Futbolininkus įžeidusiam panevėžiečiui skirta 15 eurų bauda

Praėjus kelioms savaitėms po incidento, kai į futbolo pasaulį sugrįžusios komandos FK „Ekranas“ sirgaliai užsipuolė kitos Panevėžio miesto komandos „Panevėžys“ legionierius – kolumbietį Sebastian Vazquez ir portugalą Rafael Floro, Panevėžio miesto ir rajono policijos komisariato tyrėjai atliko tyrimą.

FK „Ekranas“ sirgaliai užsipuolė kitos Panevėžio miesto komandos „Panevėžys“ legionierius – kolumbietį Sebastian Vazquez ir portugalą Rafael Floro<br>Stopkadras
FK „Ekranas“ sirgaliai užsipuolė kitos Panevėžio miesto komandos „Panevėžys“ legionierius – kolumbietį Sebastian Vazquez ir portugalą Rafael Floro<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Jūsų Panevėžys

Jul 21, 2020, 7:58 PM, atnaujinta Jul 22, 2020, 10:48 AM

FK „Ekranas“ gerbėjui Tomui Kuzminskui, už tai, kad vienoje miesto degalinėje buvusius futbolininkus užsipuolė ir išvadino gaidžiais, skyrė baudą pagal Administracinio kodekso 481 str. 1 dalį.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Kornelija Zamalytė naujienų portalui JP paaiškino, kad už nedidelį viešosios tvarkos pažeidimą skirta bauda.

„Pagal minėtą straipsnį bauda skiriama nuo 30 iki 141 eurų. Kadangi asmuo nebuvo anksčiau baustas, jam skiriama minimali bauda ir reikia sumokėti pusę jos – 15 eurų. Protokolas surašytas liepos 14 dieną, o baudą būtina sumokėti per 15 dienų“, – paaiškino K.Zamalytė.

Baudą sumokėjo

JP kalbintas FK „Ekranas“ gerbėjas T.Kuzminskas buvo nekalbus. Pradžioje jis pareiškė, kad neturi ką pasakyti, bet paskui perskambino ir, pagrasinęs advokatu, informavo, jog baudą seniai sumokėjo.

Ieško taikaus sprendimo

Tyrimą dėl žaidėjų įžeidinėjimo pradėjo ir Lietuvos futbolo federacija. Jos atstovas Andrius Remeikis aiškino, kad kol kas dėl minėto išpuolio sprendimas nepriimtas.

„Incidentas buvo svarstytas Drausmės komitete, bet sprendimas dar nepriimtas. Geriausiai būtų šį įvykį išspręsti geranoriškai, o ne bausmėmis. Pozityviai bandome žiūrėti ir norime, kad abiejų Panevėžio futbolo klubo gerbėjai sutartų tarpusavyje ir normaliai palaikytų savo komandas“, – aiškino A.Remeikis.

Užsipuolė legionierius

Priminsime, kad neseniai vėl į futbolo pasaulį sugrįžusios komandos FK „Ekranas“ sirgaliai užsipuolė kitos Panevėžio miesto komandos „Panevėžys“ legionierius – kolumbietį Sebastianą Vazquezą ir portugalą Rafaelį Floro.

Ramiai sau vienoje iš miesto degalinėje buvusius futbolininkus užsipuolė ir gaidžiais išvadino vienas iš FK „Ekrano“ gerbėjų, vadinamųjų ultrų, atstovas.

Įžeidžiantis vaizdo įrašas socialiame tinkle „Facebook“ buvo patalpintas ketvirtadienio naktį. Jį į savo profilį galimai įkėlė panevėžiečiams gerai žinomos kavinės „Mėsmalė“ savininkas T.Kuzminskas.

Įžeidė degalinės kavinėje Futbolininkams galimai įžeidžiančius žodžius T. Kuzminskas pasakė Beržų ir J.Basanavičiaus gatvės sankryžos degalinėje esančioje kavinėje. Įraše akivaizdžiai matyti, kad kitataučiai nelabai suprato, ką kalba FK „Ekranas“ fanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.