Anglijos futbolas: sugrįžti reikia vien tam, kad nebūtų apvogtas „Liverpool“

Anglijos futbolo „Premier“ lygos – turtingiausios Europoje – klubai nuo antradienio jau galėjo pradėti treniruotes nedidelėmis grupėmis. Atnaujinti nutrauktą sezoną planuojama trimis etapais, tačiau jau aišku, kad rungtynės vyks be žiūrovų, kaip ir praėjusį savaitgalį sugrįžusioje Vokietijos bundeslygoje.

Jurgenas Kloppas įsitikinęs, kad nebaigti sezono būtų neteisinga.<br> Scanpix nuotr.
Jurgenas Kloppas įsitikinęs, kad nebaigti sezono būtų neteisinga.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 19, 2020, 7:54 PM

Realu, kad Anglijos čempionato mačai bus žaidžiami jau birželį.

Nuo antradienio treniruotis gali žaidėjai, kurių koronaviruso testas buvo neigiamas. Jei pasitaikytų teigiamų atvejų, jiems reikėtų izoliuotis 7 dienoms.

Antrajame etape bus leistos visavertės treniruotės.

„Griežti medicininiai patikrinimai, atlikti aukščiausiu lygiu, duoda garantiją, kad visi žaidėjai ir treneriai grįš į treniruotes. Visų „Premier“ lygos dalyvių sveikata ir gerovė yra mūsų prioritetas, o saugus grįžimas į treniruotes vyks etapais“, – teigiama „Premier“ lygos pranešime.

Pirmieji į treniruotes grįžo „Newcastle United“ ir „Crystal Palace“ klubų žaidėjai. Nuo trečiadienio pradės dirbti Londono „Arsenal“, „Manchester United“ ir lyderis „Liverpool“. Kelioms komandos vis dėlto reikės palaukti į užsienį išvykusių legionierių.

Niekas neabejoja, kad labiausiai čempionato atnaujinimu suinteresuotas yra „Liverpool“, kuris žaidė puikų sezoną ir galėjo viską prarasti, jei būtų padėtas taškas neskelbiant čempionų.

„Liverpool“ persvara prieš „Manchester City“ – net 25 taškai. Iki titulo jiems betrūksta 6 taškų, o žaisti liko dar 9 turus.

„Buvo kalbų, kad norima sezoną nubraukti. Ir tada pagalvoji: „Kaip? Mes sužaidėme 76 proc. sezono, o jūs norite tai ištrinti? Pasakyti, kad taip išėjo, būtų nesąžininga. Mes esame pirmi pagal namų rungtynes, pagal rungtynes svečiuose. Tai sezonas, kuriame mes privalome tapti čempionais.

Aš suprantu, kad gyvenime yra blogesnių dalykų, nei netapti čempionais. Kova su krize yra svarbiausia. Žmonės aplink turi didesnių bėdų. Žmonės miršta, taip būdavo visada, bet dabar taip atsitinka dėl viruso, apie kurį mes nežinojome ir kuriam negalėjome pasirengti.

Mes negalime viskam pasirengti, bet turime reaguoti į aplinkybes. Reakcija į tai, ko aš nelaukiau, yra pati didžiausia mano gyvenimo dalis“, – taip portalui „Goal“ kalbėjo „Liverpool“ treneris vokietis Jurgenas Kloppas.

„Premier“ lygos vadovai irgi supranta, kad aikštėje niekas jau neatims iš „Liverpool“ išsvajoto titulo. Lieka tik klausimas, kaip bus įteiktas trofėjus, jei to nematys sirgaliai.

Lygos direktorius Richardas Mastersas pažadėjo, kad vis dėlto pabandys surengti specialią apdovanojimo ceremoniją, o galbūt įvyks ir paradas miesto gatvėmis, kaip 2019 metais laimėjus Čempionų lygą.

Bet tam reikės, kad epideminė situacija Anglijoje nurimtų.

„Norime, kad žaidėjai ir visa komanda pasimėgautų akimirka, dėl kurios jie tiek dirbo“, – sakė R.Mastersas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.