Legendinio klubo atgimimui – žalia šviesa: „Ekranas“ vėl gali atsirasti futbolo žemėlapyje

2014 metų A lygos sezonas buvo paskutinis, kai jame dar žaidė legendinis Panevėžio „Ekrano“ klubas. Tačiau tą sezoną daugkartinis Lietuvos čempionas nebuvo panašus į save.

Panevėžio „Ekranas“ vėl gali atgimti Lietuvos futbolo žemėlapyje.<br>LR archyvo nuotr.
Panevėžio „Ekranas“ vėl gali atgimti Lietuvos futbolo žemėlapyje.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 4, 2020, 1:25 PM, atnaujinta Jun 4, 2020, 1:59 PM

Komandoje žaidė daug jaunimo, o sezoną pavyko tik vos ne vos užbaigti. Galiausiai skolos pasmaugė „Ekraną“ ir 2015 metais klubas negavo teisės žaisti A lygoje. Dar po metų buvo paskelbtas ir bankrotas.

Pagrindiniu legendinio klubo inkaru tapo tuometis komandos prezidentas Aušrys Labinas. 2017 m. liepą Panevėžio apygardos teismas A.Labiną pripažino kaltu dėl 2 mln. 510 tūkst. eurų pasisavinimo, lėmusio klubo žlugimą, ir nuteisė ketverių metų laisvės atėmimo bausme, jos vykdymą atidedant.

Šiuo metu A lygoje žaidžia „Panevėžio“ komanda, tačiau futbolo žemėlapyje netrukus gali ir vėl atsirasti „Ekrano“ vardas.

Su lrytas.lt bendravęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius, kad vienas klubas nori pakeisti pavadinimą ir yra nupirkęs „Ekrano“ vardą. Sportas.lt žurnalistas Aurimas Budraitis pranešė, kad legendinio klubo vardą ir logotipą perpirko Panevėžio „Aukštaitijos“ komanda.

Ketvirtadienį kaip tik vyksta LFF Vykdomojo komiteto posėdis, kurio metu turėtų ir paaiškėti, ar „Aukštaitija“ jau nuo rytdienos galės vadintis Panevėžio „Ekranu“.

„Kol kas jokių biurokratinių kliūčių tokiam veiksmui LFF nemato. Šis klausimas bus svarstomas paskutinis, tad vakare turėtų ir paaiškėti“, – lrytas.lt sakė LFF vadovas.

Praėjusiame sezone „Aukštaitija“ žaidė II lygos Pietų zonoje. Ji finišavo 3-oje vietoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.