„Auksinis batelis“ – Romos „Lazio“ puolėjui C. Immobile

Rezultatyviausiu šio sezono pagrindinių Europos futbolo lygų žaidėju tapo Romos „Lazio“ puolėjas Ciro Immobile. 30-metis italas „Serie A“ čempionate pelnė 36 įvarčius ir dviem taikliais smūgiais aplenkė Vokietijos pirmenybėse spindėjusį Miuncheno „Bayern“ atakų lyderį lenką Robertą Lewandowskį.

 Ciro Immobile pelnė 36 įvarčius.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
 Ciro Immobile pelnė 36 įvarčius.<br> PA Images/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2020-08-02 15:21, atnaujinta 2020-08-02 16:18

C.Immobile paskutinį savo įvartį pelnė šeštadienį per rungtynes su „Napoli“ (1:3).

Tuo pačiu italas pakartojo „Serie A“ rezultatyvumo rekordą, kuris priklausė argentiniečiui Gonzalo Higuainui.

Italijos čempionate antras liko Turino „Juventus“ puolėjas portugalas Cristiano Ronaldo, kuris pelnė 31 įvartį, tačiau praleido paskutinio turo rungtynes. Milano „Inter“ žaidėjas belgas Romelu Lukaku liko trečias su 23 įvarčiais.

Europos „Auksinis batelis“ skiriamas pajėgiausių žemyno lygų žaidėjams, bet nuo 2007 metų kasmet jo laimėtoju tapdavo arba su kuo nors titulą dalindavosi Ispanijos pirmenybių snaiperis.

Trejus pastaruosius metus „Auksinį batelį“ laimėdavo „Barcelona“ puolėjas argentinietis Lionelis Messi, tačiau šiemet jis Ispanijoje pelnė tik 25 įvarčius ir to nepakako konkuruoti su Anglijos, Vokietijos, Italijos ir Prancūzijos lyderių snaiperiais.

„Serie A“ žaidėjas pastarąjį kartą laureatas buvo 2018 metais, kai Mauro Icardi pelnė 29 įvarčius ir pasidalijo titulą su L.Messi.

Be to, šiemet yra pirmasis kartas per 11 metų, kai šį trofėjų laimi ne C.Ronaldo, L.Messi ar urugvajietis Luisas Suarezas.

Prancūzijos čempionatas dėl koronaviruso pandemijos šiemet buvo nebaigtas ir tai tapo viena priežasčių, kodėl žurnalas „France Football“ nutarė neteikti „Auksinio kamuolio“ geriausiam žemyno futbolininkui.

Tuo labiausiai pasipiktino „Bayern“ klubas, kuris mano, jog R.Lewandowskis yra vertas Metų futbolininko titulo – ypač, jei Vokietijos čempionai sėkmingai pasirodys Čempionų lygoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.