Lietuvos futbolo čempionės pergalę Kaune įtvirtino likusios be vienos žaidėjos

Vienvaldę lyderystę Lietuvos moterų futbolo A lygos pirmenybėse pratęsė Šiaulių „Gintros-Universiteto“ futbolininkės. Atkelto dešimtojo turo rungtynėse Lietuvos čempionės 3:0 (1:0) įrodė pranašumą prieš „Kauno Žalgirio“ vienuolikę.

 Šiaulietės iškovojo pergalę 3:0.<br> Evaldo Černiausko nuotr.
 Šiaulietės iškovojo pergalę 3:0.<br> Evaldo Černiausko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

fkgintra.lt

Jul 4, 2020, 10:08 AM, atnaujinta Jul 4, 2020, 10:25 AM

Šiaulietės pergalę tokiu pačiu rezultatu iškovojo ir pirmose šių komandų tarpusavio rungtynėse, kurios vyko Saulės mieste.

Šiame susitikime nuo antrojo kėlinio pradžios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės žaidė mažumoje. 53-ąją susitikimo minutę rungtynių arbitras už pražangą Samantai Karasiovaitei parodė geltonąją kortelę, o netrukus už gynėjos reakciją ją ištraukė dar kartą ir pašalino iš aikštės.

Šiuo sprendimu buvo apstulbęs ir vyriausiasis Šiaulių komandos treneris R.Viktoravičius, kuris liejo apmaudą, tačiau turėjo susitvardyti, kadangi teisėjas trenerį už papildomas aistras įspėjo pažaboti pašalindamas nuo atsarginių suolelio.

Susitikimo pradžia tokių aistrų nežadėjo. Jau 10-ąją minutę Jessica Ayers išvedė šiaulietes į priekį – 1:0. Tiesa, po šio įvarčio viešnios pernelyg atsipalaidavo, o kaunietės sėkmingai vykdė gynybines užduotis bei daugiau rezultatyvių atakų kėlinyje užfiksuota nebebuvo.

Po pertraukos šiaulietės ėmė žaisti kur kas aktyviau, tačiau čia pat situaciją aukštyn kojomis vėl apvertė raudonoji kortelė, kurią prieš save išvydo S.Karasiovaitė.

Nors „Gintros-Universiteto“ komanda liko mažumoje aikštės šeimininkės atakuoti neskubėjo. Ne gana to, žaidimo kontrolė ir toliau priklausė geltonai juodoms, o prabėgus vos porai minučių po S.Karasiovaitės pašalinimo, antrąjį įvartį komandai pelnė po pertraukos į aikštę žengusi Madie Gibson – 2:0.

Čia pat šiaulietės varžovėms sudavė ir lemiamą smūgį – 58-ąją minutę varžovių viltis palaidojo Dovilė Gailevičiūtė – 3:0.

Per likusį laiką progas ir toliau kūrė pertraukos metu pylos nuo trenerio gavusios Lietuvos čempionės. Vis dėlto jų realizuoti nei Jelenai Čubrilo, nei Rimantei Jonušaitei nepavyko. Nuaidėjęs teisėjo švilpukas paskelbė užtikrintą mūsiškių pergalę, kuri įtvirtino vienvaldę lyderystę turnyrinėje lentelėje.

Komentuodamas nervingų rungtynių eigą R.Viktoravičius pripažino, kad buvo nepatenkintas auklėtinių žaidimu pirmajame kėlinyje, o teisėjo sprendimo, kuriuo buvo iš aikštės pašalinta auklėtinė, vertinti nesiėmė.

„Tai buvo keistokos rungtynės, kuriose mums trūko agresyvumo nuo pat jų pradžios. Pirmajame kėlinyje ridenome kamuolį perimetre, bet nesugebėjome rimtai pagrasinti varžovių vartams. Negaliu pateisinti ir to, kad net kelis kartus iš eilės puolamosios grandies žaidėjos likdavo nuošalėje, o žaidimas vėl sustodavo, kas buvo naudinga varžovėms. Pertraukos metu rūbinėje turėjome rimtą pokalbį, kuris, panašu, buvo veiksmingas. Žaidėjos nesutriko ir pademonstravo nugalėtojų charakterį net tuomet kai netikėtai likome dešimtyje. Nurimus emocijoms teisėjo sprendimo komentuoti nenorėčiau, bet mano pirminė reakcija turbūt viską pasakė. Nepaisant visko, taip jau išėjo, kad ši raudona kortelė į naudą turbūt išėjo labiau mums, nei kaunietėms. Komanda akimirksniu mobilizavosi, o tai leido pasiekti du greitus įvarčius, kurie užtikrino pergalę“, – apibendrino treneris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.