„Kauno Žalgirio“ futbolininkai trokšta rimto egzamino – ir tai įvyks Marijampolėje

Po ilgos pertraukos Lietuvos futbolo A lygos varžybose „Kauno Žalgirio“ futbolininkai vėl prakaitavo treniruotėse ir ruošėsi birželio 1-ąją įvyksiančiai dvikovai su Marijampolės „Sūduva“. Abi ekipos dar kovo pradžioje pergalėmis pradėjo sezoną, bet tada viską sustabdė koronaviruso pandemija.

„Kauno Žalgirio“ treneris R.Garastas mano, kad komandai po ilgos pertraukos prireiks šiek tiek laiko suderinti veiksmus futbolo aikštėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Kauno Žalgirio“ treneris R.Garastas mano, kad komandai po ilgos pertraukos prireiks šiek tiek laiko suderinti veiksmus futbolo aikštėje.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Kauno Žalgirio“ komanda namų rungtynes žais Vilijampolėje esančioje sporto mokyklos „Tauras“ aikštėje, kurioje vyksta ir futbolininkų treniruotės.<br>M.Patašiaus nuotr.
„Kauno Žalgirio“ komanda namų rungtynes žais Vilijampolėje esančioje sporto mokyklos „Tauras“ aikštėje, kurioje vyksta ir futbolininkų treniruotės.<br>M.Patašiaus nuotr.
Komandos kapitonas L.Pilibaitis karantino metu treniravosi individualiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Komandos kapitonas L.Pilibaitis karantino metu treniravosi individualiai.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 31, 2020, 9:17 AM

Kauno komanda dar prieš sezono pradžią neslėpė užmojų pirmą kartą istorijoje pasipuošti Lietuvos futbolo čempionato apdovanojimais.

Tiek naujasis komandos treneris Rokas Garastas, tiek futbolininkai džiaugėsi sklandžiai vykusiu pasiruošimu pirmenybėms, o kovo 8-ąją vykusioje pirmojoje sezono dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“ kauniečiai varžovų aikštėje šventė įspūdingą pergalę 3:0.

Jau po kelių dienų A lygos čempionatas buvo sustabdytas, o futbolininkams liko laukti, kada vėl galės išbėgti į aikštę.

Pagaliau ši diena atėjo. Bendros komandos treniruotės prasidėjo prieš dvi savaites, o pirmadienį kauniečiai varžovų aikštėje susikaus su čempionės titulą ginančia „Sūduva“.

Trūksta vieno futbolininko

Net kovo viduryje Lietuvoje paskelbus karantiną trenerių ryšys su futbolininkais nenutrūko.

Vaikinai kasdien gaudavo fizinio pasirengimo užduotis ir treniravosi individualiai.

Ekipos vadovybė šį sezoną esminių pokyčių komandos sudėtyje nesiėmė, tačiau prisiviliojo vartininką Armantą Vitkauską, vidurio gynėją iš Prancūzijos Steveną Thicot ir susigrąžino 2018 metų sezoną solidžiai „Kauno Žalgiryje“ žaidusį Gratą Sirgėdą.

Paskelbus karantiną net ir dauguma klubo legionierių liko Kaune.

Šiuo metu trūksta tik S.Thicot, kuris išvyko dėl šeimos pagausėjimo. Škotijoje esantis sportininkas laukia leidimo grįžti į Lietuvą.

Veržiasi į aikštę kovoti

„Komanda labai laukė bendrų treniruočių, nes futbolininkai nepratę individualiai treniruotis. Jiems reikia emocijų, bendravimo su draugais ir net pokštų“, – kalbėjo „Kauno Žalgirio“ vyriausiasis treneris R.Garastas.

Jis tikino jaučiantis po pertraukos susirinkusių auklėtinių entuziazmą, norą patirti kovos jausmą ir išbandyti jėgas per rungtynes.

Ruošdamiesi čempionatui kauniečiai sužaidė daug draugiškų rungtynių, futbolininkai žinojo draugų sugebėjimus ir galimybes aikštėje, galėjo nesunkiai prognozuoti jų veiksmus.

„Dabar mums reikės 3–5 rungtynių, kad galėtume atsiskleisti visa jėga“, – svarstė R.Garastas.

Artėjančiai dvikovai su „Sūduva“ kauniečiai ruošiasi lygiai taip pat kaip ir prieš karantiną, tačiau Marijampolės komandoje įvyko daug pokyčių – pradėjo dirbti naujas treneris, keli svarbūs futbolininkai negrįžo iš užsienio.

„Visa tai apsunkina galimas analizes, kurias mėgstame daryti prieš kiekvienas rungtynes. „Sūduvą“ vertiname kaip šalies čempionę, kuri gali surasti pamainą neatvykusiems sportininkams“, – kalbėjo R.Garastas.

Jis vylėsi, kad tokiomis pat nuostatomis gyvena ir auklėtiniai, kurie neatsipalaiduos prieš svarbią dvikovą.

Pasigedo pratimų su kamuoliu

„Kauno Žalgirio“ komandos kapitonas Linas Pilibaitis pripažino, kad karantinas buvo neįprasta situacija visiems komandinių sporto šakų atstovams.

„Negalėjome susirinkti į bendras treniruotes, atlikti pratimų su kamuoliu, o tai labai svarbu.

Visiems buvo sunkus metas – tiek komandos draugams, tiek treneriams“, – svarstė L.Pilibaitis.

Kita vertus, futbolininkai galėjo daugiau laiko skirti poilsiui, šeimai.

Pats L.Pilibaitis taip pat galėjo daugiau laiko praleisti su vaikais, žiūrėjo filmus, skaitė knygas.

„Labai pasiilgome komandos draugų, bendravimo ir varžybų. Kiekvienose rungtynėse sieksime pergalės, o sezono pabaigoje matysime, ką pavyks nuveikti“, – kalbėjo L.Pilibaitis.

Niekas nepaliks pajėgiausios A lygos

Dar prieš čempionato atnaujinimą LFF nepaprastų atvejų komitetas paskelbė apie sutrumpintą A lygos čempionato sezoną – iš suplanuotų šešių ratų bus sužaisti keturi.

Didžioji dalis rungtynių turėtų vykti savaitgaliais – nuo penktadienio iki sekmadienio.

Dėl sunkumų formuojant sudėtį komandoms leista vienų rungtynių metu pakeisti 5 futbolininkus.

Viena svarbiausių šio sezono naujovių – čempionatui pasibaigus nė viena komanda nepaliks pajėgiausios šalyje A lygos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.