Nesuvokiamas policijos žiaurumas: degalinėje nušovė 16-metį futbolininką

Dar neatvėsus skandalui JAV, kuomet policijos pareigūnas suimdamas nužudė George'ą Floydą, žiauri tragedija sukrėtė Meksikos visuomenę.

 Meksikoje buvo nušautas 16-metis futbolininkas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Meksikoje buvo nušautas 16-metis futbolininkas.<br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 13, 2020, 5:32 PM

Šalies gyventojai planuoja rinktis į protestus nepaisant sudėtingos situacijas šalyje dėl koronaviruso pandemijos. Meksikiečius papiktino policijos žiaurumas, kuris pasibaigė 16-mečio futbolininko Alexanderio Martinezo Gomezo mirtimi.

Pranešama, kad jaunuolis kartu su savo draugu važiavo motociklu ir buvo sustoję degalinėje nusipirkti gėrimo. Jų motociklas buvo priekyje, o tuomet policijos pareigūnai pradėjo į juos šaudyti. Priekyje buvęs A.Martinezas Gomezas žuvo iškarto, o policijos pareigūnai net nebandė jam padėti. Su juo kartu buvęs 15-metis buvo sužeistas.

Iš pradžių policininkai teigė, kad jaunasis futbolininkas su savimi turėjo ginklą ir nusišovė pats, tačiau labai greitai ši versija buvo paneigta.

„Šūviai buvo paleisti į devynių asmenų grupę su motociklais, o kadangi A.Martinezas Gomezas buvo priekyje, tad žuvo iškarto“, – thegurdian.com cituojama Oachakos provincijos prokurorė.

Vaikino mamos teigimu, iš karto po šio įvykio šūvius paleidę policininkai ėmė slapstytis, o dėl jos sūnaus mirties niekas neatsiprašė. A.Martinezas Gomezas yra gimęs JAV, tačiau turėjo Meksikos pilietybę.

„Jis norėjo likti Meksikoje ir siekti savo svajonės tapti profesionaliu futbolininku ir atstovauti šios šalies rinktine. Viskas klostės gerai ir atrodė, kad jo svajonė po truputį pildosi“, – kalbėjo vaikino mama.

Futbolininkas buvo palaidotas penktadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.