė: „Muzikanto gyvenimas yra kur kas lengvesnis – aš galiu gerti alkoholį ir rašyti muziką, žaisdamas futbolą to daryti negalėčiau, todėl ir panirau į muziką.“

Apdovanotas atletiškumu ir agresyvumu aikštelėje R.Stewartas buvo savo mokyklos futbolo komandos lyderis bei kapitonas. 1960 metais, būdamas 15-os metų, jis išvyko treniruotis į tuo metu trečioje Anglijos futbolo lygoje žaidųsį „Brentford“ klubą, tačiau profesionalaus kontrakto nepasirašiusi dabar puikiai žinoma garsenybė pasuko muzikos link.

Pats Rodas Stewartas yra teigęs: „Yra tik du dalykai kuriuos aš galiu daryti – dainuoti ir žaisti futbolą“.

Tomas Cruise'as

„Neįmanomos misijos“ bei „Paskutinio samurajaus“ žvaigždė aktorius Tomas Cruise'as vaikystėje buvo vienas iš perspektyviausių savo amžiaus futbolininkų Kanadoje.

Greitas ir mobilus jaunasis futbolininkas atstovavo savo aukštosios mokyklos komandai bei buvo vienas jos lyderių, tačiau aikštelėje patirta trauma atitraukė jį nuo šio sporto. Tačiau net ir nesusiklosčius karjerai futbolas iš T.Cruise'as gyvenimo nedingo – šį garsų aktorių dažnai galime išvysti stadione stebintį „LA Galaxy „ rungtynes.

Jonas Stewartas

Garsų komiką bei JAV populiarios pokalbių laidos veidą Joną Stewartą sporto pasaulis žavi itin stipriai. Ši garsenybė dažnai svečiuojasi beisbolo „Mets“ bei krepšinio ekipos „Knicks“ rungtynėse. Jaunystėje neatsiejama šio laidų vedėjo dalis buvo futbolas.

J.Stewartas studijavo „William and Mary“ koledže ir atstovavo jo futbolo komandai. Šios ekipos treneris praėjus laikui apibūdino Stewartą kaip aukšto lygio ir energijos nestokojantį žaidėją.

Antonio Banderas

Vaikystėje būsimasis „Zoro“ dėjo didžiules viltis tapti profesionaliu futbolininku. Daug laiko praleisdamas treniruotėse bei atstovaudamas Malagos miesto vaikų komandai jis ėjo savo svajonės link, tačiau būnant 14-os metų būsimoji kino žvaigždė susilaužė pėdą ir patyrė itin skaudžią traumą, kuri sužlugdė svajones ir atitraukė jį nuo futbolo.

Julio Iglesias

Garusis Ispanijos dainininkas Julio Iglesias studijuodamas teisę Madrido „CEU San Pablo“ Universitete žaidė futbolą ir atkreipė legendinio Madrido „Real“ klubo dėmesį. Septyniolikmetis J.Iglesijas ketverius metus atstovavo karališkojo klubo rezervinei komandai antrojoje Ispanijos lygoje ir gynė šios ekipos vartus.

Tačiau po ketverių metų dėl automobilio avarijos ir stipriai sužeistų kojų jis kelis metus negalėjo pakilti iš lovos. Ligoninėje priežiūros seselė jam į rankas įteikė gitarą ir taip tuometinis futbolininkas pamilo muziką, kuri jį lydėjo visą likusį gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.