Kaip baigsis Čempionų lyga ir Europos lyga: finalo aštuonetai Portugalijoje ir Vokietijoje?

Europos futbolo sąjunga (UEFA) trečiadienį vaizdo konferencijoje turėtų priimti sprendimą dėl 2019-2020 m. sezono Europos klubų turnyrų užbaigimo. Neoficialiai teigiama, kad parengtus ir suderintus variantus liko tik patvirtinti.

Čempionų lygos finalas planuojamas rugpjūčio 23 dieną Lisabonos „Estadio da Luz“ stadione.<br> Scanpix nuotr.
Čempionų lygos finalas planuojamas rugpjūčio 23 dieną Lisabonos „Estadio da Luz“ stadione.<br> Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2020, 2:49 PM

Čempionų lygos laimėtojai turėtų paaiškėti Lisabonoje, o Europos lyga kovas užbaigs keliuose šalia esančiuose Vokietijos miestuose. Abu turnyrai baigsis kaip finalo aštuonetai su ketvirtfinalio, pusfinalio ir finalo kovomis.

Tačiau iki finalinių kovų reiks dar sužaisti likusius aštuntfinalio mačus, nes kovo mėnesį koronaviruso pandemija sustabdė kovas skirtingose stadijose.

„Sky Sport Italia“ teigimu, UEFA patvirtins turnyrų užbaigimo modelį, kuriame nebus dvigubų rungtynių – bus žaidžiama tik po vieną ketvirtfinalio ir pusfinalio mačą.

„Bild“ duomenimis, renkantis turnyrų užbaigimo vietas lemiamos įtakos turėjo reikalavimas turėti keturias šalia esančias arenas – ne toliau kaip 100 km atstumu viena nuo kitos. Paraišką buvo pateikusi ir Maskva, tačiau pasirinktos šalys, kuriose koronaviruso pandemija buvo suvaldyta geriau nei Rusijoje.

UEFA svarstė ir variantą visai atšaukti turnyrus, tačiau Vokietijos pasirinktas būdas atnaujinti čempionatą buvo įtikinamas ir tai leido patikėti, kad įmanoma žaisti tokiomis sąlygomis be žiūrovų.

Čempionų lygoje nutraukiant varžybas į ketvirtfinalį prasimušė tik keturios ekipos – „Paris Saint-Germain“, „Leipzig“, Madrido „Atletico“ ir Bergamo „Atalanta“.

Kitose keturiose porose spėta sužaisti tik po vieną aštuntfinalio mačą: Madrido „Real“ – „Manchester United“ (1:2), Liono „Olympique“ – Turino „Juventus“ (1:0), Londono „Chelsea“ – Miuncheno „Bayern“ (0:3), „Napoli“ – „Barcelona“ (1:1). Antrieji mačai turėtų įvykti kitose arenose, tačiau be žiūrovų.

Europos lygoje spėta sužaisti tik pirmuosius aštuntfinalio mačus, bet ir tai ne visus. Paaštrėjus situacijai buvo atšauktos Milano „Inter“ – Madrido „Getafe“ ir „Sevilla“ – „Roma“ dvikovos.

Pirmąsias rungtynes sužaidė Stambulo „Basaksehir“ – „Copenhagen“ (1:0), Pirėjo „Olympiakos“ – „Wolverhampton Wanderers“ (1:1), Glazgo „Rangers“ – Lėverkuzeno „Bayer“ (1:3), „Wolfsburg“ – Donecko „Šachtar“ (1:2), Frankfurto „Eintracht“ – „Basel“ (0:3), Linco LASK – „Manchester United“ (0:5).

Planuojama, kad Europos lyga baigsis turnyru rugpjūčio 10-21 dienomis, o rungtynės vyks Duisburge, Gelzenkirchene, Diuseldorfe ir Kelne.

Čempionų lygos užbaigimas numatytas Lisabonoje rugpjūčio 12-23 dienomis. Portugalijos sostinėje yra keturi tinkami stadionai, o 100 km atstumu dar yra Leirijos ir Setubalo arenos.

Nesužaistos aštuntfinalio atsakomosios rungtynės planuojamos rugpjūčio 7-8 dienomis.

Europos supertaurės mačas tarp Čempionų lygos ir Europos taurės laimėtojų įvyks rugsėjo 24 d. Budapešte. Tuo metu jau bus prasidėjęs naujasis Europos klubų sezonas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.