Brazilijos žvaigždei Neymarui per klaidą skirta socialinė išmoka dėl COVID-19

Geriausiai apmokamas futbolininkas pasaulyje Neymaras patvirtino gavęs apie 120 JAV dolerių dydžio socialinę išmoką, skirtą mažai apmokamiems Brazilijos darbuotojams, ketvirtadienį pranešė žiniasklaida.

 Neymaras per klaidą gavo socialinę išmoką.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Neymaras per klaidą gavo socialinę išmoką.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Raimondas Čiuplys, BNS

Jun 5, 2020, 4:05 PM

Manoma, kad išmoka buvo skirta sukčiams neteisėtai pasinaudojus garsenybės asmeniniais duomenimis.

Klubo „Paris Saint-Germain“ (PSG) žvaigždės gimimo data ir braziliškas asmens kodas buvo panaudoti registruojantis dėl 600 realų (103 EUR) vertės socialinės išmokos, kurią skiria federalinė vyriausybė, pranešė naujienų portalas UOL.

Neatidėliotinos išmokos yra skirtos padėti neoficialiame sektoriuje dirbantiems brazilams, tokiems kaip valytojai ar virėjai, kurie neteko darbo vietų ir pajamų dėl įpareigojimo likti namuose, siekiant užkirsti kelią viruso plitimui.

Sudarius kontraktą su PSG, prognozuojama, kad Neymaras šiais metais uždirbs 95,5 mln. JAV dolerių (84,3 mln. eurų). Be to, Neymaras tapo futbolininku, dėl kurio buvo suderėtas visų laikų brangiausias perkėlimas, kainavęs 222 mln. eurų.

Taigi, Neymaras akivaizdžiai neatitinka nepasiturinčio asmens, kuriems Brazilijos vyriausybė moka socialines pašalpas, kriterijaus.

Pasak UOL, Neymaro vardu pateikta paraiška „buvo iš pradžių patvirtinta ir numatyta apmokėti... bet vėliau įšaldė ir pažymėjo „vertinamą“ – dėl požymių, kad [prašantysis] neatitinka reikalavimų“.

Puolėjo viešųjų ryšių komanda kol kas neatsakė į naujienų agentūros AFP prašymą pakomentuoti šį reikalą.

UOL pranešė, kad 28 metų Neymaras „akivaizdžiai niekada nesikreipė dėl šios pašalpos ir nežino, kas būtų galėjęs taip pasielgti“.

Brazilija yra viena iš labiausiai nuo koronaviruso pandemijos nukentėjusių valstybių. Pagal pasaulinę mirties atvejų statistiką Brazilija, kurioje ši liga nusinešė daugiau nei 34 tūkst. žmonių gyvybių, atsilieka tik nuo JAV ir Jungtinės Karalystės.

Neymaras pandemijos metu laiką leidžia savo prabangioje viloje Mangaratiboje – kurortiniame mieste šalia Rio de Žaneiro.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.