BFA treneris S. Tatiefangas ir vartininkas A. Likša: „Neišnaudiojome savo progų“

Po Pirmos lygos IV turo rungtynių, kuriose „Baltijos futbolo akademija“ (BFA) 0:1 (0:0) nusileido vienai čempionato lyderių Alytaus „Dainavai“, treneris Serge Tatiefangas ir vartininkas Audrius Likša sako, kad ekipa neišnaudojo savo progų, bet buvo patenkinti matydami vis gerėjantį komandos žaidimą.

 Audrius Likša<br> E.Žaldario nuotr.
 Audrius Likša<br> E.Žaldario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 28, 2020, 8:06 PM

Šiame sezone  treneriui Ivanui Švabovičiui, Anždejui Falčikui padeda buvęs profesionalus futbolininkas iš Kamerūno, o dabar treneris S. Tatiefangas, kuris pasidžiaugė šeštadienį pademonstruotu komandos futbolu.

„Toks jau tas futbolas. Reikia aikštėje mokėti susidoroti su kylančiomis emocijomis. Tačiau esu labai patenkintas komandos pasirodymu, nes šiandien komanda mėgavosi futbolu. 

Žaidėme tikrai neblogai, laikėmės to, ką buvome suplanavę. Pralaimėjome, tačiau svarbiausia, kad su šia jauna komanda kuriame savo žaidimo filosofiją ir žingsnis po žingsnio judame į priekį.

„Dainava“ – stipri komanda. Tai buvo itin gera motyvacija ne tik žaidėjams, bet ir mums, treneriams. Turėjome progų, jie taip pat, bet mes praleidome įvartį. Esame patenkinti savo pasirodymu. Svarbiausia, kad kūrėme, stengėmės. Priešininkai turėjo pusę progos ir tai išnaudojo, o mes sprogų turėjome daug daugiau, tačiau neišnaudojome – taip jau kartais būna futbole“, – kalbėjo BFA komandos treneris.

Ekipos vartininkas A. Likša, susižeidus Dominykui Valeckui, tapo pagrindiniu komandos vartų sargu. Žaidėjas rungtynėse ne kartą gelbėjo savo komandą, atrėmė Luko Kochanausko 11 m. baudinį.

„Buvo karšta, oro sąlygos nepadėjo. Tačiau sužaidėme vienas geresnių rungtynių, praleidome tik vieną įvartį. Turėjome progų, galėjome įmušti. Tikėjomės tokios kovos, galėjo ir jie įmušti, ir mes, tačiau neišnaudojome savo progų.

Buvo karšta kova, visiems reikia taškų. Mums ypač, norisi tų pirmųjų taškų. Raudona kortelė išmušė iš vėžių, sunkiau buvo gintis. Kai paskyrė 11 m. baudinį, jaučiau, kur „Dainavos“ puolėjas muš ir atspėjau kampą“, – po rungtynių kalbėjo A. Likša.

Kitą savaitę BFA komandos laukia LLF taurės II etapo rungtynės su Kazlų Rūdos „Šilu“ ir Pirmos lygos turas su Vilniaus „Vyčiu“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.