BFA naujokas E. Ališauskas „Kaune pažadame ir kovą, ir gerą futbolą“

Prie jaunos „Baltijos futbolo akademijos“ (BFA) komandos prisijungusiam saugui Elvinui Ališauskui treneriai Ivanas Švabovičius ir Andžejus Falčikas turi rimtą užduotį – ne tik atlikti svarbų vaidmenį aikštės viduryje, bet ir padėti komandos jauniesiems žaidėjams apsiprasti su vyrų futbolu.

 Elvinas Ališauskas žadą gerą kovą.<br> E.Žaldario nuotr.
 Elvinas Ališauskas žadą gerą kovą.<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 5, 2020, 4:01 PM

Prieš debiutines Pirmos lygos rungtynes su Kauno „Hegelmann“ saugas žada kovą iki galo.

Buvęs I.Švabovičiaus auklėtinis E.Ališauskas į BFA ekipą atvyko iš sostinės „Riterių“ komandos.

„Anksčiau lankiau BFA futbolo akademiją, dirbti su I.Švabovičiumi man labai patiko. Paskui žaidžiau „Riteriuose“, tačiau ten man trūko žaidybinio laiko. Pasvarstęs apie komandos keitimą, paskambinau treneriui ir susitarėme, kad padėsiu BFA. Treneriai čia mane nori matyti kaip vieną iš lyderių, vedantį komandą. Nebijau atsakomybės ir man patinka ši rolė. Stengsiuosi išpildyti šią užduotį. BFA – jauna ir perspektyvi ekipa, kuriai netrūksta noro ir užsivedimo, todėl džiaugiuosi būdamas čia,“ – sakė saugas.

„Riteriuose“ Elvinas žaidė atakuojančio ir krašto saugo pozicijose, tačiau žaidėjas geriausiai jaučiasi prisidėdamas prie varžovų atakų griovimo.

„Mano pagrindinė pozicija – atraminis saugas. Žaisdamas joje jaučiuosi geriausiai. Smagu, kad treneriai mane mato šioje pozicijoje, o aš viską darysiu, kad žaisčiau kuo geriau. Kalbant apie komandą, jau anksčiau pažinojau daugumą: su Luku Juodkūnaičiu esame draugai, esu žaidęs ir su Eimantu Lotužiu bei prieš šį, pažįstu Luką Valvonį, Arturą Skuratovičių, tik jaunimo nelabai pažinojau. Visi mane priėmė šiltai, susibendravome.

Man patinka, kad tai kovinga komanda. Jei ko trūksta, jaunimas stengiasi įsiklausyti į mano patarimus ir padaryti kuo geriau. Šie vaikinai siekia geriausio rezultato. Mums su L.Valvoniu duota užduotis ne tik vesti komandą, bet ir padrąsinti, palaikyti. Tai mes stengiamės tai daryti, norime ne kritikuoti, o padėti kitame epizode ramiau ir geriau sužaisti“, – savo užduotis ekipoje vardijo žaidėjas.

Priverstinę pertrauką dėl karantino turėjęs futbolininkas džiaugėsi, kad prieš čempionatą pavyko išsigydyti traumas.

„Karantinas išmušė iš vėžių, tačiau man asmeniškai pertrauka buvo į naudą. Visą mėnėsį ilsėjausi ir gydžiausi čiurnų traumas. Iki tol aikštėje jaučiau nuolatinį diskomfortą. Pailsėjau, paskui pradėjau savarankiškai sportuoti ir dabar jaučiuosi puikiai. Prieš lygos startą treneriai davė gerą krūvį, nori mus įkrauti ir paruošti. Tikrai nelengva, bet vyrai labai stengiasi“, – teigė E.Ališauskas.

Jaunieji BFA futbolininkai Pirmoje lygoje startuos su ambicijų neslepiančiu Kauno „Hegelmann“ klubu, kurį šiemet sustiprino „Panevėžio“ gynėjas Mantas Fridrikas, Ignas Dedura iš „Kauno Žalgirio“, iš Klaipėdos „Atlanto“ atvykęs Vilius Armanavičius.

„Hegelmann“ yra komanda, prieš kurią visada sunku žaisti. Jie visada turi tikslą, jų noras būti A lygoje parodo, kad prieš juos bus nelengva. Į Kauną važiuojame nusiteikę, nebus taip, kad žiūrime atsainiai ir stengsimės tiesiog daug nepraleisti. Visi kalbame, kad čia ne draugiškos rungtynės, čia viskas daug rimčiau. Bus tik vienas ratas, gali gauti vieną įvartį, pralaimėti ir važiuosi namo. O antrame pogrupyje mes nenorime būti. Nemanau, kad mūsų komandoje yra žmonių, kurie norėtų pakliūti į antrą pogrupį.

Tikrai pažadame kovoti iki galo. Jaunimą paskatinus, jie dar labiau užsidega. Be užsidegimo aikštelėje nieko nebus. Kas atvažiuos, tikrai nepasigailės, nes pažadame ir kovą, ir gerą futbolą“, – kovingai kalbėjo E.Ališauskas.

Pirmo turo kova birželio 6 d. tarp „Hegelmann“ ir BFA Kauno treniruočių centre prasidės 15.00 val.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.